Ruski naučnik otkrio tajnu besmrtnosti: Znam kako živeti večno! (VIDEO)

Ruski naučnik Anatoli Bručkov (58) tvrdi da je otkrio tajnu večnog života, pošto je sebe ubrizgao vakcinu koja je sadržala bakteriju staru 3.5 miliona godina! – Moramo da otkrijemo kako bakterija sprečava starenje. Mislim da je to pravac u kome nauka treba da se razvija. Kada otkrijemo šta ovaj mikroorganizam održava u životu znaćemo tajnu večnog života – zaključio je ruski naučnik.

Foto: Jutjub printskrin / RT


Bručkov je otkrio bakteriju nazvanu "Bacillus F" koja je nekako ostala živa milionima godina. Upravo njena izdržljivost ga je navela da pomisli da to može poboljšati i ljudsko zdravlje.

U potrazi za "večnim životom" ruski naučnik je drevnu bakteriju ubrizgao u sebe!

Pre četiri godine Rusi su u sibirskom ledu pronašli 3,5 miliona godina staru bakteriju čiji proteini navodno pomažu jačanju odbrambenog mehanizma u ljudskom organizmu. Naučnici smatraju da bi "Bacillus F" mogao da uspori proces starenja i produžiti ljudski vek na 140 godina.


Bručkov i njegov tim su ubrzo počeli da ubrizgavaju bakteriju u miševe, a potom i u ljudsku krv. Primećeno je da su crvena krvna zrnca u tim slučajevima produžila svoj životni vek, ali naučnici još ne umeju da objasne zašto.

Na kraju je Bručkov "Bacillus F" ubrizgao u sebe! I rezultati su, ako mu je verovati, neverovatni!

– Duže radim, a već dve godine nisam imao ni grip. Ovo nije bio baš naučni eksperiment i ne mogu objektivno da opišem sve efekte. Ipak, jasno mi je da sam potpuno zdrav. Možda je bilo nekih posledica, ali postoji medicinska oprema koja može da ih uoči i otkloni – izjavio je Bručkov za časopis "The Siberian Times".

Kako tvrdi, nije bilo rizika.

- Bakteriju smo našli u jednom jezeru, tu je bila više od tri miliona godina. Lokalni ljudi godinama piju vodu iz tog jezera, i gle čuda, žive puno duže nego ostali. Tako sam zaključio da nema opasnosti ako je ubrizgam u sebe... - objasnio je Bručkov.

Bručkov je potvrdio da se u njegovoj laboratoriji još eksperimentiše s bakterijom. Ovaj naučnik smatra da je još uvek rano dozvoliti običnim ljudima da ubrizgavaju ovu bakteriju u svoj organizam kao način da produže život.

– Moramo da otkrijemo kako bakterija sprečava starenje. Mislim da je to pravac u kome nauka treba da se razvija. Kada otkrijemo šta ovaj mikroorganizam održava u životu znaćemo tajnu večnog života – zaključuje ruski naučnik.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар