Venera u Blizancima od 11. aprila do 7. maja 2015.

Venera je znaka Bika prešla u znak Blizanaca 11. aprila, gde će ostati gotovo narednih mesec dana, tačnije do 7. maja. Razigranost i opuštenost, svojstvenu Blizancima, moći ćemo da osetimo tek nakon 18. aprila. Trebalo bi da se potrudimo da ostanemo trezveni i da se odupremo čarima šarenih laža jer nas već 22. aprila čeka mnogo bolja prilika. Venera će obrazovati sekstil sa Jupiterom u Lavu...


Photo credit: Efi21 from morguefile.com 


Iako se Venera u ova dva znaka sasvim različito izražava, čim u subotu popodne pređe iz jednog u drugi, preko puta Zodijaka, u Strelcu, čeka je Saturn u retrogradnom hodu. Opozicija između ove dve planete biće tačna 15. aprila, ali je već prve večeri Venerinog boravka u Blizancima, ona osetna.

Razigranost i opuštenost, svojstvenu Blizancima, moći ćemo da osetimo tek nakon 18. aprila.

Da li zato što smo bili isuviše sputani tek, od ovog dana, Venera bi mogla i da pretera u svojim vragolijama i da ode na drugu stranu, da posrne. Neptun iz Riba je izbacuje iz koloseka kvadratom koji će biti tačan 19. aprila. Glava u oblacima ili zaluđenost, zanesenost ili posrtanje.

Trebalo bi da se potrudimo da ostanemo trezveni i da se odupremo čarima šarenih laža jer nas već 22. aprila čeka mnogo bolja prilika. Venera će obrazovati sekstil sa Jupiterom u Lavu.

Već 26. aprila napraviće i drugi, isti takav povoljan aspekt – sekstil sa Uranom u Ovnu.

Sve tri planete su na skoro istim stepenima znakova kroz koje prolaze, pa bismo mogli spojiti ove aspekte u konfiguraciju koja bi mogla da nam obezbedi iznenadnu sreću. Ili bar veće zadovoljstvo.

Nije da nismo zaslužili. Dosta dugo se od nas očekivalo da rastemo kako bismo dorasli izazovima koji su nas vrebali sa svih strana. Može nekad i sreća da nas strefi, onako iznenada.

Venera, doduše, krajem aprila obrazuje i izazovan aspekt sa Hironom iz Riba. Tačan će biti 29. aprila. Ovo bi mogla biti potreba da se uteši neko ili mi sami.

Prethodno će i Pluton inkonjukcijom iz Jarca, 25. aprila, očekivati da se presaberu sredstva i želje prilagode mogućnostima, da se ne luduje i ne troši mnogo.
Ali mi tad imamo tu sreću kojoj se nadamo a koja će opet uspeti da nas iznenadi. Pa što ne verovati u nju? Nećemo morati da se tešimo kupovinom, već da uživamo u prolećnim danima.

Veneri u ulepšavanju proleća pomaže i Merkur. Ove dve planete će, naime, razmeniti sedišta kad Merkur, 14. aprila, bude ušao u znak Bika.

Merkur u Biku – Venerinom znaku, a Venera u Blizancima – Merkurovom znaku. Sve do kraja aprila oni se podržavaju. Međuljudski odnosi bi trebalo da budu bolji, generalno.

Merkur se Veneri u svom znaku pridružuje 1. maja. Prve nedelje maja, Venera ne pravi više nikakve značajne aspekte. Sve dok, 7. maja, ne pređe u znak Raka, ona će moći da iskaže nesputanu, neopterećenu dečiju prirodu Blizanaca koji uživaju u datom trenutku i ne razmišljaju o juče, niti brinu zbog sutra.

Penzin
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар