Astrološki pregled za ovu nedelju: 21 - 28. decembar 2015.

Nekada je potrebno da nas nešto izbaci iz koloseka, da nas dobrano uzdrma, kako bismo shvatili da grešimo. To će se mnogima desiti početkom ove sedmice. Nije prijatno, ali je, dugoročno gledano, preko potrebno.

Petzi6 / Pixabay

Autor: Penzin

Znate li da nas u januaru čeka period retrogradnog Merkura? Ako pratite astrološka dešavanja, ovo vam je sigurno poznato.

Retrogradni periodi Merkura se dešavaju nekoliko puta godišnje i tada, tokom oko tri sedmice, imamo više problema sa prenosom podataka, prevozom i sl. Uopšteno gledano, veze među nama kao da dobijaju drugačiju prirodu, prirodu na koju mi nismo naviknuti, pa tako nenaviknuti, umesto da se prilagodimo, mi se unervozimo.

Nema potrebe, zaista. Prilagođavanjem ne samo da bismo otklonili potrebu za nerviranjem, nego bismo i došli do drugačijeg uvida i bolje sagledali stvari.

Sada ovo spominjemo zato što će Merkur tokom januara prelaziti unatrag stepene znaka Jarca koje prelazi sada i zato što će tada dolaziti u skoro iste odnose sa nekim planetama.

Takav je slučaj sa kvadratom, izazovnim aspektom, koji obrazuje sa Uranom. To se dešava u ponedeljak, da bi se zatim ponovilo 20. januara i 2. februara 2016. godine.

Ovakvo ponavljanje uglavnom ukazuje na neki mali ciklus kroz koji prolazimo da bismo nešto naučili, da bismo nešto bolje i više postigli. Uvek obratite pažnju na ova dešavanja, zabeležite ukratko ono što vam se dešava – možda vam veza neće odmah biti jasna, ali će vam pomoći da ih bolje shvatite narednih mesec i po dana.
Novo: Treće oko - Predvidjanja najboljih astrologa i vidovnjaka za 2016. godinu


Merkur i Uran, posebno zahvaljujući izazovnom aspektu, podstiču promene u svakodnevici i komunikaciji. Mogu doprineti znatnom porastu tenzija i nervoze usled promene u tkanju našeg svakodnevnog života, zbog iznenadnih vesti i/ili zbog prinudne promene plana.

Ponedeljak i dani za njim mogli bi biti užurbaniji i stresniji nego što su inače prvi radni dani sedmice koji su ujedno i među poslednjim danima u godini. Ako kasnite sa papirologijom, ako shvatite da nećete ispuniti plan, da vam se organizacija posla i sopstvenog vremena urušava, probajte da shvaćeno i prihvatite. Prihvatanje ne znači priznavanje poraza i predaju.

Krajem ove sedmice, Uran će krenuti direktnim hodom. Ovo će već dati izvestan podsticaj pomacima tamo gde smo spremni da prihvatimo nove načine, da probamo druge pristupe…

Pogledajte i: * Godišnji horoskop za 2016. godinu
                    * Godišnji ljubavni horoskop za 2016.
                    * Kineski godišnji horoskop za 2016. godinu Majmuna


Tokom januara, imaćemo mogućnost da obnovimo gradivo i da isprobamo nove puteve. Ukoliko sve uradimo kako treba, od februara bismo mogli napredovati mnogo brže i mogli bismo stići mnogo dalje nego da smo nastavili istim pogrešnim rutama kojih smo se držali do ovih poslednjih deset dana 2015. godine.

Nekada je, doduše, potrebno da nas nešto izbaci iz koloseka, da nas dobrano uzdrma, kako bismo shvatili da grešimo. To će se mnogima desiti početkom ove sedmice. Nije prijatno, ali je, dugoročno gledano, preko potrebno.

Svima koji su bili marljivi i pažljivi, Jupiter ove sedmice nudi veoma lepu podršku. Doduše, njgovu podršku bi mogli dobiti i oni koji nisu mogli da zablistaju kad su obaveze u pitanju jer ih je snažno pogodila ljubav (a i kako bi drugačije nego – snažno).

Dakle, Jupiter, kako sa srećom obično biva, ne bira kako će da nam ulepša dane. Iskoristite to. Ako vas i uzdrma neka informacija ili neki susret, naći ćete načina da se brzo oporavite i postavite na noge.

Sredina i kraj radne sedmice mogli bi pomoći onima koji se usude, da to što su se usudili i ostvare. Dobar period za komunikaciju, diplomatiju, ali i za učvršćivanje postojećih i pokretanje novih veza.

Pogledajte i Nedeljni horoskop po konkretnim znacima

Novac bi mogao lako da teče, ali vodite računa da taj tok ne bi nužno morao da vodi ka vama, nego i od vas. Mogli biste da zaradite ili dobijete neki novac, ali i da potrošite mnogo više nego što ste planirali. Sa prazničnim ludilom koje prodavci svuda oko nas svesno gaje već izvesno vreme, to ne bi bilo ništa čudno.

Ako vas uhvati, uživajte kad već trošite, ali ako mislite da nije vreme za razbacivanje, izbegavajte izazove krajem ove sedmice.

U petak nas očekuje Pun mesec u Raku koji pravi lep aspekt sa Neptunom u Ribama. Ukoliko ste tokom sedmice bili isuviše zaokupljeni jurnjavom, ukoliko ste zapostavili svoje bližnje ili ako ste, nervozni zbog tih promena koje vam nikako baš sada nisu trebale, nekoga naljutili ili povredili, evo podsticaja za smirenje, pomirenje i okupljanje porodice, prijatelja, dobrog društva… 

Pokušajte da nađete malo mira i spokoja u sebi. Okrenite se porodici ili drugim dragim ljudima. Trebaće nam da prikupimo snagu, da se revitalizujemo, makar malo jer bi, ukoliko ne zastanemo, vikend ponovo mogao da donese, umesto odmora, nervozu i napetost.

Zato probajte da zastanete već u petak (bez obzira da li ste u radnom odnosu, da li radno vreme obuhvata i dane vikenda ili ne). Zastanite kako god znate. Nađite podršku, umirite sebe, utešite ili ohrabrite druge.
Vikend bi mogao biti i dinamičan, a ne vreme sukoba i svađa. Sve zavisi od nas. Astrologija je samo tu da nam ukaže na moguće puteve. Mi biramo kojim ćemo krenuti.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Merkur u Jarcu kvadrat retrogradni Uran u Ovnu
    Merkur u Jarcu sekstil Hiron u Ribama
  • utorak – Sunce ulazi u znak Jarca (5:49h) – zimska ravnodnevica
  • četvrtak – Venera u Škorpiji sekstil Jupiter u Devici
  • petak – Pun mesec u Raku (12:13h)
    Merkur u Jarcu trigon Jupiter u Devici
  • subota – Uran kreće direktno kroz znak Ovna (retrogradan od 21. jula 2015)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар