Astrološki pregled za ovu nedelju: 15 - 22. februar 2016.

Na redu su nove teme. Dok se privikavamo na njih, događaji čekaju da se dese. Sve je mirno, ali se osećaju nadolazeće promene. Uhvatite novi ritam.

Ilustracija: Hermann / pixabay.com

 

Autor: Penzin


Merkur je 13. februara ušao u znak Vodolije, ali je tokom vikenda koji prethodi ovoj sedmici prelazio deo Zodijaka koji je već prešao prvih dana januara, pre nego što je krenuo unazad. Sa početkom nove sedmice, u potpunosti osećamo drugačiji ton u oblastima kojima ova planeta vlada: komunikacija, odnosi, logika, rezonovanje, razmena…

Merkur ostaje u znaku Vodolije do 5. marta. Naredne tri nedelje vreme je za napredne ideje. Lakše sagledavamo probleme iz različitih uglova i lakše razumemo tuđe stavove. 

Međutim, za razliku od perioda kada Merkur boravi u druga dva vazdušna znaka, period njegov boravka u Vodoliji označen je sigurnošću u sopstvene stavove. Nema mesta kolebljivosti iako smo spremni da saslušamo sve i da otvorimo svoj um za novo i nekonvencionalno. Ali samo nakon ozbiljnog promišljanja i uklapanja novih saznanja u postojeće strukture naše sopstvene životne filozofije, dajemo nove odgovore na stara pitanja.

U sredu, Venera takođe prelazi u znak Vodolije. Kako je i Sunce do petka u ovom znaku, skraćena radna nedelja biće obojena ovim znakom. Otvorenost, posvećenost, tolerantnost, spontanost – ovi pojmovi opisaće opštu atmosferu nakon praznika u Srbiji. 

Pogledajte i: Nedeljni horoskop po konkretnim znacima: 14 - 21. februar

Ako ste produženi vikend iskoristili za odmor i posvetili ga porodici, vreme od srede do vikenda biste mogli da iskoristite da ostvarite što više poslovnih kontakata, da ponovo razmislite o problemu koji vas muči, da što više komunicirate i lično i online, kao i da uživate u društvu prijatelja – starih i novih.

Venera će u znaku Vodolije biti do 12. marta. Generalno, ljudi će osećati potrebu da budu u kontaktu sa većim brojem ljudi. Slobodnije ćemo se osećati i lakše ćemo prihvatati drugačije stavove. Kao pojedinci, želećemo da budemo nesputani, ali ćemo i kao društvo više biti spremni da poštujemo različitost i pravo drugog na sopstveno mišljenje i opredeljenje.

Ono što je jedna od težih strana Venere u Vodoliji jeste to što njena nepristrasnost zna da bude bezlična. Osećanja ne mogu biti objektivna stvar. To bi moglo da se oseti i da nekima zasmeta već na samom početku ovogodišnjeg boravka Venere u ovom znaku.

Neke osobe će uspeti da dobro iskombinuju osećajnost koju u četvrtak i petak donosi Mesečev prolazak kroz znak Raka i individualizam Venere u Vodoliji. Drugi će imati problema sa izražavanjem svojih osećanja i prihvatanjem tuđih bezličnih stavova i hladnoće, pa bi u petak moglo doći do erupcije nezadovoljstva ili do kidanja, u tišini i samoizolaciji, duša koje pate.

U petak, Sunce pralazi u znak Riba. To neće pomoći onima kojima su osećanja uzburkana. Ribe definitivno nisu znak koji zna da obuzda osećanja. Međutim, razumevanje će biti podignuto na viši nivo. Sa ovom nebeskom postavkom (Sunce u Ribama, Merkur i Venera u Vodoliji) međuljudski odnosi će biti dobri. Empatija i razumevanje. 

Uzbuđenje ponovo donosi Mesec svojim prolaskom kroz znak Lava. U redu je voleti čovečanstvo sve dok zbog toga ne zanemarujete osobu pored sebe. Da li će vikend biti vreme produktivne razmene ili vreme svađe, zavisi od toga kako ćemo se mi postaviti. Vodolija znači pravo čoveka na sopstveni izbor, a Lav je taj koji zahteva da bude stalni deo izbora osobe pored sebe.

Ova sedmica je platno spremno za nova dešavanja. Iskoristite je da se upoznate sa temom, kako biste na najbolji način iskoristili događaje u budućnosti.

Još uvek se oseća kardinalni kvadrat između Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu. Društvo više nikad neće biti isto. Nekih promena smo već svesni, druge tek osvešćujemo, a neke još nismo u stanju da priznamo. Ali sada moramo da gradimo novo. Kao pojedinci, moramo naučiti kako da se snađemo u svetu koji je izgubio stare okvire, a nove još nije stvorio. Ne možemo se slepo držati prevaziđenih formi, ali ne smemo ni zanemariti ono što jeste naše nasleđe.

Tokom februara meseca, odnos između Saturna (postojeća struktura) u Strelcu i Urana (novi pristup) u Ovnu nam pomaže da steknemo uvid u mogućnosti povezivanja nasleđenog i naučenog sa novim i nepoznatim. Sekstil između Marsa u Škorpiji i Jupitera u Devici koji je bio tačan 13. februara, oseća se tokom cele ove sedmice i omogućava nam da postignemo više nego inače.

Svima nama, ova sedmica će biti dobra kao predah, ali je treba iskoristiti za pripremu. Pronađite u natalnoj karti koju/e kuću/e obuhvata/ju znak Vodolije. Ovde se prenosi energija narednih sedmica.

Ukoliko nemate urađenu, natalnu kartu možete uraditi besplatno, brzo i lako na linku ovde, a osnovno značenje kuća možete naći u prošlonedeljnom horoskopu.

U nedelju, 21. februara, uživajte u osećaju da su čuda moguća i napravite borbeni plan za uspeh u životu. Šta god da podrazumevate pod uspehom.

Nedelja će posebno biti dobar dan za Ovnove rođene od 31. marta do 12. aprila, Lavove rođene od 2. do 15. avgusta i Strelčeve rođene od 2. do 14. decembra.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – (8:45h) Prva mesečeva četvrt u Biku
  • sreda – (5:18h) Venera ulazi u znak Vodolije
  • petak – (6:35h) Sunce ulazi u znak Riba
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар