Astrološki pregled za ovu nedelju: 16 - 23. novembar 2015.

Sedmica donosi neke značajne vesti, čiju važnost možda nećemo odmah razumeti. Vikend bi mogao biti prilično napet, ali je dobra vest da verovatno većini neće biti dosadno.

Hermann / pixabay.com

Autor: Penzin

Onaj ten kada se, u iznenadnom blesku jasnoće osvetli prošlost, pa se pomoću te svetlosti saznanja prošlih zbivanja, nazre i budućnost. Eto takav momenat bismo mogli imati početkom ove sedmice.

Naročito one osobe koje su rođene poslednjih dana znaka Bika, Lava i Vodolije, a Škorpije čiji je rođendan ove sedmice, ne samo što bi sada mogle da dožive neki trenutak kada se odjednom sve razjasni, već bi i cela godina, do sledećeg njihovog rođendana, mogla biti posebno značajna za otkrivanje novih puteva u životu.

Sredinom sedmice, obratite pažnju i na snove. Oni koji pamte svoje snove, mogli bi lakše ovih dana da u njima nađu odgovore koje traže. Lakše ćemo se povezivati sa svojim unutrašnjim bićem i lakše ćemo otkrivati podatke koje imamo uskladištene u svojoj podsvesti.

Pogledajte i Nedeljni horoskop po zodijačkim znacima

Neptun, koji se kretao retrogradnim hodom od 12. juna 2015. godine, sada kreće direktno, napred kroz svoj domicilni znak Riba. Spoljne manifestacije ove promene, retko kad se primete jer su veoma suptilne.

Međutim, kako Merkur bude ušao u znak Strelca u petak, 20. novembra, tako ćemo mi početi da polako naslućujemo promene koje će doneti izazovan aspekt između Saturna u ovom znaku i Neptuna u Ribama.

Merkur, kako i priliči planeti-glasniku, donosi neke novine, neke nove poglede, neka saznanja i vesti koje će možda uzburkati površinu i pokrenuti duhove već krajem ove sedmice, da bismo krajem ovog i početkom sledećeg meseca bili po prvi put suočeni sa problemom ili dilemom koji će obeležiti i dobar deo naredne, 2016. godine.

Pogledajte i  * Mesečni horoskop za novembar - studeni
                    * Godišnji horoskop za 2016. godinu
                    * Godišnji ljubavni horoskop za 2016.

Treba naći pravi odnos između mašte i realnosti, naći načina da snove, želje i nadanja uglavimo u čvrste strukture koje će im dati potporu, ali bez ograničavanja njihovog potencijala. Ovo se, u zavisnosti od vaše trenutne životne situacije i položaja tranzitnog Saturna i Neptuna odnosi na različite sfere života.

Ali, šta god bilo u pitanju, znajte da je ovo podsticaj za napredovanje, a ne remeteći ili, daleko bilo, rušilački faktor. Samo što neće biti ni lako ni jednostavno naći pravu formulu, dobitnu kombinaciju za uspeh.

Jedan od putokaza mogli bismo dobiti krajem ove sedmice. Zato, obratite pažnju na ono što vam se dešava, na ono što saznate, vidite, čujete… Zabeležite makar krupnija dešavanja u toku dana. Tako ćete se i sitnijih, onih koji u ovom periodu deluju nevažno, lakše setiti ili ih lakše smestiti na vremenskoj liniji svog života, ako jednom budete imali potrebu da sumirate ove dane.

Možda će vam to pomoći da donesete pravu odluku već krajem ovog meseca ili u 2016. godini.


Vikend bi mogao biti prilično napet, ali je dobra vest da verovatno većini neće biti dosadno. Venera iz Vage pravi kvadrat sa Plutonom u Jarcu, a početkom naredne sedmice doći če i tačno nasuprot Urana u Ovnu.

Ovnovi rođeni od 31. marta do 10. aprila, Rakovi rođeni od 2. do 12. jula, Vage rođene od 3. do 13. oktobra i Jarčevi rođeni od 1. do 10. januara, posebno će snažno osetiti ovaj uticaj. Takođe, sve one osobe koje imaju neku ličnu planetu ili ugao (ASC, DSC, IC ili MC) između 11. i 18. stepena kardinalnih znakova (dakle, Ovna, Raka, Vage ili Jarca), jače osećaju ovaj dodir Venere sa Plutonom, pa sa Uranom.
Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete lako, brzo i besplatno uraditi na linku ovde.

Ovaj aspekt će se, uopšteno, osetiti kao napetost u vazduhu, potreba da se pokrene, da se čovek izrazi i odrazi. Vikendom će vladati napetost i jaka osećanja i to će se preneti na početak naredne sedmice a, u pojedinim situacijama, tada će doći i do kulminacije. 

Velika je verovatnoća da će mnogi osetiti promene ili želeti da naprave neke izmene po pitanju ljubavnih odnosa ili novca. Za vikend i par dana nakon njega, iznenadiće nas drugi ili ćemo mi iznenaditi druge kada izložimo svoje planove po pitanju novca ili izložimo srce na dlanu.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – konjukcija Sunca i Merkura u Škorpiji
  • sreda – Neptun kreće direktno kroz znak Riba
  • petak – Merkur ulazi u znak Strelca (20:44h)
  • subota – Venera u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu
  • nedelja – Sunce ulazi u znak Strelca (16:26h)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар