Četiri vežbe protiv glavobolje

Glavobolja je najčešća nesimptomatska bolest, koja nam je poznata. Većina se sa njom susreće makar jednom u životu, ali mnogo je takvih, koji je osete makar jednom mesečno. Kako se da se nosimo sa glavoboljom?

1. Akupresurne tačke u visini očiju Stavite palčeve na tačke u korenu nosa, koje se nalaze u visini očiju, malo ispod unutrašnje ivice obrva. Blago pritisnite, a zatim kružite palčevima dva minuta. Oči treba da budu zatvorene, a najbolje ćete se opustiti ako tokom masaže laktove oslonite o sto.
Masaža slepoočnica mora da bude nežna

2. Gnječenje mišića
Položite otvorenu šaku na na rame druge ruke, a zatim lagano ispipajte taj deo tela tela. Da li osećate nešto? Ako ste napipali čvoriće krajnje je vreme da ih razbijete. Čvoriće masirajte srednjim prstom oko jedan minut, a pritisak treba da bude toliko jak da osećate blagi bol. Dok lagano masirate, savijajte glavu naizmenično na levu i desnu stranu da bi čitav proces imao pravi efekat.

3. Opuštanje vrata
Kažiprstom i palcem jedne ruke nežno masirajte mišiće duž potiljačne kosti - od spolja ka unutra. Zatim prstima prevlačite duž kičme. Oba pokreta ponovite četiri puta.

4. Masaža slepoočnica
Prislonite kažiprst i srednji prst uz slepoočnice i oprezno ih masirajte kružnim pokretima.
Posle nekoliko trenutaka imaćete utisak da se koža glave malo podigla i osetićete kako se postepeno opuštate.
Vodite računa o tome da je ovaj deo lica veoma osetljiv i da ne smete mnogo da pritiskate. Masaža slepoočnica treba da traje oko pola minuta.

Saveti protiv bubnjanja u glavi
- Ledene obloge
Blagi ledeni šok ublažava većinu glavobolja. Stavite nekoliko kockica leda u plastičnu kesicu, a zatim ih isitnite. Držite kesicu oko jedan minut na čelu, slepoočnicama ili potiljku. Napravite pauzu od tri minuta, a zatim ponovite postupak. Umesto kockica leda možete da koristite i naočare punjene specijalnim gelom koje ste držali u zamrzivaču.
- Napunite pluća kiseonikom
Ponekad je dovoljno da širom otvorite prozor i provetrite prostoriju. Ipak, kratka šetnja je daleko efikasnije rešenje. Svež vazduh bistri mozak i otklanja bol.
Blic
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар