Boje vas otkrivaju!

Saznajte šta vaša dnevna soba govori o vama, kao i neka opšta pravila o bojama u enterijeru.

Boje su sastavni deo naših života. Utiču na atmosferu u prostoru, raspoloženje, otkrivaju mnogo toga o našim osobenostima, a u hromoterapiji se primenjuju i za lečenje različitih oboljenja.

Crvena je najsnažnija boja i biraju je osobe čvrstog karaktera, željne uzbuđenja i akcije, kao i tople i srdačne osobe.

Zelena je omiljena smirenim osobama i ljubiteljima prirode, a često će je odabrati i oni koji teže smanjenju aktivnosti i opuštanju.

Ružičasta je najčešće ženska boja, ali se povezuje sa osobama koje su srećne, srdačne i pouzdane. Izbor plave boje otkriva staloženu i tihu osobu, ali odabraće je i oni kojima je dom oaza u užurbanoj svakodnevici. Žuta boja predstavlja otvorenu, pozitivnu i optimističnu osobu, dok se pojedinci koji vole udobnost i zadovoljstvo često odlučuju za smeđe tonove.

Ljubičasta vas otkriva kao osobu koja teži otmenosti, visokom položaju i luksuzu.

Aktivnost, toplina i širenje pozitivnih vibracija odlike su ljudi koji biraju narandžastu boju, a hrabrost, sofisticiranost i elegancija krase osobe koje uživaju u crnoj.

Bela se povezuje s predanim i iskrenim, a siva sa uravnoteženim osobama.

Postoje neka opšteprihvaćena pravila o primeni boja pri uređenju prostora. Za dečje sobe se preporučuju tople boje, poput crvene, žute ili narandžaste, jer privlače pažnju i stimulišu aktivnost. Hladne boje, poput nijansi plave, zelene i ljubičaste, smiruju i povećavaju koncentraciju, pa su preporučljive za spavaće ili radne sobe.

Bez obzira na pravila, sigurno ste se sreli s primerima pojedinaca koji su u prostorijama za odmor i rad upotrebili tople boje jer se upravo u takvoj sredini osećaju dobro. Poruka je sledeća: birajte boje koje u vama podstiču pozitivno raspoloženje!
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар