Mesečni horoskop za april-travanj 2011.

Pocelo je prolece, a sa njim je i Sunce uslo u znak Ovna, u kome ostaje do 19. aprila/travnja ove godine. Sta vas sve ocekuje u tom mesesecnom periodu, dakle tokom naredne 4 nedelje vladavine Ovna, procitajte na ovom mestu.



OVAN ( 21. 3. - 20. 4. )

Posao - Počinje veoma uzbudljivo proleće, za mnoge predstavnike vašeg znaka i prilično naporno.Moraćete da se ozbiljno pozabavite svojim životom jer već 26. marta poslednja Mesečeva četvrt u Jarcu u vašoj astrološkoj kući karijere nagoveštava velike poslovne šanse ali i moguće velike probleme ako ne budete dovoljno odlučni ili ako ste pre ko zna koliko vremena propustili priliku da uradite šta je trebalo. Sunce, planeta koja ima velikog uticaja na vaš znak, u konjukciji sa Uranom, planetom bunta i javnosti naročito će uticati na rođene u martu i prvih dana aprila ali ma čime da se bavite budite spremni na timski rad, posebno sa osobama koje su mlađe vas. Ako se bavite poslom u kome nosite bilo koju vrstu uniforme ili dres ili radite sa osobama koje su uniformisane odnosi će biti dobri ali bi bilo dobro da i sa konkurencijom zadržite fer odnos. Mogući su poveći prilivi novca ili podrška iz inostranstva.Izuzetno značajan datum je 3. april jer će mlad Mesec u vašem znaku značiti i početak nekog značajnog posla ali se čuvajte jednog Jarca ili Vage koji će po svaku cenu želeti da vam nametnu svoje uslove rada. Ceo april će biti veoma naporan a vi izuzetno motivisani da svoje ideje sprovedete u delo. Ako tražite posao, moraćete možda da se zadovoljite nekim u kome ćete imati jaku konkurenciju. Finsnsijski najbolje će proći oni koji imaju neki svoj crni fond ili koji imaju neki honorarni posao, manje-više tajni izvor prihoda.
Ljubav – Ni u ljubavi neće baš sve ići lako, naročito ako vam savest nije čista, ako ste skloni da sedite na dve stolice ili svojevremeno nešto niste priznali partneru a trebalo je. Prošlost u vidu retrogradnog Saturna u astrološkom polju partnerskih odnosa i dalje vas opterećuje ili možda još više vašeg partnera koji će biti spreman da vas ispituje poput islednika dok ne prizante i što treba i što ne treba. Ako ste čisti „kao suza“ može se desiti upravo ono na šta partner bezrazložno sumnja. Upoznaćete nekoga ko će vas zaintrigirati i sa kim je moguć početak burne veze osoba sa kojom ćete biti spremni da uđete u svakakvu moguću kombinaciju – da se javno prikazujete iako jedno od vas dvoje nije slobodno, ako nema sjajnu reputaciju, ili naprotiv prisutni ste u javnosti. Strastveno proleće može doneti burnu reakciju onih koji smatraju da morate da im polažete računa- porodica, stalni partner, neko ko sebe smatra vašim partnerom. Biće onako kako vi budete želeli, odolećete svim pritiscima da napravite bar neki kompromis. Veza sa nekim ko je po mnogo čemu sličan vama biće veoma uzbudljiva i nagoveštava nove obrte u vašem životu. Ukoliko ste često na putu, u kontaktu sa osobama koje su poznate u društvu, mogući su i skandali i umešanost vašeg imena u priče za koje nema nikakvog osnova.
Zdravlje – Glavobolja.


BIK ( 21. 4. - 21. 5. )

