Seme koje prirodno povećava grudi, a kod muškaraca jača polnu moć!

Photo by artur84. FreeDigitalPhotos.net

Piskavica je jednogodišnja biljka sa stupastim korenom koji uraste duboko u zemlju. Stabljika je okrugla i malo razgranata. Listovi su slični detelini. Žuti ili zućkastobeli cvetovi pojedinačni su i bez peteljki, a nalaze se u pazušcima listova. I upravo je piskavica ta čudesna biljka koja pomaže u obnovi celokupnog organizma. Izmedju ostalog, može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Dobra je i za muškarce zbog diosgenina koji jača polnu moć i leči mnoge polne probleme.



Prorok Muhamed je rekao za maleno seme piskavice: "Da znate vrednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.“

To je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja datira još iz doba starih Egipćana i Hipokrata. Piskavica se može svrstati u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cenjena.



Piskavica potiče iz Indije. U zemljama Sredozemlja uzgaja se kao lekovita i krmna biljka. U prirodi se nalazi u poludivljem stanju.

Cveta u junu i julu, a seme se bere u avgustu.

U lečenju i ishrani se koristi njeno seme, koje je neizbežan sastojak karija i drugih začinskih mešavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku. Seme možete naći u skoro svakoj radnji zrave hrane.

Ovo čudotvorno seme koriste i u lečenju alergija, visokog pritiska, regulisanju šećera u krvi, izbacivanju sekreta iz pluća i sinusa, stimulacije metabolizma... Dobra je i za dojilje jer podstiče proizvodnju mleka, umiruje odojče, snadbeva ih železom i pomaže im u dobivanju na težini. Ovo čudotvorno seme takođe, smanjuje tegobe PMS-a.

Zbog delovanja na matericu konzumirajte je par dana pre porođaja, jer podstuče kontrakcije i olakšava sam čin rađanja.

Međutim, ukus ove biljke je izrazito orak i opor, pa se na njega morate navići.

Čaj od piskavice


Dve kašičice semenki stavite u 2 dl hladne vode. Zakuvajte, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno mešanje, te procedite. Pijte polagano, u malim gutljajima.

Prah od piskavice


Seme možete kuvati u kašu ili samleti u prah (samleveno u prah je delotvornije). Uzimajte pola kašičice dva puta dnevno za poboljšanje probave.

Laksativ od piskavice


U svrhu laksativa, pola do jedne male kašičice sveže samlevenih semenki razmutite u 2,5 dcl vode i pijte jednom do triput dnevno.


Piskavica je od davnina poznata kao dobro lekovito sredstvo za rastvaranje sluzi. Sprečava upale, smekšava, upija i pospešuje zarašćivanje rana. Seme stucano u prah koristi se za pripremanje obloga, što ublažava bolove gihta, neuralgije, išijasa i oteklina žlezda. Ti oblozi leče teške čireve na koži, stvaranje fistule, gnojenja kostiju, otvorene rane na nogama.Pomešana s drugim lekovitim biljem piskavica se koristi u lečenju mnogih drugih bolesti. Kašika sveže samlevenog semena piskavice uzima se tri puta dnevno - pre jela sa pekmezom, marmeladom ili voćnim sokom - da se neutrališe miris - te služi za jačanje oslabljenog i iznemoglog organizma.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар