Nedeljni horoskop 13 - 20. decembar / prosinac 2015.

Iza nas su naporni dani i period koji smo svi, u manjoj ili većoj meri, osetili kroz stres i nervozu u odnosima koji su nam bitni - poslovnim, porodičnim, emotivnim, a ispred nas su trenuci u kojima će sve početi da se smiruje. Merkur, planeta logike i inteligencije, polako prelazi u racionalnog Jarca, što ukazuje na to da pobeđuje zdrav razum. Mesec u drugoj polovini decembra počinje da raste, što je idealan period za svaki početak.    

Petzi6 / Pixabay


Kvadrat Saturna i Neptuna može da ukaže na aktiviranje karmičkih dugova ili magijski napad promenljivim znacima (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe). Ovo se takođe odnosi na osobe čiji je podznak u jednom od ovih znakova ili ako u tim znacima imate mnogo planeta.

Pred nama su dani kada može biti preterivanja, neodmerenosti, prenaglašenog optimizma kod nekih, a kod drugih nedovoljno optimizma ili dvoumljenja. Svakako, neophodno je uložiti više truda, rada, znanja, da bi Jupiter u Devici  do 20. devembra doneo napredak i dobro - sugeriše portal Atma.

Pogledajte i: Veliki astro pregled za ovu nedelju: 14 - 21. decembar

Biće preterivanja i u trošenju novca, kao i u kupovini pred praznike. Dolazak praznika donosi povećanu dinamiku, ali i raskalašnost, luksuz, kao i blagorodnost, velikodušnost, plemenitost. Kako je Jupiter u kvadratu s mladim Mesecom, nekima će ovo donijeti pesimizam, nepomirljivost i tvrdokornost, velike planove koje neće moći ostvariti, posebno ako nisu spremni uložiti veći rad i umerenost u troškovima.

Ako sada ulažete u neki projekt, može dovesti do brzih i povoljnih promena. Povoljno je vreme i za nova poznanstva, posebno poslovna.

U ovom razdoblju veliki planovi se mogu ostvariti uz rad, znanje, trud, ali i veru da je to moguće. To omogućuje kombinacija vatrenih i zemljanih elemenata. Oni omogućuju da poteškoće koje se pojave budu prevaziđene. U tome može pomoći i predviđanje budućnosti.  

Nedelja proročanstava

Nedelja proročanstava počinje 19.  i trajaće do 23. decembra. To je najbolje razdoblje u godini za predviđanje budućnosti. Saznanje o onom što dolazi tada omogućuje da se naša svest pripremi za promene koje slede – za budućnost.

Mlad Mesec u Strelcu će nekima povećati potrebu za slobodom, za ostvarenjem svojih prava. To će dovesti do sukoba nekih zakonskih normi, koje to neće podržati, jer je Jupiter u kvadratu s mladim Mesecom u Strijelcu.

Kada je zdravlje u pitanju, obratite pažnju na butine, bedra, zglobove. Pažljivi budite pri kretanju, putovanju, u saobraćaju i sportu, jer Jupiter u kvadratu s mladim Mesecom donosi mogućnost za preterivanje.


Pogledajte i: * Godišnji horoskop za 2016. godinu
                    * Godišnji ljubavni horoskop za 2016.

U ovom razdoblju su prisutne krajnosti, od prevelikog optimizma, do pesimizma i sada je dobro da se oslonimo na intuiciju, predosećaje, ali i na pragmatična razmišljanja, koja mogu pomoći. Ovo je vreme kada uz rad, učenje ili zalaganje ideje mogu postati stvarnost. Uz to, većini će biti potrebna suradnja ili udruživanje energije da bi ste ostvarili ono čemu težite. Ako tako pristupite promenama, onda vam ovaj period može doneti baš ono što želite.

Pogledajmo i nedelje astro prognoze portala Wannabe Magazine: 


Ovan


Nestrpljivi ste i sve biste da uradite brzinski, pa neka vas ne čudi što vas greške prate u stopu. Pod pritiskom ste, ali ne dozvolite sebi da vas nervoza obuzme umesto da posao obavljate temeljno i bez žurbe. Ne kalkulišite i ne oslanjajte se previše na druge kada su važni projekti u pitanju. Moraćete da zasučete rukave, da se bolje organizujete, a savet je i da izbegavate delegiranje obaveza. Kod slobodnih desiće se to da će izvesni događaji učiniti da u vama nešto klikne i dovede do toga da budete opušteniji i tolerantniji prema udvaračima. Uživajte u flertovima i pažnji koja vam se posvećuje. Zauzeti Ovnovi su žive vatre, pucaju od strasti i prosto ne žele da se odvoje od voljene osobe. Sledi vam mirna sedmica i mnogo uzbudljivih dešavanja.


Bik


Na vama je da odlučite kojim putem ćete krenuti. Kod vas na poslu su prisutni klanovi, pa vodite računa u kom timu ćete se naći. Sada je vreme da budete mudri, pažljivi i strpljivi. Ne brzajte i ne otkrivajte svima svoje namere. Trudite se da važne odluke prepustite drugima i držite se po strani dok se situacija ne raščisti. Finansije neka vas preterano ne brinu, za sada ste u velikom plusu. Slobodni su spontani, dinamični i vrlo veseli. Fiziči vas privlači osoba koju ste nedavno upoznali, ali ne zalećite se, jer dobar izgled nije preduslov i dobre veze. Zauzeti Bikovi žele miran odnos i izbegavaće svađe po svaku cenu. Partner je malo zamišljen, pa je potrebno da ga spustite na zemlju.


Blizanci


Potrebno je da se malo opustite i budete blaži prema ljudima sa kojima radite. Često kritikujete i previše nečije greške, a na sopstvene žmurite. Istina je da se osećate ranjivo i zbunjeno, a to je zbog toga što nadređeni od vas očekuju možda i previše rada i truda. Pazite se i loše finansijske procene kada je u laganje u pitanju. Ovaj period je loš za investicije i visoke novčane transakcije. Slobodni Blizanci privlače osobe koje nikako ne odgovaraju vašem opisu idealnog partnera. To je jedan od dokaza da se suprotnosti doista privlače. Zauzeti Blizanci su nedeljama unazad bili u nepovoljnom položaju. Sredinom nedelje ćete presaviti tabak, otvoreno ćete reći voljenoj osobi šta vam smeta i leži na srcu, pa ako ne dođe do poboljšanja, vezu ćete prekinuti.


Rak


Prepreke na poslu su sve vreme prisutne i to stanje vas najviše zabrinjava. Imate volje i motivacije, pa ćete se truditi da iz dana u dan budete sve bolji i kreativniji. Ne obazirite se mnogo na to kako drugi rade i šta govore, držite se svojih planova i sve će biti u redu. Vaš entuzijazam biće i drugima motiv da rade punom parom, a kod kolega svakako unosite dobro raspoloženje i vedrinu. Slobodni Rakovi upoznaće osobu koja će vas podsetiti i izgledom i ponašanjem na bivšu ljubav. Pokušajte da ne reagujete previše uzbuđeno, već smireno procenite da li je ta persona za vas. Zauzeti Rakovi mogu da uđu u tajnu vezu.


Lav


Polako stvari dolaze na svoje mesto, tako da ćete sedmicu započeti mirno i bez tenzija. Samouverenosti ne manjka, i shvatili ste da je najbolje da radite u tišini i da se skoncentrišete na kratkoročne planove, a veliki projekti mogu da sačekaju i početak sledeće godine. Ipak, umete često da budete oštri na jeziku, pa pazite da se kolege ne osete uvređeni zbog vaših izjava. Slobodni Lavovi mogu da upoznaju nekoga na putu ili preko posla. Zauzeti Lavovi imaće problema zbog preterane egoističnosti i to što su vam drugovi važniji od voljene osobe.


Devica


Kod vas su usponi i padovi svakodnevica. Taman vam krene, kad naizgled bezazlena stvar dovede do toga da pogrešite i nađete se u neprilici. Ponekad previše sebi zadajete posla i niste u stanju da sve obaveze izvršite na vreme. Improvizacija će se kod vas pokazati kao ključ uspeha, pa se oslonite na nju kad već ne možete na druge da vam pomognu i rasterete vas nametnutih zadataka. Imajte na umu i da sa malo finansijskih ulaganja možete da izvučete mnogo. Svakako se oslonite na svoju intuiciju. Slobodne Device privlače osobe koje su atraktivne, zavodljive ali nemirnog duha. Priželjkujete vezu sa nekim ko voli uzbuđenja, izlaske i koga nije lako pridobiti za sebe. Zauzeti su trenutno veoma zadovoljni odnosom sa partnerom, a mnoge će ove nedelje iznenaditi i trudnoća.


Vaga


Ono što će vas posebno oduševiti jeste da će se situacija na poslu iskristalisati i da će ljudi na položaju nagraditi vaš trud i zalaganje. Zacrtali ste sebi uspeh pa je ovakav sled događaja i očekivan. Vaše ideje pokazale su se kao uspešne i dobar način za brzu zaradu, ali neka vas slava ne ponese već nastavite da radite u istom ritmu i istim tempom. Ova sedmica je i dobar period da nešto naplatite ili pronađete investitore za ideju koja u vama tinja već izvesno vreme. Slobodne Vage su pune samopouzdanja i neko dosta uporan želi da mu otvorite dušu i srce. Koketirate, zavodite, pa nije ni čudo što privlačite udvarače poput magneta. Zauzete Vage sklone su ljubomornim scenama i fali im pažnja. Umete često da partnera povredite kritikama, pa budite malo tolerantniji i strpljiviji.


Škorpija


Realnost je ta da se osećate kao da ste zapali u situaciju iz koje nema izlaza i da stvari trenutno idu u neželjenom pravcu. Imate potrebu da se konstantno dajete pa i žrtvujete na radnom mestu, a to vam ne donosi ništa dobro, samo vas dodatno iscrpljuje. Dobar potez biće da okrenete glavu i ne razmišljate mnogo šta ako…Pustite stvari neka idu svojim tokom, ne unosite se emotivno previše i pokušajte da posao obavljate mehanički. Slobodne Škorpije privlače umetničke duše, a najmanje što vam treba jeste veza sa neozbiljnom osobom koja se ponaša detinjasto. Zauzete Škorpije su nežne, umiljate i spremne na sve da maksimalno udovolje voljenoj osobi.


Strelac


Neko od saradnika vam zamera na samovolji i tome što ste skoncentrisani samo na lični uspeh i profit, pa neka vas ne iznenadi pokušaj da vas kolege sabotiraju. Ne treba da reagujete impulsivno niti burno, već ostanite dosledni svojim stavovima i uverenjima kako ne biste došli u situaciju da se stvari preokrenu u tuđu korist. Već izvesno vreme loše stojite sa novcem, ali ste i sami krivi za to jer trošite kao ludi. Slobodni mogu da biraju jer je ovo period kada se potencijalni partneri bukvalno bore za vašu naklonost. Zauzeti Strelčevi prave više kompromisa u odnosu i to će usrećiti i vas i partnera.


Jarac


Osećate se kao da vam ništa ne ide od ruke, a posao se nagomilava stahovitom brzinom. Nemate ni volje da se potrudite da stvari ispravite i uložite napor. Prijao bi vam odmor, a dodatno opterećenje je i to da sa mnogim kolegama ne možete da nađete zajednički jezik. Vaši pokušaji da nešto promenite nailaze na zatvorena vrata. Ne očekujte da će se nešto promeniti ako vi ne budete inicijator tih promena. Zauzeti bi mogli da porade na komunikaciji i da budu otvoreniji prema partneru. Partner vas voli i nemojte oklevati da budete srdačni i pristupačni. Slobodni trenutno uživaju u svom statusu i ne žele ozbiljnu vezu.


Vodolija


Napeti ste, a energiju rasipate na bespotrebne prepirke. Svesni ste da se posao neće obaviti sam od sebe ali trenutno radite sa osobama koje nisu baš stručne što vas deprimira i iscrpljuje. Nemojte druge kriviti za pogrešne procene, već poradite na brzini, kreativnosti i u teškim trenutcima oslonite se na zdrav razum. Zauzeti burno reaguju kada sve nije po njihovom, sitničavi ste, a nervoza će uticati da se ove nedelje dosta raspravljate sa voljenom osobom. Slobodne Vodolije su nestalne, nemirnog duha i teško se vezuju. Moguće je da se nakon nekog flerta razvije ljubavna priča.


Ribe


Ova sedmica neće vam doneti mir i samopouzdanje jer previše emotivno reagujete na svaku kritiku, čak i na onu dobronamernu. Trudite se da sačuvate hladnu glavu i izbacite negativne misli da niste dorasli zadacima koji su stavljeni pred vas. Ne nervirajte se zbog tehničkih problema na radnom mestu jer na njih ne možete da utičete. Finansijska situacija popraviće se krajem sedmice, pa će vas to malo razgaliti i obradovati. Slobodne Ribe, vreme je da se skrasite i uozbiljite. Dajte šansu i udvaračima koji vas ne privlače na prvi pogled. Zauzeti su u svom svetu, pa partnera nerviraju svojim ispadima i nerazumevanjem. Vama je vaša muka najveća, a partnerove probleme zanemarujete i ne pokušavate da ga razumete.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар