FANTASTIČAN TRIK: Kako prekriti sede vlasi pomoću ljuski krompira?

Genetika je odgovorna za trenutak kada će nam prva seda dlaka koju ugledamo pokvariti raspoloženje. Dobra strana je to što je ova pojava delimično pod našom kontrolom. Poznato je da pušenje ubrzava proces i povećava broj sedih vlasi, a takođe i anemija, loša ishrana, nedostatak vitamina B...

YouTube printscreen

I, šta sad kada se (ako se) već desilo?


E pa, vjerovali ili ne, ljuska krompira može da ukloni sede vlasi na vašoj kosi - ili bar tako tvrdi doktor Entoni Jun u emisiji Rejčel Rej. Naime, on je doveo modela sa prosedom kosom i pokazao kako to sve funkcioniše.

Objasnio je šta vam je sve potrebno da biste ovo izveli. Ovaj način uklanjanja sedih nije skup – sve što vam treba jesu ljuske krompira, malo vode i četkica za nanošenje.

Priprema:


Šolju ljuski krompira i dve šolje vode sipati u šerpu, pa zagrejati do ključanja. Kad provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano krčka 5 minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa procediti.

Trebalo bi da dobijete tečnost braon boje. Dobivenom tečnošću namažite sede pramenove pomoću četke, kao u videu. Možete koristiti četku za farbanje ili onu za premazivanje testa, ali je u tom slučaju više ne koristite za pripremu hrane.

Pre nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način, šamponom, i osušite.

Entoni savetuje da napravite veću količinu ove tečnosti i sipate je u praznu, opranu bočicu od šampona i koristite je nakon svakog pranja, posle šamponiranja i ispiranja.

 - Seda kosa čini vas mnogo starijom bez obzira na godište.
- Mnogi muškarci i u svetu i kod nas se farbaju. Ne, oni nisu večno mladi.
- Samanta Džons: "Ne čupajte sede jer će im još sedam doći na sahranu."
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар