Fizička smrt nije konačna - tvrdi naučnik


Foto: Bonnybbx /pixabay.com

ASTRO SAJT: Svojevremeno je jedan duhoviti grafitista zapisao: Zagrobni žvot je prijatno iznenadjnje. Robert Lanza sa Univerziteta Vejk Forks, medjutim, mnogo ozbiljnije gleda na celu stvar - prema ovom naučniku, kada osoba prihvati da su prostor i vreme samo konstrukti našeg mozga sledi zaključak da ideja besmrtnosti postoji u svetu u kojem nema granica u prostoru i vremenu. Dakle, fizička smrt nije konačna, bar što se tiče profesora Lanze i njegove teorije biocentrizma...

 

 “Mislimo da je život jedan veliki biohemijski proces i da nakon što umremo, trunemo u zemlji. Nije baš tako”, smatra Robert Lanza sa Univerziteta Vejk Forks iz Severne Karoline, po kome je smrt iluzija koju stvara naša svest.

Prema njegovoj teoriji biocentrizma ljudi veruju u konačnu smrt, jer su tako naučeni. Kako tvrdi Lanza život povezujemo sa telom, a dokazano je da telo odumire. Njegova teorija se, medjutim, bazira na shvatanju da smrt nije konačna kao što to mi mislimo, a glavna premisa joj je da je život ishodište koje stvara svemira, a ne da svemir stvara život. Prema tome, naša svest određuje oblik i veličinu svega u svemiru, a vreme i prostor se zapravo ne kreću ovom brzinom nego smo si mi to sami tako "složili" u glavi.

Kada osoba prihvati da su prostor i vreme samo konstrukti našeg mozga sledi zaključak da ideja besmrtnosti postoji u svetu u kojem nema granica u prostoru i vremenu. Dakle, fizička smrt nije konačna, bar što se tiče profesora Lanze i njegove teorije biocentrizma, piše BeforeIt'sNews.

Njegovu teoriju podržavaju i ona Iana Stivensona koji je na primeru dečaka Sema dokazao da reinkarnacija postoji. Dečak je, naime, rođen godinu i po nakon što mu je umro deda. Kada je imao 18 meseci, otac mu je menjao pelenu, u tom trenu dečak ga je pogledao i rekao: "Kada sam bio u tvojim godinama ja sam mijenjao tvoje pelene".

Stivenson ima oko 2.500 slučajeva u kojim postoji dokazi da je dete zapravo reinkarnacija nekog prošlog života. Dokaz za to leži u sećanjima male dece.

“Naša svest formira svemir, a ne obratno. Stvar je u tome kako percepiramo svet oko sebe. Osoba vidi plavo nebo, jer mu je neko rekao da je boja neba plava. Ali ćelije u ljudskom mozgu mogu biti ‘izmenjene’ pa nebo možemo dozivljavati kao zeleno ili crveno”, dodaje Lanza.

Istomišljenici Lanzove teorije tvrde da sve što vidimo ne postoji bez naše svesti, odnosno da nam ona predočava svet onakvim kakav jeste. Biocentristi tvrdi da su svemir i vreme alati našeg uma.

“Postoji na hiljade paralelnih svemira u kojima živimo, samo mi toga nismo svesni. U tom sistemu nema smrti. Kada umremo, naš život jednostavno se vraća u taj beskonačan sistem svemira i negde ponovo ‘procveta’”, tvrdi Lanza, koji je pre nekoliko godina objavio veliku knjigu o biocentrizmu.

Gotovo sve njegove teorije su potkrepljene brojnim eksperimentima, a jedan od njih i je sa česticom koja prolazi kroz prepreke. Posmatrano ljudskim okom, čestica doslovno prolazi kroz prepreku i kreće se linearno.

“Život je avantura koja prevazilazi naš linearni način razmišljanja. Kad umremo, ponovo oživimo što dokazuje kvantna mehanika i brojni dokazi kvantne fizike”, dodaje Lanza.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар