Mladeži - tihe ubice: Kako prepoznati melanom za par sekundi?

Kako prepoznati melanom? Melanom se označava kao bolest novog doba i tihi ubica, a upravo zbog toga lekari čine sve kako bi javnost upoznali s opasnostima koje ova bolest donosi.

ruben_gal0 / Pixabay


Jedan od vrlo uspešnih projekata svakako je i onaj kompanije SkinVision koja je lansirala besplatnu mobilnu aplikaciju koja može da otkrije melanom i to, kako tvrde, s preciznošću od čak 83 odsto.

Kao što je poznato, mladeži su sasvim uobičajena pojava na koži i gotovo ih svi imaju. Međutim, osim dobroćudnih madeža, na koži se mogu pojaviti i zloćudne izrasline koje su vrlo slične običnom madežu, ali ih je ipak moguće uočiti.

Ako pak uočite neke promene na koži ili primetite novi mladež ili onaj neobične boje ili oblika, u nedoumici vam može pomoći aplikacija:

- Nakon što skinete besplatnu aplikaciju na adresi SkinVision, telefonom slikajte vama sumnjivi mladež.

- Aplikacija će u sekundi na temelju algoritma proceniti nivo rizika od malignog obolenja i to na osnovu podataka o obliku, ivicama i boji mladeža.

- Ako se pokaže da je mladež vrlo rizičan, aplikacija će vas upozoriti, a na vama je da potom što pre potražite savet lekara.


Izvor: zadovoljna.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар