Za sreću i obilje u 2024. godini: Kako postaviti jelku i ukrase za pozitivnu energiju?

Feng shui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već nam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ilustracija: geralt / pixabay.com

U stvari, mogli bismo da krenemo već od jedne vesti koja u ove pretpraznične dane sigurno deluje baš lepo. Jedno istraživanje je, naime, pokazalo da već i gledanje u jelku relaksira. Dakle, od okićene jelke imaćete višestruku korist - doprineće svečanoj prazničnoj atmosferi u vašem domu, ali i opuštanju nakon napornog i stresnog dana, kakvi su uglavnom uoči novogodišnje noći.

Naučnici sa Univerziteta u Eseksu su sproveli istraživanje koje je pokazalo da samo pet minuta gledanja u zelene grane čini da se osećamo bolje. Zelena boja pozitivno utiče na naše zdravije, ali i na samopouzdanje.

Možda najbitnije od svega je to što gledanje u jelku umanjuje depresiju koja je čest pratilac prazničnih dana.

Ako vam okićena jelka u stanu predstavlja kič u kojem baš i ne uživate, iskoristite slobodno vreme i prošetajte obližnjim parkom i posmatrajte divne zelene četinare. Naučnici kažu da je učinak isti.


A sad, idemo dalje. Ako mislite da je potpuno svejedno gdje ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku po feng shuiju je od izuzetne važnosti jer će donijeti harmoniju u dom.

Zimzeleno drvce simbolizira dugovječnost i prijateljstvo, piše portal Atma.

I nastavlja:

Prema certificiranim Feng Shui praktičarima, trokutasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre” u Feng shuiu, a najbolje mjesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji lijevi kut vaše kuće.

Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trokutasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni.

Postavljanje božićne jeke na ovom mjestu će privući bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Također, dobra mjesta za novogodišnje jelke su generalno svi kutovi vašeg doma ili centralni dio kuće, gdje će se stabilizirati energija tijekom ove užurbane sezone.

Pročitajte i Novogodišnja verovanja za sreću i blagostanje: Valja se, ne valja se...
U slučaju da ste jelku postavili na sjever, ukrasite ju staklenim dekoracijama plave, bijele, srebrne i zlatne boje.

Drvce na zapadu ili sjeverozapadu bi trebalo biti u bijelim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, a nikako crvenim.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili sjeveroistočnom dijelu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bijela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprinijeli kvalitetnijoj povezanosti obitelji, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju osobnu energiju

Gdje god da stavite vašu jelku, pobrinite se da ne blokirate protok Chi energije kroz vaš dom.

Ne smije biti postavljena na mjesta koja blokiraju protok Chi energije, kroz prednji ulaz, ili preblizu vratima.

Možda ćete morati preurediti prostor u sobi gdje stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da namještaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok Chi energije. Možda želite premjestiti neke komade namještaja u drugu prostoriju za vrijeme blagdana, kako bi omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Zapamtite, kada vaš dnevni boravak ili obiteljska soba bude prepuna božićnim poklonima, obitelji i prijateljima, prostor će biti u još većem kaosu.

Feng Shui savjetuje da jelku ne stavljajte:

- U hodniku ili sobi gdje može blokirati prolaz
– U području gdje će ometati protok Chi energije
– Previše blizu izvora topline ili kamina, gdje može izazvati požar ili se osušiti brže.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар