Prva osoba koja će živeti hiljadu godina verovatno već rođena!

Po svemu sudeći, prva osoba koja će doživeti 1000. godinu već je živa. To tvrdi sve brojnija grupa istraživača koji smatraju da je biološka revolucija, koja će omogućiti ljudima da iskuse večnu mladost, praktično iza ćoška.


U središtu ovih istraživanja nalazi se profesor sa Univerziteta u Kembridžu Obri de Grej.

“Prvo što želim da postignem je da se rešim se upotrebe reči 'besmrtnost', jer je izuzetno štetna. Ne samo da je samo pogrešna, nego i štetna”, izjavio je de Grej, i dodao da ona označava nula odsto šanse za nastupanje smrti od bilo kojeg uzroka.

“Ja radim samo na jednom određenom uzroku smrti, odnosno starenju”, objasnio je.

Da bi postigao dugovečnost, de Grej razvija terapiju za ubijanje ćelija koje su izgubile sposobnost deljena, čime se dopušta zdravim ćelijama da se dele i dopunjuju tkivo.

“Terapije na kojima radimo u ovom trenutku neće biti savršene. Biće dovoljno dobre da ljude koji imaju 60 godina pomlade dovoljno dobro, da biološki neće imati 60 godina dok ne napune 90 hronološki”, kaže de Grej.

To znači da su kupili 30 godina vremena dok stručnjaci utvrde kako da ih pomlade kada im hronološki bilo 90. Grej smatra da će 30 godina biti dovoljno vremena za tako nešto.

Grej takođe smatra da su veće šanse da će se razviti njegova tehnika za postizanje večne mladosti, nego teorije koje se fokusiraju na sprečavanje metabolizma da nanosi telu štetu.

“U budućnosti ćemo moći da budemo korak ispred problema i nastavimo da pomlađujemo iste ljude dok god oni to žele”, poručuje Grej.

Naučnik ističe da će biti ostvaren veliki napredak kada stručnjacima bude pošlo za rukom da pomlade miševe u laboratoriji. Nakon toga, ljudi će znati da je samo pitanje vremena kada će biti moguće ostvariti isti proces i u telu čoveka.

“To je, dakle, cilj koji želim da ostvarim i mislim da imamo šanse da do tog stadijuma dospemo već za šest do osam godina”, zaključuje Grej.


PublicDomainPictures pixabay.com

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар