RECEPT: Protiv gastritisa na prirodan način!

Tupa ili žareći bol u gornjem delu stomaka koja se pogoršava ili poboljšava uzimanjem hrane, mučnina, povraćanje, gubitak apetita, podrigivanje ili nadutost, osećaj sitosti u gornjem delu stomaka nakon uzimanja hrane, gubitak težine... Sve su to simptomi i znakovi gastritisa. I, šta preduzeti?


Pixabay.com



Skoro svaka osoba je iskusila probavne smetnje i nadraženost želuca. U većini slučajeva probavne smetnje su kratkotrajne i ne zahtevaju medicinsku obradu. Ali, ako nedelju dana ili i duže stalno imate simptome gastritisa, obratite se lekaru.

Želudačna sluznica kod gastritisa nadražena je i upaljena, ali ne postoji otvorena rana. Otvorena rana je karakteristična za peptički ulkus. Klasično lečenje započinje uvođenjem mera kao što su prestanak pušenja i promena prehrambenih navika. U tom smislu je ključno nepreskakanje obroka, pogotovo doručka.

A tu je i sledeći recept za prirodan način "suprotstavljanja" gastritisu, koji je objavio Kućni lekar.

Sastojci:

  • pola slatke bundeve
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika jabukovog sirćeta

 

Priprema:


Ogulite i sameljite komade sirove bundeve u sokovniku. Na pola litra soka dodajte 2 kašike meda i jednu kašiku jabukovog sirćeta.

Primena:

Sok popite na prazan želudac. Od ovog soka bol momentalno prestaje, a sok sirove bundeve koji je ukusan, prepun vitamina i minerala pijte i inače jer je odličan za vaše zdravlje!
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар