VIKEND HOROSKOP 3 - 5. april 2015: U znaku "krvavog" Meseca

U subotu, 4. aprila 2015, biće treća u seriji od četiri totalne mesečeve eklipse – poznatije kao pomračine Meseca. Ono što će se videti je potpuno crvena boja Meseca pa ga zovu još i krvavi Mesec, a najmanji mu je perigej, ili udaljenost od Zemlje, do sada. Donosi ojetne promene, neophodne transformacije, odnosno kosmičke nagodbe.

FraukeFeind / pixabay.com

Da krenemo od petka, 3. aprila.

Mesec prelazi u sazvežđe Vage, a pred svoje puno izdanje, uvek šalje višak emocija ljudima. Opozicija sa Merkurom donosi konflikt emocija i priče, dilema i mislima o akciji, agresivnosti i pasivnosti. Treba obratiti pažnju na veće stvari, poslove, obrazovanje, inostranstvo, politiku, pa ćete usmeriti emocije pravilno, tako da nemate razloga da razmišljate o nevažnim i kratkoročnim temama, koje vas izluđuju.

Evo i astro dešavanja dva naredna dana:

subota – (13:07) Pomračenje meseca (Lunarna eklipsa) u Vagi
nedelja – Sunce u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu, konjukcija Merkura i Južnog mesečevog čvora u Ovnu


Prvo ovakvo pomračenje Meseca desilo se 2014. godine između 14. i 15. aprila. Drugo se desilo 7. oktobra 2014. godine, a treće će se desiti 4. aprila 2015. godine! Nažalost, biće vidljivo samo na severu planete zemlje. Ovo pomračenje dovodi do toga da mesec poprimi tamno crvenu boju, pa ga zato nazivaju “Krvavi mesec”.

U astronomiji, naziv “Krvavi mesec” pojavio se tek skoro, ali se najčešće koristi u medijima. 2013. godine hrišćanski pastor Džon Hadži je napisao knjigu o krvavom mesecu. Autor najavljuje velike promene koje će uslediti nakon ovog događaja, a spominje se i kako će upravo ova lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva. Naime, prema proročanstvu iz Biblije “pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv”.


Ovo spada u potpuna pomračenja koja su izuzetno retka. Samo jedno od tri pomračenja su potpuna. Samo četiri od pet poptpunih pomračenja mogu da se vide sa svih mesta na zemlji u jednoj deceniji!

Na ličnom astrološkom planu, ovu eklipsu će naročito osetiti rodjeni u drugoj dekadi kadinalnih znakova kao i oni koji imaju Mesec u drugoj dekadi kardinalnih znakova (Ovan, Rak, Vaga, Jarac). Rušilačka ambicija, sujeta, neprimereni entuzijazam, hirovitost i brze pogrešne odluke obeležiće naredne dane. Osećaj "hitnosti", potreba za brzinom, poteba za promenom, napadom i inicijativom, obeležiće onaj segment života koji je aktiviran znakom Ovna u vašoj natalnoj karti.
Stanite na liniju i krenite napred.

Lunarna eklipsa često govori o odnosima. Ne moraju to biti odnosi između dve osobe, mogu biti i između dve oblasti života, dve naše osobine, između vrline i poroka… Ali kako je Mesec sada u Vagi veoma je moguće da će mnogi među nama morati da reše nerazrešene međuljudske odnose.

Mnoge će na to naterati iznenadni spoljašnji uticaji (Sunce i Uran u Ovnu nasuprot Mesecu), ali i uticaj preobražaja koji su doživeli u prethodnom periodu svog života (Pluton u Jarcu kvadrat Mesec).

Imamo pozitivan uticaj Jupitera iz Lava da nam pomogne da zadržimo sopstveni i očuvamo integritet druge osobe – koliko je to u našoj moći.

Tajne izbijaju na površinu, osećanja vriju, ali oni koji pošteno postupaju, isplivaće neokaljani. Još jači.

Pomračenja imaju lošu reputaciju odvajkada jer nam ljuljaju svet da bi nas oslobodila tereta. Ali mi često teret ne osećamo, a ne želimo da nam se ustaljenost remeti. Eto uticaja spolja koji nas nagoni da se trgnemo i, ako treba i silom prilika – oslobodimo sebe balasta prošlih, preveziđenih veza, stavova, obrazaca ponašanja, stila života…

Nasuprot Mesecu su i Merkur i Južni mesečev čvor – obradite logički informaciju o završetku jednog procesa, jedne veze, jedne etape u životu. Koliko god mnogo da je emocija, razložite sebi činjenice i povežite tačke koje su vas dovele do neminovnosti raskida, završetka. Povod može biti iznenadan, ali je uzrok davnašnji.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар