DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NOVEMBAR I DECEMBAR 2019. godine

Kakvo nam vreme predstoji do kraja 2019. godine, u dva poslednja meseca - novembru i decembru?

pixabay.com
Pogledajmo najpre dugoročnu prognozu za novembar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije na donjem grafikonu:


U nastavku je prognoza vremena za novembar sajta accuweather.com:





Sezonska prognoza vremena za decembar 2019. i januar 2020. godine
Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

DECEMBAR 2019: Blaži i prosečno vlažan mesec

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.7ºS.  Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.9ºS.  Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 47 mm.    


JANUAR 2020: Blaži i suvlјi 

Slabi ili umereni mrazevi u trećoj dekadi janaura.  Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.2ºS.  Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 7.1ºS.  Mesečna suma padavina tokom januara biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 12 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 36 mm.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар