Mesečni horoskop za novembar-studeni 2012.

Period od 23.oktobra do 22. novembra pod horoskopskom je vladavinom Škorpije * Blizanci, ne bi se moglo reći da ulazite u sjajan period, osim ukoliko niste pravi tip radoholičara * Kao "dete" Venere, Bikovi ce jedva  dočekati ulazak ove planete hedonoizma, novca i uživanja u znak Vage...

OVAN (21. 3. - 21. 4)

Posao
Za mnoge predstavnike vašeg znaka ovo je veoma značajan period jer će Venera, koja simbolizuje vaše radno mesto i novac, već 28. oktobra ući u Vagu, u astrološko polje partnerskih i poslovnih odnosa, zbog čega ćete biti veoma angažovani u mnogim delatnostima. Poslovi koji imaju veze sa javnošću mogu da budu pravi izazov za vas. Ali, ukoliko ste na bilo koji način povezani sa medijima, naročito ako radite sa strancima, pazite šta kome pričate ili šta izjavljujete posle 6. novembra. Retrogradni Merkur, simbol reči, posle 6. novembra naći će se u Strelcu, što mnogima može da donese odlaganje putovanja ili nemogućnost sklapanja povoljnih ugovora, pogotovo što će 13. novembra biti totalno pomračenje Sunca u Škorpiji, pa će i vaše finansije biti prilično nestabilne. Oni koji žele da u to vreme sklope bilo kakav ugovor koji podrazumeva ulaganje novca, trebalo bi da odustanu i sačekaju prvu Mesečevu četvrt 20. novembra, jer bi tada poslovi mogli da krenu u pozitivnom pravcu. Ulazak Marsa, vladaoca vašeg znaka u Jarca 17. novembra, Ovnovima koji su rođeni početkom znaka donosi pojačanu ambiciju, a onima koji su rođeni krajem znaka mnogo povoljnije mogućnosti za kontakte sa osobama na položaju. Period nije povoljan za neke veće finansijse rizike.

Ljubav
Ni kada je reč o ljubavi, situacija nije naročito stabilna. Naporitiv, pomračenje Sunca u astrološkoj kući koja simbolizuje ljubomoru, posesivnost i neprijatne dijaloge sa partnerom, oko 13. novembra nagoveštava zahlađenje odnosa kod onih koji su već imali ozbiljnije nesuglasice tokom proleća i leta, naročito u junu, a zatim se situacija prividno stabilizovala. Ulazak Merkura, planete komunikativnosti u znak Strelca 29. oktobra, u kojem njegova svojstva ne dolaze do punog izražaja, može značiti da ste spremni da napravite poneki "izlet" i da se maksimalno posvetite osobi koja će vam možda već od 6. novembra postavljati prevelike zahteve. Nećete biti naročito kooperativni, jer je od proletos Uran, planeta promena u vašem znaku i najviše pogađa rođene u prvoj dekadi, donoseći mogućnost neočekivanih obrta u ljubavi. Malo romantičniji i nestalni Ovnovi posle 13. novembra mogu da uđu u tajnu vezu sa umetnikom, doktorom ili sportistom. U ovom periodu malo ko će biti spreman da vas razume, čak ni neki Lav na koga uvek računate. Jarac bi mogao da pokaže dosta tolerancije prema vama, ukoliko se radi o strastvenoj tajnoj vezi. Međutim, ukoliko ste u braku sa predstavnikom ovog znaka, predstoje prilično naporni razgovori u kojima se nećete najbolje snalaziti. Oni kojima se dopada neka Vodolija ili Blizanci moraće da računaju na hirovitost ovih znakova, baš kao i kada je reč o Strelcu ili Devici. Ulaskom Marsa, vladaoca vašeg znaka u Jarca od 17. novembra, uzimate stvar u svoje ruke kada je u pitanju porodični život.

Zdravlje
Manji pad imuniteta.

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao
Kao "dete" Venere jedva ćete dočekati ulazak ove planete hedonoizma, novca i uživanja u znak Vage, pa će u najboljoj situaciji biti Bikovi koji se bave modom, imaju veze sa umetnošću, medijima ili nameravaju da započnu privatan biznis. Ukoliko planirate prelazak na novo radno mesto ili želite da unesete nekakve promene u svoj posao, Venera vam je naklonjena i donosi manje prihode tokom prvih deset dana perioda. Pun Mesec 29. oktobra može da donese uvećanje prihoda, a direktan hod Neptuna (planete zanosa, umetnosti i inspiracije) biće vam naklonjen, pogotovo u vreme pomračenja Sunca 13. novembra, kada za druge horoskopske znake to neće biti baš povoljan period. Baš u to vreme možete poželeti da uđete u neki novi posao sa Škorpijom, Lavom ili Ribama, ali bi bilo bolje da ipak ne iskušavate sudbinu nego da se držite ustaljenih poslova i da se posvetite onome što vam najbolje ide od ruke. Poslovi sa strancima odvijaće se prilično čudno, jer će 17. novembra Mars ući u znak Jarca u vaše astrološko polje inostranstva, što bi moglo da donese nove poslovne ponude i proširenje kruga saradnika. Bez obzira da li ste dama Bik ili ozbiljan biznismen Bik, prva Mesečeva četvrt 20. novembra predstavlja početak novog perioda tokom kojeg ćete biti sposobni da se lako uklopite u neku novu sredinu i da se postavite autoritativno.

Ljubav
Veoma uzbudljiv period tokom poslednjih nedelju dana oktobra, jer možete doći u iskušenje da uđete u vezu s nekim ko nije slobodan. Ukoliko ste dama Bik i radi se o osobi koja je na položaju ili dođete u iskušenje da uđete u paralelnu vezu, budite oprezni ako je u pitanju Škorpija ili Rak. Kao partner ne preporučuje vam se ni Lav jer će Sunce, vladalac ovog znaka, biti u fazi pomračenja u vašem astrološkom polju partnerskih odnosa. Svaka vrsta flerta na poslu ili ulazak u ozbiljnu vezu s nekim ko vam je dugogodišnja simpatija, mogao bi značiti prilično naporan period za oboje, pogotovo ukoliko je partneru na prvom mestu karijera. Predstavnike vašeg znaka privlače ambiciozne osobe i ulaskom Marsa u znak Jarca 17. novembra može vam se svideti neko ko nosi uniformu na radu ili osoba koja zbog posla često putuje u inostranstvo. Druga polovina novembra mogla bi da bude veoma uzbudljiva, ukoliko budete u vezi sa kolegom sa kojim često putujete u inostranstvo. Romantični aprilski Bikovi mogli bi da uđu u vezu sa isto tako romantičnim drugim Bikom, Ribama ili Jarcem koji će od njih očekivati više postojanosti i spremnosti da im se posvete u svakom pogledu. Sa Devicom, predstavnikom znaka koji vam po mnogo čemu odgovara, tokom ovog perioda nećete se najbolje slagati, zbog relativno loše postavljenog Merkura, vladaoca ovog znaka, pa je moguća veća nervoza u međusobnim odnosima.

Zdravlje
Manja prehlada.

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao
Ne bi se moglo reći da ulazite u sjajan period, osim ukoliko niste pravi tip radoholičara, spremni da se maksimalno posvetite poslu nezavisno od toga da li ćete biti uspešni ili ne, odnosno da li će vam doneti očekivanu dobit. Spremni ste da se posvetite nekom novom projektu, ali bilo bi dobro da dok Merkur, vladalac vašeg znaka ne krene retrogradnim hodom preko astrološke kuće partnerskih odnosa, regulišete pitanja ugovora i plaćanja koja se tiču zagarantovanih prihoda. Posle 28. oktobra bićete u mnogo boljoj poziciji što se tiče podrške žena iz vaše okoline, bez obzira da li se radi o koleginicama, saradnicama ili članovima porodice. U vreme pomračenja Sunca 17. novembra, ukoliko tada budete zaključivali bilo kakvu vrstu ugovora ili ako budete morali da prisustvujete pregovorima na nekom kraćem putovanju, budite jako oprezni, jer ćete najverovatnije biti izloženi neprijatnim pritiscima da pristanete na neke uslove koji vam ne odgovaraju. Totalno pomračenje Sunca ne pogoduje ni vašim kolegama ni vama, pa nikakav dogovor u to vreme neće dati dobre rezultate. Pun Mesec 29. oktobra može označiti period pojačane želje da što pre uđete u novi posao, ali to ne znači da ćete biti spremni da to zaista i učinite. Ukoliko se bavite umetnošću ili radite u medijima posle 13. novembra možete očekiveti interesantne ponude od osobe rođene u znaku Riba.

Ljubav
Period je uzbudljiv za one predstavnike vašeg znaka koji maštaju o strastvenoj avanturi ili o vezi s nekim ko ih je već u prethodnom periodu prilično fascinirao. Tokom ovog perioda verovatno ćete uspeti da se prilagodite potrebama jednog Ovna ili Škorpije, ali će za vas oni biti previše naporni ili zahtevni, pogotovo ukoliko ste muškarac Blizanci. Dame Blizanci mogle bi da budu fascinirane osobom koja im najverovatnije neće biti verna. Moguća romansa sa Vagom jedino pruža šansu za srećan ishod i mogućnost harmoničnog odnosa. Ukoliko krajem oktobra nameravate da putujete i to u okviru tajne avanture ili da u vreme poslednje Mesečeve četvrti 6. novembra pokušate da se udvarate nekom Strelcu, veza neće dugo trajati, a o njoj će se dugo pričati. Veoma mladi Blizanci ili rođeni sredinom osamdesetih neće znati šta žele i kakvu god odluku da donesu biće nezadovoljni, a partnera će često kriviti za njihov osećaj nezadovoljstva u vezi, pogotovo ukoliko se radi o Lavu, Raku ili Škorpiji. Blizanci koji su u braku najbolje će ostvariti dobru komunikaciju sa partnerom, ukoliko ih budu podsticali da pričaju o poslu.

Zdravlje
Pazite se povrede.

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao
Za predstavnike vašeg znaka početak perioda je povoljan, jer će Mesec, vladalac vašeg znaka, biti u fazi prve četvrti što uvek nagoveštava mogućnost napredovanja na poslu, a pun Mesec u Biku 29. oktobra donosi veliko zadovoljstvo i mogućnost dobre saradnje, naročito sa ženama. Tokom ovog perioda žene će biti uspešnije, ma kojim poslom da se bave, jer će totalno pomračenje Sunca 13. novembra značiti da će Mesec biti dominantna planeta, pa će i ženski princip dominirati. Ipak, nemojte da preterujete u želji da dominirate, niti bi muškarci trebalo da se ponašaju pasivno. Naprotiv, mnogo toga vam ide naruku, naročito muškim predstavnicima znaka, na primer obnavljanje saradnje sa uniformisanim licima. Ukoliko vam je prošlost "čista", odnosno nemate čega da se bojite ili očekujete napredovanje u službi, verovatno ćete ga i dobiti, i to na preporuku neke osobe na položaju. Ulazak Merkura (planete koja je odgovorna za vaš mentalni sklop, način razmišljanja i način komunikacije) u Strelca, a od 6. novembra ova planeta će krenuti retrogradnim hodom, donosi vam priličnu konfuziju u radu sa takođe konfuznim saradnicima. Nekome može poći za rukom da vas pokoleba ili da vam nametne svoju volju, ali ćete imati podršku jakih i uticajnih osoba koje će štititi vaše interese. U finansijskom pogledu svakako nemojte rizikovati, naročito ne u vreme pomračenja Sunca 13. novembra, jer ova planeta vlada vašim finansijama, mada one koji su skloni igrama na sreću baš tog dana može da obraduje neočekivani dobitak.

Ljubav
Romansa sa posla donosi probleme i zato dobro pazite šta kome pričate, kome se poveravate, pogotovo ukoliko je simpatija šef koji nije slobodan. Dame Rakovi biće i te kako izložene raznim vrstama izazova od strane veoma markantnih muškaraca koji često poslovno putuju, bave se politikom ili su na nekom visokom položaju. Ukoliko ste u vezi sa sportistom ili veoma ambicioznim partnerom, posle 17. novembra morate biti spremni da u nečemu popustite i da budete mnogo prilagodljiviji nego do sada. Ovan, Škorpija, Jarac i neko rođen u znaku Riba mogao bi da bude jako interesantan partner, naročito ako spadate u dinamične i energične ličnosti. Partneru će imponovati vaša spremnost da mu u mnogim pitanjima popustite, ali bićete prilično neorganizovani, nesposobni da se držite dogovora, kasnićete na sastanke i bićete jako nepouzdani posle 6. novembra kada Merkur krene retrogradnim hodom preko znaka Strelca. Ukoliko vam se dopada osoba koja se bavi umetnošću, pogotovo ukoliko se radi o slobodnom umetniku ili o lekaru koji ima privatnu praksu, ne oklevajte nego napravite prvi korak, jer ćete biti veoma zadovoljni kako će druga strana da reaguje.

Zdravlje
Moguća povreda u sportu.

LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao
Prvih sedam dana su relativno povoljni, a u vreme punog Meseca u Biku 29. oktobra imaćete razgovore sa prilično svojeglavim i zahtevnim saradnicima, ali njihovo društvo će vam prijati, jer će vam se ukazati prilika za započinjanje novih poslova u kojima će vaše ambicije biti zadovoljene. Privatni poslovi mogu da budu povod za kolebanje i sumnju u svoje vrednosti, a bićete i podozrivi prema starijim kolegama kojima će smetati vaša preterana ambicija. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 6. novembra u vašem znaku obavićete veoma poverljiv razgovor sa nekim ko vam je veoma bitan za dalji nastavak saradnje, verovatno će u pitanju biti neki drugi Lav, Rak, Bik ili Jarac. Za predstavnike vašeg znaka prilično naporan period počeće posle 10. novembra, jer će doći do pomračenja Sunca, vladaoca vašeg znaka 13. novembra, zbog čega možete imati utisak da vas neko opstruira, a mogu da iskrsnu i neki novi problemi na koje niste računali. Sve što budete u to vreme započeli može ići sa mnogo više napora nego u neko drugo vreme. Do 17. novembra tranzit Marsa (planete akcije i vladaoca vašeg astrološkog polja inostranstva) u Strelcu donosi odlične mogućnosti za nastavak studija, usavršavanje ili za bilo koji oblik saradnje sa strancima.

Ljubav
Pomračenje Sunca može se loše odraziti na one koji su na početku veze ili zaljubljeni, ali i na Lavove koji su duže u vezi ili braku. Ova pojava u kojoj dominira Mesec, pa samim tim i žene, dogodiće se u vašoj astrološkoj kući doma tako da period oko 13. novembra nije pogodan ni za kakve dogovore u vezi sa preseljenjem, ulaskom u brak ili započinjanje zajedničkog biznisa. Sve što se tiče zajedničkog života u to vreme može da bude povod stresu, a kako istog dana Neptun (planeta koja vlada astrološkom kućom ljubavi, zanosa, erotike, ali i ljubomore) kreće direktnim hodom, sve što se tiče ljubavi kod vas će biti prenaglašeno, bićete previše okupirani razmišljanjima na temu vernosti, kako partnerove tako i vaše. Lako vam se može dogoditi da uđete u avanturu koja može da dovede do skandala, pa zato dobro razmislite, naročito posle 17. novembra, da li treba da ulazite u romansu sa Ovnom ili nekom Škorpijom, pogotovo ukoliko ih upoznate na poslu. Ulazak Venere u znak Vage krajem oktobra, kada i Merkur kreće retrogradnim hodom može značiti da ćete biti veoma zaljubljivi i skloni da to verbalno iznosite na način koji vam može napraviti prilično štete, posebno ukoliko ste javna ličnost ili ako o svojim osećanjima budete pisali na Fejsbuku ili sličnoj društvenoj mreži.

Zdravlje
Problemi sa kolenom ili zglobovima.

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao
Period tranzita Sunca preko Škorpije većini predstavnika vašeg znaka i te kako odgovara. Ali Sunce u fazi pomračenja, inače vladalac astrološke kuće intuicije, može doneti manje probleme u komunikaciji sa šefovima. I pored retrogradnog Merkura, simbola reči i vladaoca vašeg znaka, vi ćete biti superiorni. Imaćete podršku jedne Vodolije ili nekog Ovna što vas može prilično začuditi, jer to nisu znaci na koje možete da se oslonite. Potrudite se da u prvoj sedmici ovog perioda postignete maksimum u poslu kojim se bavite i verovatno ćete biti u prilici da obnovite saradnju sa onima koji najverovatnije neće biti od reči. Predstoji vam naporna "borba" ubeđivanja i pokušaj da jednog Jarca ili Škorpiju uverite u svoje dobre namere. Kreativni poslovi mogu doneti dobru zaradu, naročito u oblasti građevinarstva, arhitekture, investicionih radova ili poslova sa inostranstvom. U vreme pomračenja Sunca 13. novembra pokušaćete nekome da nametnete svoju volju, ali ukoliko se to i dogodi biće to Pirova pobeda, pa je zato bolje da pokušate kompromisom da dođete do željenih rešenja. U finansijskom pogledu situacija bi mogla značajno da se poboljša, čak vas očekuju i dobici u igrama na sreću, a Device koje se bave sportom uspeće da sklope dobre poslove.

Ljubav
U ovom periodu ljubavni život predstavnika vašeg znaka mogao bi da bude pomalo stresan, ukoliko ne budete spremni da prihvatite udvaranje osobe koja već dugo pokušava da vas osvoji. Moguće da se radi o Ribama, Biku ili Devici. Loša komunikacija, naročito verbalna i pokušaj da u drugoj polovini novembra ispravite ono što ste prilično pokvarili u prvoj polovini meseca znači da ćete u ljubavi ići korak napred - dva koraka nazad. Nekome će biti veoma bitno da sa vama bude u vezi i ukoliko ste slobodni jedna Škorpija neće prestati da se interesuje za vas i da vas opseda na način koji će vam najverovatnije imponovati. Da biste zaista uspeli u onome što želite, odnosno da vratite svoj mir i slobodu, moraćete da taktizirate. Jarac, Škorpija i Ovan biće znaci koji će pokazivati najviše interesovanja za vas. Povoljni datumi za vas, pogotovo ukoliko ste zainteresovani za jednog Bika, biće u vreme punog Meseca 29. oktobra i u vreme prve Mesečeve četvrti 20. novembra, kada vam se može udvarati osoba poznata u javnosti, neko ko se verovatno bavi umetnošću ili je prisutan u medijima. Tranzit Marsa preko znaka Strelca do 17. novembra donosi dosta tenzije u porodici, a posle tog datuma oni koji su slobodni mogu da očekuju veoma interesantan susret, naročito će dame Device biti na "meti" uniformisanih lica ili osoba na položaju, moguće uticajnih muškaraca.

Zdravlje
Pazite se u saobraćaju.


VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao
Venera, vladalac vašeg znaka, planeta hedonizma, estetike, novca i umetnosti, ulazi u Vagu 28. oktobra i do tog datuma ćete se osećati kao da se nešto sprema promena na vašem radnom mestu, ili ćete imati veoma razvijenu intuiciju u pogledu predstojećih događanja i bićete spremni za sve što će se i dogoditi. A to će verovatno biti novi režim rada, možda nove obaveze koje vas neće preterano opterećivati, mnogih aktivnosti moraćete da se odreknete, pogotovo ukoliko ne budete u dobroj fizičkoj kondiciji. Venera u Vagi i Mars od 17. novembra u Jarcu mogu doneti dobre poslovne ponude jakih i uticajnih privatnih firmi. Pomračenje Sunca uticaće posebno na Vage koje rade u velikim državnim firmama ili koje imaju privatni biznis, a nikako da stignu zaostale uplate. Tokom ovog perioda bukvalno ćete morati da "jurite" za novcem i da podsećate dužnike da je krajnje vreme da obave plaćanje. Totalno pomračenje Sunca 13. novembra može se pre odnositi na neku vrstu pogoršanja statusa vaših dobrih kolega ili saradnika, što će se najverovatnije posredno odraziti i na vas i vaše poslovanje. Bilo bi dobro da u ovom periodu ne započinjete nikakav privatan biznis, pogotovo ne sa Lavom ili Rakom. Saradnja oktobarskih Vaga sa decembarskim Jarčevima u drugoj polovini novembra može da bude naročito intenzivna, ali i veoma naporna. Nemojte insistirati na saradnji za koju niste sigurni da ima perspektivu.

Ljubav
Osećate veliku privlačnost prema jednom Ovnu ili Strelcu, ali ukoliko se radi o poznanstvu koje ne traje dugo ili o osobi za koju niste sigurni da li je slobodna, dobro razmislite da li vredi da ulažete mnogo nade u nastavak veze. Početak perioda može doneti prilično uzbuđenja i zanos prema nekom ko je u podjednakoj meri posesivan kao i vi, a u vreme punog Meseca 29. oktobra, ukoliko ste slobodni, možete da doživite susret o kojem ste maštali. U vreme poslednje Mesečeve četvrti 6. novembra bićete u prilici da upoznate nekog ko će vam se izuzetno svideti, verovatno se radi o sportisti ili umetniku koji često putuje u inostranstvo. Ukoliko ste u braku, partner je verovatno okupiran pitanjima koja se odnose na nekretnine i možda će vam predložiti neko rešenje u vezi s tim. U vreme pomračenja Sunca 13. novembra nemojte uzimati zajednički kredit niti bilo kakvu privatnu pozajmicu da ne biste imali problema. Ukoliko je vaš partner sklon finansijskim rizicima, moraćete da uzmete stvar u svoje ruke da ne biste oboje kasnije imali nepotrebne dugove. Mlade Vage mogu biti emotivno zainteresovane za osobu koja se bavi umetnošću, sportom, ali i koja je sklona nekom poroku, naročito alkoholu.

Zdravlje
Pad imuniteta.

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao
Tranzit Sunca preko vašeg znaka donosi pojačane ambicije i potrebu da se društveno angažujete na svim poljima. Sunce je inače vladalac vaše astrološke kuće karijere i biće pomračeno 13. novembra, prvi put u vašem znaku posle 1995. godine. Ukoliko ste u to vreme započinjali karijeru ili bili na nekoj vrsti profesionalne prekretnice, sada se možete suočiti sa sličnim dilemama kao tada. Ovo pomračenje može da bude povoljno samo za one Škorpije koje intenzivno sarađuju sa strancima, bave se poslom koji im omogućuje da budu prisutni u medijima ili ženama koje su istaknute u svojoj profesiji - one se mogu nadati unapređenju. Ipak, ne bi trebalo da pravite kratkoročne planove jer, ukoliko se posao ne dogovori na realnim osnovama, problem može da iskrsne već za oko šest meseci. Svaka vrsta dogovora o partnerskom odnosu sa Bikom, pogotovo ukoliko ste muškarac Škorpija a partnerka je Bik, eventualno Rak ili Ribe, biće nepovoljan za vas. U slučaju da ste dama Škorpija, uspećete da se izborite za svoja prava u okviru radnog mesta, samo ako budete koristili ženski šarm i imali čeličnu volju. Prvih sedam dana perioda donose mogućnost susreta sa nekim ko će vam predložiti dobre uslove za saradnju i moguće je povećanje prihoda. Druga polovina perioda donosi probleme i konflikte, ali već ulaskom Marsa (suvladaoca vašeg znaka) u Jarca situacija će se značajno popraviti, posebno za oktobarske Škorpije.

Ljubav
U ovom periodu ljubavni život može da bude prilično komplikovan, a bićete u situaciji da se pokažete u najboljem izdanju pred nekim ko vam je veoma značajan u životu, ali ćete morati da budete dosledni datim obećanjima. Ono što bi moglo da iskomplikuje vaš život je sklonost ka paralelnim vezama i flert na poslu. Pun Mesec 29. oktobra u astrološkoj kući partnerskih odnosa mogao bi da donese susret sa strastvenom, ali i veoma ambicioznom osobom, a ukoliko ste u dužoj vezi, razgovore o braku. Ulazak Venere (planete ljubavi i vladaoca vašeg znaka) u vaše astrološko polje partnerskih odnosa krajem oktobra donosi mogućnost tajne veze sa Bikom, Vagom ili Ribama. Najverovatnije nećete odoleti nečijem šarmu, dame Škorpije će imati afinitet prema svetlokosim muškarcima, a muškarci Škorpije prema tamnokosim damama. Mesec pun raznih obrta i što ste slobodniji to se možete osećati usamljenijim, naročito u vreme pomračenja Sunca 13. novembra, kada ćete pomisliti da osoba koja vam je draga ne pokazuje dovoljno interesovanja za vas. Retrogradni Merkur od 6. novembra kod vas podstiče sklonost ka analizama, donošenju pogrešnih zaključaka i nepotrebne rasprave, ali od 17. novembra situacija će se bitno popraviti, ukoliko ste u vezi sa Jarcem, Ovnom ili nekom drugom Škorpijom.

Zdravlje
Kontrolišite bubrege.

STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao
Sa Marsom (planetom strasti, entuzijazma i avanturističkog duha) u Strelcu sve do 17. novembra bićete znak koji žari i pali, podstiče druge na akciju, ali naglašen znak Škorpije ipak može značiti i brojne susrete u tajnosti, posebno sa onima koji su vam obećali posao, a radi se o strancima ili osobama koje rade na institutima. U ovom periodu, tačnije između 29. oktobra i 6. novembra, dobićete poziv da se sretnete s nekim radi poverljivog razgovora i najverovatnije ćete zaključiti posao koji će vam odgovarati. Totalno pomračenje Sunca 13. novembra vaše saradnike može da spreči u izvršavanju datih obećanja, a može se dogoditi i da saznate da uslovi nekog ugovora na kojem radite nisu baš idealni i potrudićete se da to preokrenete u svoju korist. Na finansijskom planu dobro će proći rođeni pred sam kraj znaka, dok će rođeni u prvoj dekadi najverovatnije biti u procepu između onoga što žele i uslova koje im postavljaju Ribe ili neki drugi Strelac, moguće i Blizanci. Ukoliko budete dovoljno strpljivi između 17. i 20. novembra situacija se može iskristalisati i krenuti u povoljnom pravcu. Moguće da ćete biti pred velikim izazovom u radu sa uniformisanim licima ili osobama na visokom položaju. Ako u to vreme zaključite ugovor, obratite pažnju na sve odredbe i klauzule, jer retrogradni Merkur donosi probleme upravo kad je reč o dokumentaciji.

Ljubav
Situacija u ljubavi može biti sjajna samo ukoliko ste u vezi u kojoj ste oboje zadovoljni svojim poslom. Zajednički poslovni aranžmani ne donose mnogo sreće ili ćete oboje biti u priličnoj tenziji oko toga, pogotovo ako ste u vezi sa Blizancima ili Devicom. Ukoliko ste različite struke, jedno od vas dvoje može da bude previše opterećeno poslom, a to ćete najverovatnije biti vi. Retrogradni Merkur od 6. novembra čini vas prilično netolerantnim kada je u pitanju partner i prilično nestrpljivim ukoliko ste na početku veze. Putovanja u inostranstvo donose mogućnost flerta, a već 29. oktobra na nekom zvaničnom skupu ukazaće vam se prilika da osvojite naklonost neke Vage, Bika ili Raka, što onima koji su u stalnoj vezi ili braku može da napravi velike probleme. Pomračenje Sunca (planete entuzijazma koja ima veliki uticaj na vaš znak) 13. novembra donosi mogućnost tajne veze sa osobom koja je iz drugog grada ili države, iniciranje raznih priča o vama i vašem ljubavnom životu i davanje materijala za tračeve onima koji se inače bave vama više nego što to vama prija. Strelci koji su u dugoj vezi ili braku tokom ovog perioda ne bi trebalo da planiraju brak ili iseljenje iz zemlje jer će najverovatnije imati određenih komplikacija.

Zdravlje
Moguć manji nazeb.

JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao
Jedan od burnijih perioda tokom kojeg mnogo toga nećete biti u stanju da kontrolišete, naročito u vreme pomračenja Sunca 13. novembra i nekoliko dana pre tog datuma, jer vaši neprijatelji ne miruju. Ipak, Mesec, simbol popularnosti zaklanja Sunce, simbol vaših neprijatelja, pa ćete tako i vi imati dovoljno manevarskog prostora da uradite ono što želite. Neće to biti neka sjajna pobeda, ali svaka vrsta dogovora u tajnosti, čak i u vašem domu, makar se bavili krupnim biznisom, ide vam naruku. Oko vas je mnogo "špijuna", mnogi prate svaki vaš korak i pokušavaju da vas uvere u svoju lojalnost. Ali, vi ste na oprezu, a u tome vam pomaže pozicija Marsa u Strelcu, pa ćete intuitivno znati ko vam je naklonjen, a ko ne. Retrogradni Merkur od 6. novembra ne ide na ruku vašim saradnicima, mnogi će biti prilično nesmotreni, a ukoliko se bavite umetnošću ili poslom preko kojeg ste prisutni u javnosti, moći ćete da se izborite za svoje mesto pod Suncem, čak i ukoliko vas izneveri Devica ili neki Strelac. Blizance bi zbog površnosti trebalo da izbegavate, mada će se jako truditi da pridobiju vaše poverenje. Sa Vodolijom i Ribama trebalo bi da pregovarate o novom poslu, ali prenaglašen ponos može učiniti previše brzopletim u donošenju važnih odluka. Situacija će se popraviti između 17. i 20. novembra, kada će započeti nova faza u vašem poslovanju i tada biste mogli da očekujete nove dobre poslovne ponude koje će podrazumevati dobro plaćen posao.

Ljubav
Ljubavni život je sve samo ne izvor sreće, pogotovo ne za zahtevne i sredovečne Jarčeve koji dobro znaju šta žele. Nekome je veoma stalo da se s vama zbliži, moguće jednom Biku ili Raku, i već 29. oktobra u vreme punog Meseca shvatićete do koje mere ste popularni. Ali, vama to neće mnogo da znači, osim ukoliko se ne radi o osobi koju ste upoznali preko posla, pogotovo ako se radi o Vagi ili Biku. Ulazak Venere, planete ljubavi u znak Vage krajem oktobra i poslednja Mesečeva četvrt 6. novembra donose mogućnost flerta ili početak avanture sa osobom koju poznajete iz poslovnih krugova. Nemojte biti previše zaneti čarima Raka ili Lava, jer bi u vreme pomračenja Sunca 13. novembra, pogotovo ukoliko ste kratko u vezi, mogli doći u prilično neprijatnu situaciju da morate partneru da se pravdate za nešto za šta ste objektivno "krivi". Iako spadate u one znake koji svoj ljubavni život drže u tajnosti, upravo u vreme pomračenja Sunca nesmotrenošću možete dati povod za priče što bi u velikoj meri moglo da naruši vaš mir i odnos sa stalnim partnerom. Slobodni Jarčevi rođeni krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih mogu računati na udvaranje Škorpije, Riba ili nekog Raka, kojima neće moći da odole. Tokom celog perioda za petama će vam biti jedna ambiciozna osoba koju često viđate u poslovnim krugovima ili sa kojom ćete često imati nezvanične susrete ili razgovore.

Zdravlje
Manja infekcija.

VODOLIJA (20. 1. - 19. 2)

Posao
Tranzit Sunca preko znaka Škorpije predstavlja tranzit planete energičnosti i optimizma preko vašeg astrološkog polja karijere. Kako je Sunce u vašem znaku inače slabo, podršku i oslonac tražite u Lavovima i Ovnovima. Međutim, tokom ovog perioda doći će do pomračenja Sunca, pa nećete imati na koga da se oslonite. Ali tu je Mesec, planeta koja simbolizuje popularnost, promene i simpatije žena, mase i publike, pa Vodolije čiji status na poslu zavisi od toga kako su ih drugi prihvatili, bilo da se radi o velikom timu, grupi saradnika ili publici, mogu da očekuju uspeh. Mnogo toga će se događati što će od vas zahtevati dobru koncentraciju i čelične nerve. Pun Mesec u Biku 29. oktobra donosi u vaš život ili na vaše radno mesto nekog ko bi mogao prilično da vam zagorča život svojim zahtevima i uslovima koje nećete biti u stanju da ispunite. Ukoliko se bude radilo o nekom Biku ili Raku, pokušajte da pokažete bar želju za saradnjom, jer je u pitanju senzibilna osoba koja će želeti u vama da ima iskrenog saradnika. Tokom ovog perioda mnogo toga će izgledati drugačije nego što vam se čini jer će i Merkur, planeta komunikacije od 6. novembra krenuti retrogradnim hodom preko astrološkog polja prijatelja i javnosti. Da biste zadržali simpatije saradnika moraćete malo da glumite, a u vreme pomračenja Sunca 13. novembra budite spremni na ne baš prijatan razgovor s nekim ko je po rangu daleko iznad vas, ili će se postavljati superiorno. Nemojte odgovarati na provokacije.

Ljubav
Pomračenje Sunca, vladaoca astrološkog polja partnerskih odnosa može doneti mnogo neočekivanog, između ostalog veliko nezadovoljstvo stalnog partnera koji će pokazati otvoreno nezadovoljstvo vama i potrebu da se objasnite oko nečega što će njemu izgledati više nego očigledno. Bićete žrtva tračeva, ali će u njima biti i pomalo istine. Mnogima se dopadate i to će biti razlog zbog čega će vas stalni partner optuživati da dajete lažne nade i da se ponašate kao da ste slobodni. Ukoliko ste zaista slobodni, u vreme prve Mesečeve četvrti 6. novembra upoznaćete osobu čije pravo lice ćete otkriti 13. novembra u vreme pomračenja, a zatim sledi i ponovno mirenje, manje rasprave i strastvene scene. Ako se bude radilo o osobi koja nije slobodna ili vi niste slobodni, a u naznačeno vreme dopustite sebi flert sa Rakom, Bikom ili Vagom, moraćete da pređete u "ilegalu" jer će partner budno motriti na svaki vaš korak. Veza sa Lavom postaje za vas u pravom smislu nešto veoma opterećujuće, neka vrsta karmičke veze koju možete veoma skupo da platite ukoliko ne budete iskreni i pošteni, ma kakav da je vaš status ili osobe koja vam je draga. Veza sa Vagom mogla bi da bude veoma romantična i veoma lepa, jer je Vaga spremna da pređe preko mnogo čega i da ne obraća veliku pažnju na ono što bi njen život moglo da učini na bilo koji način manje kvalitetnim, čak i ukoliko se radi o istini koju bi mogla da čuje o vama.

Zdravlje
Pazite se povrede u sportu.

RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao
Predstavnicima vašeg znaka savršeno odgovara tranzit Sunca preko Škorpije, čak i kada je u fazi pomračenja. Ne postoji ništa što vas može zaustaviti na putu ka uspehu ili cilju koji ste sebi zacrtali. Jednog Lava ili Ovna ćete se lako rešiti ili neke preterano ambiciozne osobe koja će pokušati da se postavi autoritativno prema vama. Pomračenje Sunca vam i te kako odgovara, jer je Mesec jak, a vi ste jedno od "dece Meseca", pa ćete uspeti da nadmudrite jednog Bika ili Raka, pogotovo ukoliko ste dama rođena u znaku Riba. Potreba da uspostavite red u sredini u kojoj radite ima utemeljenje u vašem sistemu vrednosti i nećete dozvoliti da vam bilo ko govori šta treba da radite, osim onima koji su zaista po rangu iznad vas. Od kada je Saturn ušao u znak Škorpije poštovanje hijerarhije postaje za vas veoma bitno, a ukoliko ste mladi pokazujete veliku zrelost da se prihvatite odgovornih poslova ili da potražite posao u inostranstvu, da zatražite stipendiju, stručno usavršavanje ili nešto slično tome. Za sve što radite tokom ovog perioda možete imati podršku i otvoreno divljenje jednog Strelca i neke Škorpije sve do 17. novembra, a u vezi sa nečim što vam je veoma bitno. Posle tog datuma moraćete da igrate drugačiju igru i da ne iznosite otvoreno svoj stav, čak i kada vas neko pita, jer od toga možete imati samo štete.

Ljubav
Ne postoji ništa što bi moglo da vas zaustavi na putu ostvarenja vaših snova kada je ljubav u pitanju. Ukoliko želite da budete sami i slobodni, to je vaš izbor, a ukoliko nameravate da uđete u brak, partneru ćete direktno pokazati da je to vaša želja. Kao u poslu, i u ljubavi su žene Ribe mnogo direktnije, određenije i upornije. Muškarci rođeni u znaku Riba pokušaće da prave "pakt sa đavolom", da igraju kako im drugi sviraju i da pristaju na nešto što ruši njihovo dostojanstvo, pa u vreme pomračenja Sunca 13. novembra može doći do nemilih razgovora i scena. Ipak, tokom ovog perioda imaćete veliko divljenje jednog Jarca ili Škorpije, koji će vam to direktno pokazati posle 17. novembra, a ukoliko u prvoj sedmici ovog perioda uđete u vezu sa Bikom ili Rakom pazite da krajem perioda ne doprinesete pogoršanju odnosa svojim preteranim zahtevima koje ona druga strana neće biti u stanju da ispuni. Od svih tranzita najviše vam odgovara tranzit Saturna i Marsa, zbog čega će muškarci biti veoma autoritativni i karakterni, naročito od druge polovine novembra, dok će žene Ribe imati potrebu za jakim partnerima koje će najverovatnije uspeti da upoznaju i započnu solidnu vezu.

Zdravlje
Budite oprezniji u sportu.
Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар