Signali da on nešto "muti"

Ako mislite da se vaš partner u poslednje vreme ponaša sumnjivo i ako stvarno imate utisak da on nešto "petlja", evo na šta treba da obratite pažnju.

Suši mu se grlo
Ako nešto pokušava da sakrije od vas, biće nervozan, a to će se odraziti i na njegovo ponašanje. "Ako je u pitanju neka velika tajna, i boji se da ne otkrijete nešto što bi moglo da ugrozi vašu vezu, mišići jednjaka počeće da mu se stežu, a grlo da mu se suši", kaže psiholog dr Žanin Drajver,koja se bavi proučavanjem govora tela.
"Dakle, ako tokom razgovora počne upadljivo da guta pljuvačku, to je zato što pokušava da opusti zgrčene mišiće, jer gutanje opušta jednjak", kaže ona.
Obratite pažnju na temu razgovora kada se to dešava, tajna koju krije najverovatnije ima veze sa njom

Želi više seksa nego obično
Ok, možda je prosto raspoložen, možda je napredovao na poslu, ili ste vi naročito seksi u poslednje vreme, ali povećan "seksualni apetit" može da znači i da nešto nije u redu.
"Muškarac koji nešto krije izbegavaće konverzaciju, jer se boji da će biti 'provaljen', ali će prazninu pokušati da popuni seksom", kaže psiholog dr Krista Blum.
Ali, možda želi više seksa i zato što se sprema da vas iznenadi nečim lepim, kao što je na primer veridba, pa je uzbuđen i želi da vam pokaže da vas voli i da ga privlačite. Dakle, kad je ovo u pitanju, ne prenagljujte. Ako je sve ostalo u redu, samo češće želi da vodite ljubav, shvatite to kao kompliment.

Suviše je detaljan u objašnjenjima
Nemojte da vas zavara to što vam do detalja prepričava gde je bio i šta je u toku dana radio. Na prvi pogled to može da vam deluje kao dobar znak, jer ćete imati utisak da ne bi mogao da izmisli toliko detalja ako nešto pokušava da sakrije, ali imajte u vidu da to može biti i signal da nešto mulja.

"Ako vam prepričava neki događaj a imate utisak da se suviše trudi da vam detaljno dočara svaku sitnicu, to treba da shvatite kao znak za 'uzbunu'. Ovo je naročito važno ako pri tome često pravi pauze, jer to znači da pokušava da iskombinuje činjenice na način koji njemu odgovara", kaže dr Drajver.
Razmislite o tome, kada nekome pričate gde ste pili kafu, detalji kao što su ime konobara, tačna lokacija kafića i opis stolova u bašti su neuobičajeni. U svakodnevnom životu naš mozak to tretira kao 'suvišne' informacije i zato nije uobičajeno da se pominju u banalnom razgovoru o tome kako smo proveli dan.
Ipak, čak i ako prepoznajete svaki od ovih "simptoma", ne donosite zaključke olako i pre nego što dignete frku dobro razmislite da li imate razloga za to. Ako ste sigurni da nešto nije u redu, otvoren, civilizovan razgovor uvek je bolje rešenje nego svađa.
(MONDO)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар