Izgubite 4 kilograma za mesec dana

Trebalo bi da se prisetite da su septembar i oktobar vreme idealno za nove početke i da se motivišete da u zimu i Novu godinu uđete sa vidno manjim brojem kilograma.

Predlažemo vam da se pridržavate nekoliko jednostavnih saveta, koji za samo mesec dana mogu napraviti „čudo“ u transformaciji vaše linije.

Organizujte obroke
Istraživanja pokazuju da postavljanje ciljeva i planiranje obroka značajno povećava uspeh mršavljenja. Zato, pratite šta jedete i vodite dnevnik obroka (čak i najmanjih užina) kako biste uvek imali uvid u vaš jelovnik.
Ako ste već imali pozitivna iskustva s nekim planom ishrane, počnite ponovo da ga se pridržavate. Ako ne, posetite nutricionistu koji će vas uputiti u to šta i kako treba da jedete.

Jedite vlakna
Konzumiranjem velikih količina voća, povrća, integralnih žitarica i mahunarki pomoći će vam da smršate. Kako?
Oni sadrže vlakna zahvaljujući kojima se osećate sitije, uz veoma malo kalorija. Jedna američka studija pokazala je da ubacivanjem samo osam grama vlakana na svakih 1.000 unesenih kalorija možete izgubiti oko tri kilograma za relativno kratko vreme.

Uzimajte nemasnu hranu bogatu proteinima u svakom obroku
Istraživanja pokazuju da proteini mnogo bolje zasićuju od iste količine ugljenih hidrata. Ako samo jedete salatu za ručak, „začinite“ je komadićima grilovane piletine ili tunjevine, pa ćete duže biti siti.
Umesto slatkiša, zasladite se puterom od kikirikija ili nemasnim sirom sa malo bobičastog voća. Odličan izbor je i jogurt koji je idealna kombinacija ugljenih hidrata i proteina.

Uživajte u svakom zalogaju
Niko ne želi da se oseća uskraćenim za hranu, jer je tako mnogo „gladniji“. Pametno rešenje je da rasporedite kalorije tokom dana u nekoliko obroka i užina, tako da nikad ne osetite glad.
Jedna ili dve zdrave užine, biće dovoljne da vas zasite između obroka.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар