Zima će biti hladnija nego prošle godine

Jesen je uveliko u toku, ali se svakako već razmišlja i o predstojećoj zimi (2015-2016). Sa svih strana stižu razne prognoze, pa nije lako odlučiti se za "onu pravu". Uostalom, ni meteorolozi ne vole da daju prognoze za više od nedelju dana, jer ne mogu da budu precizne...

Foto: Astro sajt

- Prema svim pokazateljima, zima ove godine neće biti surova, ali će biti nešto hladnija nego prošle godine - rekao je Nedeljko Todovović, stručnjak iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za 24sata.rs, dodajući  kako meteorolozi ne vole da daju prognoze za više od nedelju dana, jer ne mogu da budu precizne. - Moguće je jedino uzeti u obzir zakone verovatnoće i na osnovu njih dati neke okvirne procene. Naime, poslednje dve zime bile su blage, sa malo snega, pa bi sada trebalo da dođe nešto hladnija zima u odnosu na njih.

To svakako ne znači da će da bude surovo hladna.

- To znači da će da bude malo više snega nego prošle godine, rekao je Todorović.

Meteorolog Časlav Stanojević smatra da u svakom slučaju ove zime neće biti mnogo ledenih dana, izuzetno niskih temperatura i zaleđivanja.

- Ruske meteorološke službe ne predviđaju surovu zimu u Rusiji, a mi volimo da kažemo da “nema zime dok je Rus ne pošalje” - kaže Stanojević.

Izvor: 24sata.rs
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар