Policija u potrazi za drekavcem

Pripadnici policije Livanjskog kantona obilaze teritoriju oko Drvar Sela u istoimenoj opštini, na kojoj se, kako tvrde meštani, kreće nesvakidašnja zver, za koju se sumnja da je u narodu poznata kao drekavac.

Iako u policiji i dalje tvrde da nije bilo prijava građana, niti bilo kakvih informacija da se na području ove opštine pojavio drekavac, portparol Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak je za za banjalučke "Nezavisne novine" potvrdio da su policajci "odradili jedan deo operativnog rada", te obišli rubne delove drvarske opštine.

"Policajci su kontaktirali meštane, ali nisu uspeli da dobiju informacije o ovom nesvakidašnjem događaju", kazao je Vrdoljak i dodao da će i dalje obilaziti teritoriju kojoj pripada Drvar Selo.

Nekolicina Drvarčana je juče ponovilo priče o biću koje seje strah na području tog mesta.

Drvarčanka, koja je, kako navodi list, htela da ostane anonimna, kazala je da drvarskim selom kruži priča kako je drekavac ubijen.

List podseća da meštane Drvar Sela već sedmicama plaši nepoznata zver, koja se oglašava neugodnim kricima, sličnim plaču deteta i zavijanju vuka, pa ni mališani zbog nje nisu smeli sami da idu u skolu.

Jedan od seljana je ranije rekao da su videli senku neobičnog bića, ali da nisu mogli odgonetnuti šta je u pitanju.

Vojin Bašić, predsednik Lovačkog udruženja, kazao je da nisu sigurni da li je u pitanju drekavac ili neka druga čudna zver, ali meštani potvrđuju da silazi do sela i ispušta čudne zvukove, pa ljudi ne mogu da spavaju.

"Lovci su organizovali odlazak u Drvar Selo, ali su imali problem sa psima koji nisu željeli na tu teritoriju, te su se odmah vratili", kazao je ranije Bašić za "Nezavisne".

A Krstan Vukobrad, sekretar Lovačkog udruženja iz Drvara, kazao je da je udavljeno oko 20 pasa, uglavnom lovačkih.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар