Doktorka Kerolajn Anderson kaže kako se ne morate plašiti da ćete oboleti od raka ukoliko pomešate i konzumirate ova tri začina. Reč je o smesi tri lako dostupna začina.
Photo credit: jmiltenburg from morguefile.com
Andersonova je, kako kaže, do svojih saznanja došla istražujući dve hiljade godina staru tradiciju upotrebe ovih sastojaka u istočnoj Indiji, a čiji su rezultati potvrđeni i u zapadnim medicinskim istraživanjima.
Doktorka je istakla da ukoliko koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema opasnosti da obolite od raka. Ta tri čudotvorna začina su kurkuma, maslinovo ulje i biber.
Pomešajte četvrtinu kašike kurkume s pola kašičice maslinovog ulja i dodajte prstohvat mlevenog bibera. Sve zajedno dobro promešajte.
Dobijene smesu možete da koristite kao dodatak salatama i jelima, ali je možete konzumirati i samu.
Ukoliko je dodajete u obroke koji se termički obrađuju tada smesu u hranu stavite na samom kraju kako se ne bi prekuvala. Ukoliko je jedete samu, možete je ublažiti s malo vode. Unosite je u organizam svakodnevno i što češće.
"Sve je u kurkumi. Njene antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak koji je učinkovitiji za smanjenje upala od kurkume" - tvrdi Andersonova.
Istraživanja su pokazala kako kurkuma sprečava rak debelog creva, prostate, mozga i karcinom dojke.
Izvor: Dnevno.rs
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
0 коментара:
Постави коментар