Kako sačuvati preplanuli ten?

Mada mnogi poštuju aristokratski ten, nito ne može da porekne privlačnost i seksepil preplanulog tela okupanog suncem. Koliko ćete uspeti da zadržite bronzanu put, pre svega zavisi od vašeg tipa kože, ali i nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da što duže blistate!


Photo credit: Alvimann from morguefile.com

Važno je po povratku s letovanja napraviti dobar piling koji će koži omogućiti da prodiše nakon perioda u kom ste obilno nanosili raznorazne kreme i kremice.

Izbegavajte tuširanje vrućom vodom koje dodatno isušuje kožu i grubo trljanje peškirom. Kod izbora gelova za tuširanje, prednost dajte prirodnim sastojcima, tj. pazite da na deklaraciji pH vrednost bude što bliža vašoj koži.

Budući da je prvo i glavno pravilo lepe i negovane kože vlažnost, kožu po povratku s letovanja treba nahraniti. Korišćenje losiona "posle sunčanja" preporučuje se i nakon što ste prestali da se "čvarite", s obzirom da je njihov sastav prilagođen ekstremnim letnjim uslovima i povećanoj potrebi za hidratacijom. Preporučuje se i korišćenje ulja koja sadrže beta karoten, poput palminog ulja, a poslužiće i maslinovo ili bademovo ulje.


Lice


Počnimo od kože lica, kojoj je tokom letnjih meseci neophodna posebna nega. Da biste sprečili da se koža lica isuši i boja se oljušti, potrebno je da je s vremena na vreme hidrirate. To možete uraditi tako što ćete napraviti jednostavnu masku za lice - u blenderu izmiksirajte supenu kašiku jogurta i pola krastavca, a zatim smesu nanesite na lice. Nakon desetak minuta isperite masku.
Nikako ne idite u solarijum!

Možda zvuči kao logično rešenje za očuvanje preplanulog tena, ali "veštačko sunce" će zapravo samo isušiti vašu kožu i boja će brže nestati.

Telo


Nakon "prženja" na letnjem suncu, koži je potreban piling. Izaberite blage kupke i so za piling, a nakon tuširanja nemojte trljati telo peškirom, već ga upotrebite za nežno tapkanje po koži kako biste pokupili višak tečnosti. Nakon tuširanja obavezno nanesite odgovarajući losion za negu tela ili ulje koje hidrira kožu.

Važno je i šta jedete


S obzirom na to da je važno da pravilno hidrirate kožu, kako biste sačuvali bronzani ten, neophodno je da unosite dovoljno vode. U svakodnevnu ishranu uvrstite namirnice koje sadrže beta karoten, jedite dosta voća i povrća, a izbegavajte slatkiše i masnu hranu.


Ipak, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da se koža obnavlja približno svakih 28 dana, tako da ćete deo boje svakako izgubiti, ali ko kaže da ceo proces ne možete barem malo da usporite! U svakom slučaju, nakon korišćenja ovih trikova koža će vam biti nežna, baršunasta i neodoljivo seksi!
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар