Zašto čitamo horoskope?!

Ljudi čitaju horoskope iz najrazličitijih razloga. Neki zaista veruju da astrologija može predvideti budućnost, dok drugi horoskope čitaju jednostavno iz zabave. Ovo su najčešći razlozi koje osobe navode...

- Traže odgovore – Dnevni horoskop ili tjedni horoskop nekima služi kao svojevrsno vodstvo kada se radi o odlučivanju. Ako se jednom pokaže „slušanje“ horoskopa kao učinkovita metoda, tada sve češće i češće u horoskopima traže savjete.

- Radi zabave – Mnogi astrolozi pišu posebne horoskope za posebne namjene, kao npr. Horoskop za slobodne koji traže ljubav, tjedni ljubavni horoskop, godišnji horoskop i sl. Takvi horoskopi zanimljivi su ljudima iako ih ne uzimaju kao pouzdane pretkazatelje događaja. Oni ih čitaju jer im je jednostavno zabavno pročitati par rečenica.

- Iz navike – Neke osobe stekle su naviku čitanja horoskopa, npr. u srednjoj školi, pa jednostavno kako stare i dalje imaju naviku da ga pročitaju, međutim već sljedeće minute zaborave što su pročitali.

Bez obzira koji vaš bio razlog za čitanje horoskopa većina astrologa se slaže da nije dobro postati ovisan o horoskopu i na temelju tih predviđanja donositi odluke.

Riječ horoskop dolazi iz grčke riječi horoskopos što znači pogled na sate. Upravo od tud dolazi i usporedba horoskopa sa satom. Kao što kazaljke na satu pokazuju vrijeme, ali ga ne stvaraju, tako i u horoskopu, čak i oni koji jako vjeruju u njegovu pouzdanost će vam reći da planete pokazuju, ali nisu uzročnici događaja.

Horoskop na prvom mjestu bi trebao biti zabava, nešto što vam možda može proširiti vidike i dati nove ideje, ali nikako isključivi vodič za bilo kakve odluke.
(Cover magazin)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар