Magični dani do kraja novembra

Kako na najbolji način iskoristiti ostatak jedanaestog meseca?

qimono / Pixabay

Početak meseca po julijanskom kalendaru počinje 14-tog dana gregorijanskog kalendara. Po Crkvenom računanju ciklusa vremena je treći mesec. Dobio je ime od latinskog (November). Mesec je nazvan po “novem“ (deveti mesec) rimskog kalendara. Novembar se kod Srba, kao i kod nekih slovenskih naroda se naziva još i MRATINJI MESEC, GRUDEN, i STUDEN kao i u starosrpskom.
Na staroruskom GRUDENJ, slično staroslovenskom i srpskom GRUDEN. Kod Čeha, Poljaka, Slovenaca i Ukrajinaca LISTOPAD, slično beloruskom LІSTAPAD. Kod Hrvata se naziva STUDENI.


Novembar je mesec kada treba započinjati neke važne i ključne stvari nama od značaja, bez obzira da li se radi o porodici, emocijama ili poslovno.

Novembar je za neke mesec za nove početke. U ranom keltskom društvu novembar je označavao početak nove godine, pa su ga nazivali i jutarnji mesec. Po njihovom verovanju, svaki mesec u kalendaru nosio je posebnu energiju i u skladu sa tim valjalo je izvoditi neke rituale. Kaže se početak nove godine, jer je u to vreme jedna godina imala samo deset meseci dok su kasnije dodata još dva – piše Aura.

Ovo je vreme oslobađanja od loših navika, kao i raskida nefunkcionalnih veza. Sve dok se ne okončaju stare, loše stvari, ne može doći lep početak. Ovaj mesec simbolišu siva i plava boja; kamenje – lapis lazuli, tirkiz i topaz; drveće – lešnik i jova; boginje – Bast, Izida i Hekata; biljke – verbena i komorač, kao i element voda.

Novembar je mesec kada treba započinjati neke važne i ključne stvari nama od značaja, bez obzira da li se radi o porodici, emocijama ili poslovno: iskoristite blagodat ovog meseca baš za ono što težite da postignete. Mesečeve mene ovog meseca su blagotvorne tako da evo opisa o ciklusu novembra.

Od 11. do 19. novembra bazirajte se više na poslovni deo kako bisteuvećali šansu za uspeh u tom domenu. U periodu od 20. do 26. novembra bazirajte se na emotivnom delu i uživajte u emotivnosti svog partnera kako bi vaša veza bila stabilnija. Poslednji ciklus novembra, dakle od 27. novembra do 2. decembra – tada su ravne linije ciklusne i tada se preporučuje da mirujete po svim zivotno bitnim elementima, ali možete razmišljati o novim podvizima.

Novembar je mesec kada možete da izbrišete većinu svojih bolnih emocija, a evo i kako. Kada sunce zađe, udobno se smestite, zažmurite, dišite lagano, ujednačenim ritmom. Potom u sećanje prizovite situacije koje u vama izazivaju bolne emocije. Suočite se sa njima, ponovo ih proživite.

Družite se sa njima nekoliko minuta, a onda triput naglas izgovorite: “Brišem sve bolne emocije, kako iz uma, tako i iz srca. Slobodna sam i spremna da krenem dalje.” Ovaj ritual ponovite tri puta tokom meseca, najbolje bi bilo da to odradite od 2 – 4. kao i 12 -15. i 26 – 28. novembra.

Muškarci, ako želite da povećate svoje seksualne draži evo saveta i za vas. Muskatni oraščić oduvek je bio cenjen kao moćno magijsko sredstvo. Nosio se i kao amajlija u džepu jer se smatralo da štiti od preloma kostiju i kožnih bolesti. Dodavao se u brašno za hleb da ojača srce, a poznat je kao snažan afrodizijak i odlično sredstvo za jačanje potencije. Verovalo se da, ukoliko se nosi na lančiću kao privezak, leči impotenciju, a slično dejstvo ima i čaj. Ako muškarac u mleveni muskatni oraščić doda malo crnog vina, izmeša i popije naiskap, nijedna žena neće mu odoleti… Uživajte u ovom zaista magičnom novembru.

aura.ba
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар