Danas je 12.12.2012.

Dvanaesti decembar (12.12.12.), poslednji je „trostruki datum” u ovom milenijumu. Iako je „pao” usred sedmice, mnogi parovi širom sveta rešili su da stanu na ludi kamen baš danas.

Širom sveta, agencije za organizaciju svadbi, prodavci venčanica i burmi i restorani doživljavaju poslovni bum kad mu vreme nije – usred sedmice i usred decembra.

Matičari imaju pune ruke posla u Kini, Singapuru, Hongkongu, Meksiku, SAD... Zakazano je pet do 14 puta više venčanja u odnosu na prosečan dan. Do sada je u Hongkongu podneto 696 zahteva za venčanje. U Singapuru će 540 parova danas reći „da”, što je osam puta više od uobičajenog, prenose agencije.

Zainteresovanost za ovaj datum je ipak manja nego prethodnih godina na slične datume. Tako je 11. novembra prošle godine (11.11.11.), na datum koji simboliše „večnu ljubav”,više od hiljadu parova sklopilo brak u Hongkongu, a 10. oktobra 2010. (10.10.10.), dana koji je bio simbol „savršenstva”, njih 859.

Jedan od razloga manjeg interesovanja mogao bi da bude feng šui. Upućeni u ovu istočnjačku nauku kažu da tri dvanaestice nisu savršen datum za brak i da su u rangu „relativno srećnog dana”. Bolji su izbor 18. i 31. decembar. Kineski parovi koji su ipak odlučili da danas kažu da ne žele da čekaju.

Sa stanovišta numerologije, par treba da bira datum stupanja u brak na osnovu ličnog broja svakog supružnika. Današnji datum numerolozi zapravo čitaju kao jedanaesticu (kada se sve cifre saberu). Ona braku donosi osetljivost i romansu, ali postoji opasnost da jedna ili obe strane shvataju sve previše lično, kaže numerolog Danijel Hard za „Jahu vesti”.

Mnogi veruju da tri broja 12 označavaju ulazak u eru Vodolije u kojoj se očekuju harmonija, razumevanje i poverenje na Zemlji. Astrolozi kažu da ulazimo u eru Vodolije, ali da je to proces koji se ne vezuje za određeni datum.

A sledeći „trostruki datum” donosi tek prva godina novog milenijuma, što znači da će tek naši potomci devetog ili desetog kolena doživeti ovakvu numerološku slučajnost 1. januara 3001.

Ali nisu sve prilike propuštene. Planeri venčanja veruju da će i 11. decembra sledeće godine (11.12.13.) posao cvetati.
(Politika)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара: