Meditacija za bolji seks

Mnoge žene imaju običaj da suviše razmišljaju o potpuno nebitnim stvarima u trenucima seksa i zbog toga ne uspevaju da uživaju “do kraja”. Međutim, rešenje za njih mogla bi da bude takozvana “svesna meditacija”.

Naime, vežbanjem te vrste meditacije, osoba uspeva da usmeri misli na sadašnjost, uživa u trenutku, umanji anksioznost i ojača koncentraciju.

Naučnici sa Braun univerziteta na Roud Ajlendu ispitali su 44 studenta od kojih su 30 bile žene, a polovina ukupnog broja pohađala 12-nedeljni kurs meditacije.

Svi učesnici istraživanja trebalo je da posmatraju fotografije od kojih su neke bile erotične i njihovo trenutno raspoloženje opišu kao “mirno”, “uzbuđeno” ili “zaintrigirano”.

Učesnici su zatim popunjavali upitnike o tome kako ocenjuju svoje samopouzdanje i psihičko zdravlje. Na početku ispitivanja, žene u obe grupe duže su ocenjivale kako se osećaju dok gledaju erotične slajdove, za razliku od muškaraca koji su to činili veoma brzo.

Međutim, one su posle kursa “svesne meditacije” bile su značajno brže u ocenjivanju njihovih reakcija na seksualne stimulanse.

Ispostavilo se da je veliki deo ženske seksualnosti emotivan i mentalni, pa je vagina možda i njen najmanje važan deo.

Međutim, studija ima i nedostatke: na primer, svi ispitanici su bili studenti starosti između 18 i 22 godine, od kojih gotovo niko nije patio od nekog oblika seksualne disfunkcije.

Ipak, stručnjaci preporučuju meditaciju za sve one koji žele da uživaju u sadašnjosti, konačno se oproste od prošlosti i prestanu da razmišljaju unapred.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар