Zašto partneri varaju?

Varanje je postalo svakodnevna pojava kako u braku, tako i u vezi. Statistički gledano 30 od 60 osoba koje su u braku prevarile su svog partnera, bar jednom.

Međutim, ono što je novost i što se promenilo u odnosu na prethodne generacije jeste da su se žene izjednačile u prevari sa muškarcima. Ipak, razlozi zašto varaju žene, a zašto muškarci, veoma se razlikuju.

Naravno, svi ovi podaci su prilično subjektivni s obzirom na to da se radi samo o osobama koje su pristale da urade anketu. Nema tačnih podataka koliko ljudi u ozbiljnim vezama varaju partnere, ali stručnjaci se slažu da je brojka od oko 60 odsto prilično tačna.


Tri glavna razloga zašto varaju žene:

1. Žene varaju ukoliko nema emocionalne povezanosti ili ukoliko ne osećaju obavezu prema partneru. Ovo se najčešće odnosi na veze koje su tek započele i u kojima se partneri nisu još dovoljno emocionalno povezali. Međutim, isto to se dešava i u situacijama kada su veza ili brak u krizi.

2. Drugi razlog da vas žena prevari su različita seksualna uverenja i interesovanja. To znači da žena mora biti manje avanturistički nastrojena, nego što bi želela ili da njen partner ne može ili ne želi da prati njene seksualne "apetite".

3. Strast je odavno nestala, a strastven seks s nekim drugim jedini je način da ta veza ili brak bude podnošljiv.




Muškarci sa druge strane varaju više iz fizičkih nego emocionalnih razloga:

1. Muškarce više nego žene uzbuđuje nečiji izgled i ako im se pruži prilika, veće su šanse da će odreagovati na seksi ženu bez razmišljana o mogućim posledicama. Jednostavnije objašnjenje – možete okriviti testosteron za to.

2. Možda ih žena s kojom su u vezi ili braku više fizički ne privlači. Ovo je čest izgovor koji muškarci daju kada im partnerka nabaci par kilograma, prestane da se sređuje ili jednostavno ostari. To su, naravno, dvostruki standardi, jer i muškarci stare i umeju da se zapuste, ali muškarcima je ipak spoljašnji izgled mnogo važniji nego ženama.

3. Realnost veze, uključujući i jednoličnosti svakodnevnog života, kao što je pritisak plaćanja računa, briga o deci i kući mogu u njima probuditi želju da ponovo budu "divlji i slobodni". Kratka afera je često beg od njihovog stvarnog života.

Bez obzira na to koji je razlog prevare, ona je pogubna za mnoge veze. Komunikacija, briga o sreći i zadovoljstvu osobe sa kojom ste u vezi, kao i pronalaženje dovoljno vremena za partnera neki su od načina da sprećite prevaru u vezi.
(zena.hr)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар