Kako pobediti popodnevnu pospanost

Da li su vam krevet i spavanje jedine stvari na pameti kada dođete s posla? Ako ste odgovorili potvrdno, znajte da se situacija neće promeniti sama od sebe, nego ćete morati da stvorite nove navike.

Prema rezultatima novog istraživanja sprovdenog među gotovo 300 zaposlenh jedne američke firme, više od 80 odsto ljudi nakon dolaska s posla nema energije ni za šta.

Većina njih pribegava ležanju ispred televizora i spavanju. Bilo kakva obaveza teško im pada i sve odgađaju za sutra – a sutra se ponavlja isti scenario.

Do toga, smatraju stručnjaci, dolazi zbog nezdrave ishrane, nekretanja i nedovoljnog konzumiranja vode. Upravo u tome krije se i rešenje problema.

Ako želite da ponovo uživate u svojim popodnevima i večerima, promenite navike. Za početak, kažu stručnjaci, pobrinite se da pijete više negazirane vode.

S kafom ne preterujte, nego je popijte pola sata nakon ručka. Za ručak odaberite ugljene hidrate iz povrća i integralnih žitarica jer će vam dati trenutni nalet energije.

Čim dođete s posla presvucite se u sportsku odeću i barem pola sata hodajte. Takođe, možete uraditi i nekoliko vežbi opuštanja koje podižu nivo energije.
(Tportal)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар