Recept stigao - sa Tibeta! Masna (puter) kafa, poznata još i kao "kafa bez greške", postala je veliki fenomen u Americi i Velikoj Britaniji, ali ne morate je stalno kupovati po kafićima, već je možete i sami napraviti. Nekim ljudima je ona zamena za mnoge obroke. Predstavlja savršen doručak koji daje energiju, poboljšava koncentraciju, sagoreva kalorije i održava osećaj sitosti.
Izumitelj masne kafe, američki preduzetnik Dejv Espej, objašnjava da njena kombinacija sastojaka čini savršen doručak koji daje energiju, poboljšava koncentraciju, sagoreva kalorije i održava osećaj sitosti. Jedina mana, i to na "prvi pogled" jeste što puter-kafa ima specifičan ukus, pa bi prvih dana mnogi mogli imati problema sa gorušicom i dijarejom.
Napitak sadrži nizak nivo ugljenih hidrata i visok nivo masti, koje štite od zamora i mnogih hroničnih bolesti, a pruža priliku i za mršavaljenjem. Kako Dejv objašnjava, oni koji popiju masnu kafu ujutro, do ručka su siti. Puter-kafa se pravi od organske kafe, nezasoljenog putera (dobijenog od krava koje su hranjene travom) i organskog kokosovog ulja.
Rezultat je, tvrde obožavaoci, fantastičan. Ne samo da ćete dobiti dovoljno energije za ostatak radnog dana, bolje nego od bilo kog visokokaloričnog efekta, već ćete doživeti i pravo „mentalno prosvetljenje“, odnosno imati snažne periode kreativnosti, lucidnosti, duhovne jasnoće.
Nutricionisti, medjutim, upozoravaju: kafa množe da zameni užinu ili doručak, jer ima kalorija, i da da dobre rezultate. Ipak, ako jedete kao i inače, a nakon obroka popijete ovakvu kafu kao desert, možete da očekujete dva do tri kilograma viška u roku od godinu dana
Recept je, tvrdi Dejvid, stigao sa Tibeta pa ovi efekti možda i ne čude. Međutim, za pripremu samog napitka potrebne su ipak prilično zahtevni preduslovi.
Ovakva kafa se pravi u blenderu kako bi se masnoća sjedinila sa tečnošću, ali i kako bi se dobila lepa pena na vrhu.
Recept
- Šolja kafe
- Kašičica putera
- Kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender, ali vodite računa da kafa bude što toplija kako bi se puter rastopio. U blenderu sve dobro promešajte, dok ne vidite da se sve sjedinilo. Kafa će dobiti svetliju boju, kao late, a na vrhu će se napraviti pena. Ovakvu kafu pijte odmah, a po želji možete da je zasladite stevijom.
0 коментара:
Постави коментар