Posao - Iako se planete skupljaju u Ovnu, nećete biti pošteđeni raznih događaja, bilo kao učesnik ili kao posmatrač. Od vas će se tražiti mišljenje, često ćete morati da budete ona strana koja presuđuje a Venera, planeta miroljubivosti u konjukciji sa „zanesenim“ Neptunom čini će vas prilično nerealnim u pokušaju da pomirite zavađene strane. Jedan Jarac, Škorpija, Strelac, Vodolija, Ovan, tražiće od vas pomoć, uslugu, savet. Merkur, planeta komunikacije koja je vladalac vašeg astrološkog polja posla i novca ali i kreativnosti od 31. marta kreće retrogradnim hodom i vi ćete pokušati da se oslobodite svega što vas opterećuje, međutim što ne platite na mostu platićete na ćupriji. Najbolje će proći oni koji rade rutinske poslove koji se ni za šta ne pitaju i koji „ništa“ ne znaju. Umetnici ili medijski eksponirani Bikovi biće u centru pažnje ali bi trebalo da paze šta kome pričaju a oni koji se bave biznisom, trgovinom ili žele da sklope neki nov posao- da otvore četvore oči pre nego što nešto potpišu. Mogući su poveći dobici od osoba koje žive u inostranstvu, rođaka, prijatelja, kolega, posebno u vreme prve Mesečeve četvrti 11. aprila. Ukoliko dugo već planirate neki nov projekat o kome svima pričate a ne započinjete ga, pronađite sponzore, angažujete se , drugi Bikovi, Vage Ribe i Strelci će vas podržati i moralno a moguće i materijalno.
Ljubav – Prepun planeta znak Ovna i posle više od veka i po ulazak Neptuna, planete zanosa i zaljubljenosti, bar kada je ljubav u pitanju, u vaše astrološko polje tajnih ljubavi, 4. aprila može doneti romansu o kojoj ste mogli samo da maštate. Nešto što je izgledalo nemoguće i neizvodljivo u potpunosti će vam ispunjavati život. Ako ste duže od tri godine u srećnoj vezi ili braku, ostvariće vam se ono o čemu ste maštali ili što ste priželjkivali, npr. uvećanje porodice ili povoljno rešavanje stambenog pitanja. Romansa iz prošlosti slobodnim Bikovima može ponovo da postane aktuelna a asteroidi ljubavi su dobro postavljeni prema vašem znaku i gde god krenete nailazićete na one kojima se dopadate, koji vam se udvaraju, smatraju da ste osoba koja „zrači“.Ostavljaćete utisak zadovoljne osobe iako ćete verovatno imati brojne dileme posebno u vreme poslednje Mesečeve četvrti 26. marta i to ako vam se dopadaju Jarac ili Škorpija ili u vreme mladog Meseca 3. aprila ako ste zainteresovani za Ovna ili Strelca. Lav bi takođe mogao da bude neko kome ste opsesija ali i on vama. Lekari, naučnici i umetnici će pokazivati veliku želju da budu u vašem društvu. Na mnoge imate mnogo veći uticaj nego što pretpostavljate. Ako ste žena Bik, čuvajte se oženjenih Jarčeva ili Vodolija, njihove patnerke motre na vas.
Zdravlje – Proverite vid.



BLIZANCI (22. - 21. 6. )

Posao - Predstavnicima vašeg znaka moglo bi da krene nabolje. Bez obzira da li se bavite privatnim biznisom, umetnošću, sportom, radite u državnoj firmi ili tražite posao, podrška prijatelja i njihove preporuke su vam od velike pomoći. Poslednja Mesečeva četvrt 26.marta može vam doneti neke nepredviđene izdatke, ulaganja a mnogima i dobitke, sve zavisi od znaka u kome ste rođeni. Pokušajte da do 31.marta završite pripreme za nov posao ili ako vam je rok za završetak posla kraj marta, požurite jer ćete u aprilu biti prilično rasejani. Merkur, vladalac vašeg znaka kreće hodom unazad zbog čega možete doneti mnoge odluke u afektu ili pod uticajem poslovnog ili ljubavnog partnera. Osobe koje su starije od vas imaće velikog uticaja na vaše poslove i možda bi bilo dobro da budete otvoreniji za svaku vrstu predloga ili novih ideja. Ovan, Strelac, Vodolija i Jarac će biti veoma kooperativni. Što vaš posao ima više veze sa umetnošću ili se na vašem radnom mestu ceni maštovitost i kreativnosti, to ste bliži uspehu. Mladi Blizanci koji se uglavnom bave novim tehnologijama mogu očekivati da preko Interneta nađu posao na nemačkom ili enegleskom jezičkom području.Prva Mesečeva četvrt 11.aprila donosi mogućnost uvećanja prihoda a pun Mesec, 18.aprila u Vagi, veze sa onima koji vam mogu naći odgovarajuće radno mesto.
Ljubav – Ovog proleća imate želju da doživite veliku strastvenu ljubav ali je veoma važno da budete ne samo zaljubljivi, strastveni i spremni na uzbuđena nego i trezveni u svakom pogledu. Planeta logike Merkur, vladalac vašeg znaka ide hodom unazad pa će mladi Blizanci biti spremni na olako ulaze u veze sa Vodolijama, Ovnovima, a od početka aprila i sa Ribama, Strelcima a sredovečni, naročito usamljeni Strelci će imati utisak da se svima nešto lepo dešava osim njima. Opterećenost poslovnim i porodičnim problemima može vas preterano energetski iscrpljivati i zato obnovite neka stara prijateljstva i veze, moguća je romansa sa Vagom, Jarcem a sa Škorpijom je mogća tajna veza. Mlade „Bliznakinje“ se mogu zaljubiti u sredovečnog uspešnog gospodina koji ih neće izneveriti. Potrbno je da budete maksimalno taktični u odnosima sa onima koji vam se dopadaju jer će ih biti više ma kog pola da ste i ma koje godište. Svi će biti u igri i vi ćee biti pomalo neosetljivi u svojoj razdraganosti i ako ste u stalnoj vezi ili braku, partner vam mnogo toga neće tolerisati ili će vam bar negde pisati „recke“. Kada prođe vaših pet minuta, moraćete da mu polažete račun za sve što niste ispoštovali u okviru vaših dogovora.
Zdravlje – Vreme je da počnete da se bavite nekom fizičkom aktivnošču.



RAK (22. 6. - 22. 7. )

Posao - Sve eventualne propuštene prilike sada biste mogli da nadoknadite. Ako vaš posao podrazumeva putovanja u inostranstvo, dobar uticaj planeta u tom segmentu života se nastavlja, naročito posle 4. aprila kada će Neptun, ući u znak Riba. Ovo je posebno značajno za one koji se bave filmom, muzikom, umetnošću uopšte i trebalo bi da se maksimalno potrudite da svoje talente ma o kojoj delatnosti da se radi, razvijete jer ćete imati podršku starijih, između ostalog članova porodice. Ako ste mladi i ambiciozni možete biti u izuzetno povoljnoj prilici u 26.marta, 3.,11. i 18.aprila jer su sve Mesečeve četvrti odlično postavljene prema Suncu u vašem znaku. Za finansijsku podršku ne brinite, bilo da se radi o šefu, da čekate stipendiju, kredit jer će vam mnogi pomoći. Ukoliko tražite posao, više ćete uspeha imati u velikim firmama, posebno onim koje posluju sa strancima nego u privatnim gde ćete biti ili preopterećeni poslom ili ćete imati osećaj nesigurnosti. Ako razmišljate o odlsaku u inostranstvo kod rođaka ili prijatelja, ukoliko odete, naći ćete posao. Muškarci će vam biti naklonjeniji, ma kog pola da ste. Ako ste u poslovnoj vezi sa Jarcem, Ovnom ili Škorpijom, saradnja će se nastaviti. Vreme je da ma čime da se bavite, sa teorije pređete na praksu, tj. sa reči na dela.
Ljubav –Asteroidi Eros, Karma u Ribama, znaku koji predstavlja vaše astrološko polje duhovnosti savršeno vam odgovaraju za vezu sa nekim ko živi u drugoj zemlji. Neptun prelazi iz vašeg astrološkoj polja tajnih ljubavi i mnogobrojnih ljubavnih razočarenja gde je boravio poslednjih 15 godina u vaše polje drugog braka ili druge značajne veze. Ako ste razvedeni ili slobodni, u vezi sa nekim koga biste potencijalno mogli da zamislite kao životnog saputnika, eto prilike, da, ako treba i ako to želite, uđete u brak. Porodice će se mešati koliko iz dobrih namera jer to za njih može biti šok toliko i iz praktičnih jer ako ste mladi, moguće da vam je potrebna njihova finansijska podrška.Saturn, planeta ozbiljnosti i istrajnosti, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa i braka obrazovaće izazovni aspekt tokom aprila sa mnogim planetama u Ovnu zbog čega se može dogoditi ljubav kao udar groma sa nekim ko je veoma ambicozan, moguće da se bavi politikom ili je prisutan u javnosti.Ako se radi o nekom ko često putuje u inostranstvo, moguća je veoma uzbudljiva ljubav. Ma kog pola da ste, privlačiće vas jaka ličnost i partner će biti mnogo dominantniji od vas. Romansa može započeti još 26.marta ili 18.aprila na nekom većem zvaničnom skupu.
Zdravlje – Kontrolišite pritisak.



LAV (23. 7. - 22. 8. )

Posao - Za mnoge Lavove, početak proleća je početak „buđenja“ iz prolećnog sna. Rođeni u julu su pod mnogo boljim uticajem planeta nego rođeni posle 10.avgusta. Ovi drugi će biti suočeni sa neprijateljstvom i kritikom okoline i moraće da se drugačije postave prema saradnicima bez obzira da li se radi o državnoj ili privatnoj firmi. Što je vaš položaj viši, to ćete imati više problema u komunikaciji sa Ovnom, Škorpijom, Ribama, Vodoijom, naročito posle 4. aprila. Značajan datum za rođene u bilo kojoj dekati znaka, naročito za one rođene početkom avgusta je mlad Mesec 3. aprila kada će i Mars, planeta akcije, ući u jedan od dva znaka kojim vlada, u Ovna pa će i vaš odnos prema poslu biti znatno aktivniji. Ipak, mnogima smetate jer ovako postavljem Mars predstavlja tajnu akciju vaših neprijtelja, usmerenu na vas, konkurenciju koja ne bira sredstva. Ipak, najverovatnije se nećete obazirati na prepreke, pomoć dolazi iz inostranstva. Ako ste mladi, moguće da ćete dobiti kredit za započinjanje privatnog posla od strane banke a ako ste u zrelim godnama, kolege iz stranih firmi i predstavništava će vam ponuditi posao ili moralnu i finansijsku podršku.Od 3.- 21. aprila nastupa veoma naporan period u kome možete sebe izložiti velikim naporima, naročito ako se bavite sportom ili nekim poslom koji ima za striktno određen rok do koga morate da ga završite.
Ljubav – I kada je ljubav u pitanju ovo bi moglo biti proleće koje se pamti po mnogim događajima, poznanstvima, zaljubljivanju, romansama ali i za one koji su u dugoj vezi ili braku po nesuglasicama, ljubomori i raskidima. Neko nov, potpuno drugačiji od dosadašnjeg parter zainteresovaće vas, naročito u aprilu i od 3.do 20. aprila traje veoma interesantan period. Jedan Strelac, Riba, Rak ili Bik sa kojima ste možda nekada imali neobavezan odnos, možda je sve bilo samo na nivou koketovanja ili uzajamnih simpatija sada bi moglo da se pretvori u ozbiljniju vezu. Prenaglašeno astrološko polje ljubomore, tajnih ljubavi i preljube može vas navesti na razna iskušenja. Potrebno je da budete maksimalno realni u procni ličnosti koja vam se dopada da ne podlegnete prvom utisku jer se može raditi o nekome ko je sklon porocima, bolestima zavisnosti, patološkoj ljubomori, svem sa čime jedan Lav nije baš sposoban da lako izađe na kraj jer će se raditi o nekome ko je dijametralno različit od vas. Veze sa strancima ili onima koji često putuju bilo zbog posla ili privatno mogu biti prilično stresne. Sredovečni Lavovi mogu u vreme Mesečevim mena naroičito 26. marta, 11.aprila dobiti želju da raskinu vezu a u vreme Mladog i punog Meseca 3. i 18. aprila moguć je početak romanse.
Zdravlje – Smanjite uzimanje lekova na svoju ruku ili alkoholnih pića.



DEVICA (23. 8. - 22. 9. )

Posao - Tri puta godišnje, Merkur planeta logike, biznisa i komunikacije, vladalac vašeg astrološkog polja ličnosti ide hodom unazad i od 31. marta predstavi nećete baš biti u stanju da držite situaciju pod kontrolom. Najveći problem mogu vam predstavljati finansije ali ako nameravate da uzimate kredite, uradite namenski jer možete doći u situaciju da niste u stanju da ih otplaćujete. Astrološko polje partnerskih odnosa biće pod uticajem Neptuna planete inspiracije ali i nerealnosti, neiskrenosti i nećete biti načisto na koga možete da računate. Prenaglašen znak Ovna vama ne odgovara, naročito između 31.marta i 10.aprila jer će dve agresivne planete Mars i Pluton praviti napet aspekt. Sportisti i umetnici mogu biti izloženi velikom pritisku a mlade Device rođene krajem 80.tih i početkom 90.tih dobiće veliku želju za isticanjem. Jedan Jarac će iz najboljih namera pokušati da im predoči šta ih sve neprijatno može čekati na putu ostvarenja njihovih planova i postaviće se zaštitnički. Ne žurite sa odlukama, nemojte otvoreno pokazivati svoju netrpeljivost prema onima sa kojima biste u stvari mogli da dobro sarađujete, naročito sa Rakom, ili Bikom, sa martovskom Ribom. Od vaše upornosti, posebno ako ste duže već nezadovoljni statusom na poslu ili smatrate da vaši kvaliteti ne mogu da dođu do punog izražaja, zavisiće i ishod vaše „akcije“. Jarac, stariji od vas, ili neka Škorpija mogu vam pružiti šansu o kojoj maštate.
Ljubav – Vaše astrološko polje partnerskih odnosa je prilično opterećeno tranzitom planeta koje vas čine previše sentimentalnim i nesrepmnim da se uhvatite u koštac sa svim problemima, ukljčujući tu i ljubavne. Moguće je da imate tajnog obožavaoca koji se prema vama ponaša prilično neodlučno što vam donekle i olakšava situaciju da se ponašate kao da to ne primećujete jer se verovatno radi o osobi s posla ali vas stavlja i u dilemu šta dalje. Nemojte pothranjivati osećanja prema nekome s kim nemate nikakvu perspektivu, bilo da se radi o osobi koja nije slobodna ili o nekome ko ima težak karakter i ni po čemu vam ne odgovara. Device koje su od nedavno u braku mogu postati roditelji ili će dobiti vest o tome. Razlika u godinama između vas i partnera može biti intriganta za vašu okolinu i bićete predmet raznih komentara koji će vas ipak, u izvenoj meri pogađati. Ceo period je veoma uzbudljiv, prvih deset dana možete se zaljubiti u nekoga ko se u okviru svog posla često „presvlači“u gluma, lekara i sl. a nakon tog perioda žene Device će posebno biti oduševljene muškarcima u uniformi koji nažalost verovatno neće biti slobodni.
Zdravlje – Nemojte se nepotrebno izlagati Suncu.



VAGA (23. 9. - 22. 10. )

Posao - Mesečeve četvrti tokom ovog perioda padaju u vaša astrološka polja privatnog posla i već 26.marta imaćete priliku da povedete ozbiljan razgovor sa jednim Rakom, Škorpijom ili Jarcem o nečemu što je za vas veoma bitno. Pitanja u vezi sa nekretninama postaju za vas takođe veoma važna jer biste mogli doći u iskušenje da uđete u neki ne tako povoljan aranžman za vas, naročito ako ste rođeni krajem znaka. Naglašeno astrološko polje partnerskih odnosa moglo bi značiti da se i po pitanju poslovnih odluka previše oslanjate na mišljenje osobe za koju ste emotivno vezani. Tranzit Venere, vladaoca vašeg znaka u konjukciji sa Neptunom, planetom mašte i umetnosti ali i medicine, hemije, farmacije preko znaka Riba mogla bi početkom aprila nagovestiti početak jednog novog perioda za vas u toku koga ćete biti spremni da ako treba promenite posao ili da se oslonite na neka manje-više nepouzdana obećanja kada je u pitanju novo radno mesto. Finansijsko stanje bi moglo da se poboljša zahvaljujući Škorpiji i Biku ali vi ste ipak i dalje skloni da strepite da bi situacija mogla da pođe neželjenim tokom. Nepotrebno strahujete da bi jaka konkurencima mogla da vam nanese neku ozbiljniju štetu, ali se čuvajte jednog Ovna, neke druge Škorpije, Vodolije ili Strelca.
Ljubav – Sve do 3. aprila imaćete mogućnost da koliko toliko držite kontrolu nad svojim ljubavnim životom mada je vaša taktika u poslednje vreme bila da se postaljate defanzivno i da sve više incijative prepuštate partneru. Ako ste mladi možete biti suočeni sa veoma dominantom i zahtevnom osobom koja će pokušati da vam se nametne u svim sferama života a ako ste u zrelim godinama, vi ćete diskretno vladati „iz senke“.Slobodne Vage će verovatno u toku ovog perioda imati ne jednu priliku da upoznaju nekoga ko će im se svideti. Moguće da će se raditi o sportisti ili o osobi koja se bavi poslom preko koga će kad tad postati poznata u javnosti.Retrogradni Merkur,planeta odgovorna za način komunikacijei ne ide vam naruku svojim tranzitom i naročito ako ste mislili da obnovite vezu sa nekim ko je zbog posla često odsutan iz zemlje. Možete prilično naivno poverovati u sve što čujete o partneru a on se može nametnuti kao mnogo dominantniji u vašoj vezi.Ako ste rođeni početkom znaka tj. u septembru, predstoji vam vrlo burna veza sa nekim ko može delovati harizmatično ali nedovoljno pouzdano a vama je upravo sada potreban stabilan partner. Vodolija, Ovan i Škorpija mogu biti veoma uporni u želji da vam nametnu svoju volju.
Zdravlje – Moguća nervoza.



ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11. )

Posao - Za predstavnike vašeg znaka nastupa izuzetno naporan period. Ne samo da ćete biti svedok mnogobrojnih dešavanja na poslu nego ćete i sami morati da se borite za svoje mesto pod suncem. Vi već imate neku svoju koncepciju i nekoliko spremljenih „scenarija“ ali ste čvrsto rešeni da svoje poslove vodite sami bez ičije pomoći ako je to ikako moguće. Pod uticajem poslednje Mesečeve četvrti u Jarcu 26.marta dobićete želju da započnete neki nov posao ili će vas potražiti saradnik iz inostranstva koji će vam predočiti sve prednosti zajedničkog aranžmana. Pokušajte da izvršite sva plaćanja do 31.marta posebno neku vrstu dugovanja prema strancima, čak i ako se radi o dobrim prijateljima jer nakon tog perioda Merkur kreće retrogradnim hodom preko vašeg astrološkog poslja posla i vi ćete biti neoprezni ili pomalo lakomisleni. Ipak, Sunce, Jupiter i Uran a od početka aprila i Mars,četiri planete promena i raznih događanja u astrološkom polju posla donose preokrete. Do 10.aprila budite oprezni u radu sa drugim Škorpijama i Ovnovima a tokom celog perioda ne suprotstavljajte se Jarcu ili Vagi mogu biti neprijatni oponenti. Posebno bi trebalo da otvorite četvore oči u vreme Mesečevih četvrti, 3.11. i 18. aprila. Ako u to vreme dobijete poslovne ponude, prvo se konsultujte sa nekom drugom Škorpijom ili Bikom.
Ljubav – Nema Škorpije koja će biti potpuno ravnodušna prema onome što će se dešavati u vašem ljubavnom životu. Slobodne Škorpije mogu preko posla upoznati nekoga ko im se najverovatnije duže vreme već potajno divi. U vreme Mesečevih četvri vaše zavodničke sposobnosti dolaze do punog izražaja. Već 26. marta na nekom skupu može vam se dopasti jedan Jarac ili neka druga Škorpija, a nekadašnja simpatija ako je Rak, naći će načina da vam da na znanje da ste za njega i dalje neko na koga intenzivno misli. Ulazak Neptuna, planete zanosa u Riba posebno će osetiti Škorpije kojima se dopadaju februarske Ribe ili avgustovske Device. Moguća je romansa i sa aprilskim Bikovima. Mnogi vas intrigiraju a ako vam se dopadnu Ovan ili Škorpija, biće vam potrebno strpljenje za njih, posebno ako ste žena Škorpija i ako ste preko posla u vezi sa inostranstvom. Veze sa ambicioznim osobama, umetnicima, obeležiće ovo proleće koje tek kreće, veoma burno i strasno. Pazite da ne izazovete skandal na radnom mestu, naročito ako vam se dopadaju Blizanci ili Devica, jedno od vas dvoje biće nesmotreno a okolina motri na vas.
Zdravlje – Moguća povreda oštrim premetom.



STRELAC (23. 11. -21. 12. )

Posao - Ma u kojoj dekadi znaka da ste rođeni, ovo bi mogao biti za vas veoma značajan period. Rođeni u novembru očekuju najverovatnije neke vesti iz inostranstva i već prvih dana perioda moglo bi doći do očekivanog susreta ili poziva. Ozbiljan poslovni čovek, neko s kim ste več radili i ko ima veoma lepo mišljenje o vama ponudiće vam saradnju. Dvoumićete se ako bi to značilo da bi trebalo da odete u inostranstvo jer istovremeno neka ponuda može stići i od kolega u zemlji.Rođeni u srednjoj dekadi znaka sačekaće početak aprila kada će preći u „ofanzivu“ koja će dati dobre rezultate. Nemačko i englesko jezičko područje za većinu predstavnika vašeg znaka postaje isuviše intrigantno a ponude previše dobre da biste ih odbili. Drugo tumačenje velikog broja planeta koje će tranzitirati preko znaka Ovna je da biste mogli raditi sa uniformisanim licima ili sa onima koji se nalaze na visokom položaju. Ovo je odličan period za sportiste. Ulazak Neptuna, planeta koja je suvladalac vašeg znaka i astrološkog polja privatnog biznisa u Ribe omogućiće vam da započnete neki projekat za koji je je potrebno znanje stranih jezika, velika kreativnosti a za podršku pretpostavljenih ne brinite. U finansijskom smislu ovo bi mogao biti izuzetno povoljan period.
Ljubav – Slobodni Strelci, a njih je malo, imaće priliku da dožive veliku ljubav sa nekim ko im je po mnogo čemu sličan. Mnogo planeta u vatrenom znaku Ovna doprineće da se aktivira i vatrena komponenta vašeg znaka koja može značiti strast ali i česte rasprave, naročito ako ste u vezi sa Blizancima ili Devicom. Merkur, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem partnerskih odnosa kreće krajem marta retrogradnim hodom i partner će govoriti sve što ne treba. Nećete imati poverenja u njega ali ćete mu davati povoda da i on u vas sumnja. Jedan Rak se može umešati u vašu vezu, moguće i Riba ili neki Ovan. Ne koristite ni približno sve mogućnosti koje su pred vama, biće vam važnije da se lepo provodite nego da budete verni partneru. Vaša zaljubljenost će biti pomalo neozbiljna ili ćete ostaviti takav utisak i čak ćete se svesno pomalo neozbiljno ponašati da ne bi ona druga strana pomislila da imate ozbiljne namere. Ako ste u braku, dužoj vezi ili u srednjim godinama, vaša okolina će pomisliti da ste pomalo „podetinjili“ ili se „podmaldili“. Zračićete pozitivnom energijom na sve oko vas i mnogi će vas pozivati u društvo. Asteroidi ljubavi u Ribama i Ovnu nagoveštavaju mogućnost tajne veze ili ulaska u paralenu vezu, ali stalni partner to može otkriti zbog čega ćete morati da se odlučite na koju ćete stranu.
Zdravlje – Moguć manji pad imuniteta.



JARAC (22. 12. - 20. 1. )

Posao - Vaš kardinalni znak koji uvek pokazuje inicijativu za rešavanje problema na najkonstruktivniji način u poslednje vreme se pomalo „uspavao“ ili ste bili okupirani nekim drugim problemima. Ma kojom profesijom da se bavite moraćete da se postavite mnogo odlučnije u vezi sa preuzetim obavezama i da se dobro organizujete, naročito ako imate bilo kakvih problema finansijske prirode ili nameravate da stabilizujete svoje fiannsijsko stanje. Potrebno je da se dogovorite sa brojinim saradnicima a ako ste mladi da poslušate savete članova vaše porodice, naročito ako nameravate da započnete samostalni biznis. Poslednja Mesečeva četvrt u vašem znaku u konjujkciji sa Plutonom 26. marta omogućava vam da napravite dogovor sa jednim Ovnom ili Škorpijom u vezi sa novim poslom i sve što treba započnite do kraja marta jer nakon toga kreće pomalo naporan period. Merkur, planeta koja vlada astrološkim poljem vaše svakodnevnice i vaših obaveza, poslova koje radite sa strancima ide hodom unazad preko Ovna i bilo bi dobro da izbegnete konflikte sa ovim znakom jer može biti nepouzdan u svakom pogledu. Moguće da ćete se osetiti prilično ograničenim i prilično opterećenim nekim rokovima koje ste možda i sami sebi postavili kao cilj. Nemojte odustajati od svojih planova i ako je potrebno napravite ustupak Vodoliji ili Lavu. Što vaš posao ima više veze sa umetnošću i javnošću, to ćete biti uspešniji.
Ljubav – Prenaglašeno astrološko polje doma i porodice čini vas okupiranim porodičnom situacijom.Mnogi, i stariji i mlađi postavljaju vam često nemoguće uslove a vi ste u priličnoj meri „tvrd orah“ i ne želite da pravite kompromise po svaku cenu. Moguće su ljubomorne scene od strane stalnog partnera ali vi uvek imate nekoga u rezervi. Konjukcija Neptuna i Venere početkom perioda a zatim ulazak Neptuna, planete zaljubljenosti i zanosa u svoje sedište u Ribe čini vas spremnim na ustupke, ali ne stalnom partneru nego nekome ko vam je neka vrsta opsesije. Mladi predstavnici vašeg znaka bi tokom ovog perioda mogli da se zaljube u nekom ko se bavi umetnošću ili medicinom ili ima ambiciozne planove u vezi sa inostranstvom, školovanjem. Ako se bavite sportom ili nameravate da krenete na rekreaciju, neminovni su susreti i poznanstva koja mogu značiti početak veze. Bik, Ribe, Jarac ili Škorpja se mogu pokazati kao idealni partneri a Ovan, Lav ili Vaga kao neko ko bi mogao da vam postavlja, za vas, neprihvatljive uslove. Ma čime da se bavite, vaš ljubavni život će biti tema koja druge intrigira.
Zdravlje – Moguće glavobolje i problemi s vidom.



VODOLIJA (21. 1. - 19. 2. )

Posao - Mnogim predstavnicima vašeg znaka već je krenuo povoljan period. Muzičari i glumci mogu očekivati uspeh u inostranstvu a isto tako i biznismeni, sportisti, novinari.Period donosi uzbuđenja razne vrste. Na vama je da se odlučite za neku od opcija koje vam se nude ali ipak budite oprezni ako budete donosili odluku 26. i 27. marta jer možete biti pogrešno informisani ili možete učiniti nešto u afektu što neće biti povoljno po vas na duže staze. Imajte poverenja u Ovna, Strelca ili neku drugu Vodoliju ali u radu sa Blizancima i Devicom budite oprezni. Vaša potreba da po svaku cenu započnete neki nov posao ili da rešite pitanje svog statusa može vas učiniti brzopletim, naročito oko 3. aprila. Ceo april je za vas period važnih odluka i započinjanja poslova koji bi mogli da donesu dobit u radu sa strancima, posebno sa nemačkim jezičkim područjem i Rusijom. Vaša individualnost izbija u prvi plan. U toku prve Mesečeve četvrti 11.aprila pokušaćete da sklopite dogovor u vezi sa nekim privatnim poslom ali ćete morati da budete spremni na neke ustpuke.Pun Mesec u Vagi 18. aprila donosi vam javna priznanja ali mladim Vodolijama i moguće zaposlenje u stranom predstavništvu.Prema Jarcu budite uzdržani jer će prvenstveno gledati svoje interese u radu sa vama.
Ljubav – Ovo je period velikih turbulencija na ljubavnom planu. U mnogo boljoj poziciji su mlade, slobodne Vodolije nego oni koji su dugo u vezi. Ako ste u zrelim godinama i dugoj vezi ili braku a poslednje tri godine u bilo kakvoj dilemi u pogledu nastavka veze, dobićete želju da ispravite „nepravdu“ ili da date na znanje kako partneru tako i okolini da znate šta hoćete. Vaš bunt može dovsti do neželjenih posledica jer se možete pokajati zbog odluka donetih u afketu, naročito ako su posledica svojeglavosti, prenaglašenog ponosa ili razočarenja što partneru niste uspeli da nametnete svoju volju.Slobodne Vodolije će želeti da budu uvezi sa nekim ko će ih impresionirati na prvi pogled ali bi bilo bolje da se pre nego što uđu u ozbilju vezu dobro raspitaju da li je partner slobodan. Ulaskom Urana, vašeg vladaoca u znak Ovna došli ste u fazu kada više nema povratka, bićete spremni na radikalne korake, postoji mogućnost započinjanja zajedničkog života, ulaska u brak ili vanbračnu zajednicu.Kratak flert na putu ili neobavezni izlasci s društvom mogu se vrlo brzo pretvoriti u nešto mnogo značajnije.Mnogi će preko Interneta upoznati budućeg partnera, najverovatnije osobu koja živi u drugoj državi ili u nekom udaljenom mestu.
Zdravlje – Dobro se osećate.



RIBE (20. 2. -20. 3. )

Posao - Ulaskom Urana, planete promena u vaše astrološko polje posla i novca za vas kreće nov period u karijeri ma koje da ste godište i ma čime da se bavite. Spremni ste da se borite za ono što vam pripada i u podjednakoj meri ste spremni da se stručno usavršavate i da radite na svojoj fizičkoj kondiciji.Svesni ste svih mogućnosti koje su pred vama i bićete uporni u nastjanju da izvučete maksimum iz situacije u kojoj se nalazite. Poslovi sa strancima mogu izgledati više nego realni, bilo da nameravate da idete u drugu zemlju na duže ili da se zaposlite u velikom inostranom predstavništvu.Već 26.i 27. marta bićete u prilici da se dogovorite oko nekog novog posla, najverovatnije dobro plaćenog i to sa jednom Škorpijom, Rakom ili Jarcem.Sledeća šansa vam se ukazuje 3. i 4. aprila kada dolazi do mladog Meseca u astrološom polju posla što nagoveštava mogućnost novog projekta i istovremeno Neptun, ulazi u vaš znak posle više od 150 godina. Ovakav tranzit vladaoca vašeg znaka mnogim Ribama, posebno rođenim u februaru donosi neslućene mogućnosti kada je u pitanju karijera.Finansijsko stanje bi moglo da se značajno poboljša ali ako imate svoj privatan biznis, pazite kakve poteze vučete i s kim sklapate poslove da ne biste brzopleto napravili pogrešnu procenu partnerovih potencijala.
Ljubav – Bez obzira da li ste slobodni ili u vezi, ovo je za vas povoljan period jer ćete biti u stanju da organizujete svoj život onako kao biste želeli po cenu velikih promena, na koje ste verovatno dugo čekali. Slobodne Ribe mogu upoznati Jarca, Škorpiju, Bika ili Vagu, najverovatnije nekog ko je veoma ambiciozan i ako se radi o osobi iste ili slične profesije, naročito o sportisti ili umetniku, lekaru, možete biti na nekoj vrsti prekretnice i čak možete se odlučiti da preko noći uđete u brak ili da otputujete zajedno u inostranstvo.Društveni kontakti donose razne mogućnosti za upoznavanje i ako radite u državnoj ustanovi ili nekoj vrelikoj firmi, do poznanstva može doći na poslu. Ako ste ženski predstavnik znaka Riba, bićete direktni i uporni u želji da osvojite osobu koja vam se dopada i vi ćete biti ona strana koja će pokazati inicijativu ka upoznavanju, ili ako ste u zavadi, ka pomirenju.Nekadašnja ljubav može ponovo ući u vaš život na pomalo čudan način, potpuno iznenada. Pazite da ne obnovite vezu sa nekim ko nije slobodan, stalni partner te osobe može sanznati za vašu vezu što bi moglo značajno iskomplikuje vaš odnos.
Zdravlje – Pazite da se ne opečete.
conopljanews.net/Zivot plus


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар