Kineski godišnji horoskop za 2010.

14. februara 2010. npocela je vladavina Jang (aktivnog) Metalnog belog tigra. Ova moćna, i potencijalno opasna kombinacija energija, biće na snazi do 3.februara 2011. godine. Godina sa ovakvom energetskom kombinacijom može doneti snažne promene od dalekosežnog značaja za mnoge.
Pise: astrolog Valentina Nina Ignjatović

Bez Kineskog lunarnog kalendara nema Kineske nove godine -“kineskog božića” (koja je datumski klizna i vezuje se za prvi mladi Mesec u Vodoliji posmatrane godine), nema kineskog zodijaka (horoskopa), nema Fung Šui sistema (bitnog za usklađivanje energija prostora radi harmonizacije i napretka žitelja ili korisnika prostora), nema JI ĐING-a kao filozofsko-prognostičke “mašine”(izuzetnog prognostičkog sistema koji nedokučivo-vrhunski inteligentno obaveštava o tekućim i budućim promenama svega što nas zanima-bilo kog procesa...), nema kineske tradicionalne medicine koju zapadna nauka zaprepašteno otkriva i potvrđuje tokom prethodnog veka...

Svi navedeni sistemi su međusobno duboko isprepletano, slojevito povezani omogućavajući praćenje univerzalne energije, Či-a, u najrazličitiojim oblastima, na mnogo nivoa postojanja i funkcionisanja.

Sa svakim Prolećnim festivalom-kineskom novom godinom jedan združeni oblik Či-a preuzima vladavinu, do naredne nove godine. Kompleksnost i specifičnost ovog oblika univerzalne energije Či opisuje se energijom dominantnog elementa (metal, voda, drvo, vatra, zemlja), aktivnim (Jang) ili pasivnim (Jin) principom ispoljavanja energije dominantnog elementa, redoslednom životinjom Zodijačkog kineskog horoskopa...i sa još mnogo drugih parametara koji su izvorište dragocenih informacija o energetskim i ostalim mogućnostima godine pred nama.

Za četvrtinu (kineskog) stanovništva planete Zemlje i ostale koji uspešno ostvaruju ličnu vezu sa jednim od najstarijih i svakako energetski najmoćnijim arhetipom u istoriji ljudske civilizacije, 14.februara 2010. nastupa Kineska nova godina i vladavina Jang (aktivnog) Metalnog belog tigra. Ova moćna, i potencijalno opasna kombinacija energija, biće na snazi do 3.februara 2011. godine. Godina sa ovakvom energetskom kombinacijom može doneti snažne promene od dalekosežnog značaja za mnoge. Iza nas su 2008. i 2009. u kojima je dominirao otrežnjujući smireni i stabilizujući element Zemlje, donoseći svetu suočavanje sa ekonomskom krizom i preterano-“raspevanom” potrošnjom prethodnih godina. Zemljana 2008. i 2009. su formirale okvir za strpljivu potragu za boljim i efikasnijim rešenjima u ekonomijama i bankarskim sistemima širom planete. Metalna 2010. osnažuje one koji su spremni na oštro presecanje procesa u raznim sistemima, koji su ili stagnantni ili na nekom stepeniku oporavka. Surovo oštri rezovi u svetskoj (ali, i nacionalnim) ekonomijama mogu izdvojiti malobrojne, ekonomski snažne koji će isforsirano napredovati. Ali, time istovremeno može biti presečen kakav-takav oporavak ekonomski slabijih, kojima se oduzima šansa za napredak i time ubacuju u kategoriju siromašnih. Snažno raslojavanje između bogatih i siromašnih širom sveta, jer će bogati nestrpljivo smatrati da su se dovoljno potrudili i angažovali oko siromašnih. Svetski vlasnici novca i ekonomije tokom 2010. su dramatično manje zainteresovani za siromašne.

Najagresivniji i najotporniji elementi iz siromašnih delova sveta povratno će agresivno reagovati prema bogatima kroz brze uništavajuće akcije, često samoubilačkog tipa. Otuda u godini belog metalnog tigra aktiviranje novih dramatičnih sukoba između država, naroda, teritorija koje imaju pohlepno-agresivnu politiku. Ali, i zaoštravanje sukoba između bogatih i siromašnijih pojedinaca. Najveća opasnost tokom 2010. godine je aktiviranje ojačane pohlepe kod već dovoljno snažnih i moćnih, uz nadmeno-arogantno nerazumevanje prema prirodno slabijima. Ishitreno prebrzo zaključivanje bez nedovoljnog pripremnog analiziranje, i bez spremnosti za bavljenje negativnim posledicama.Gramzivi lideri radiće pojačano u sopstvenu korist ili korist sebi sličnih, zapostavljajući interese i doborbit osiromašene većine.

U zemljama koje imaju razvijenu ekonomiju znanja i obrazovanja, doći će do novih naučnih pronalazaka i izuzetnog tehnološkog napretka. Napredak se može očekivati u metalnoj industiji, posebno automobilskoj, ali i mašinskom i elektronskom inženjeringu, metalurgiji, industriji za proizvodnju mašina, motora, građevinske opreme, telekomunikcionih uređaja, kompjutera i ostale informatičke tehnologije...

Države će više novca ulagati u jačanje policije i vojske, ali biće pojačano stvaranje firmi koje pružaju privatno obezbedjenje-zaštitu. Značajno mogu ojačati i razne ilegalne grupe, ili organizovani kriminal.

Sve navedeno prirodno ukazuje na dramatične, intenzivne (čak katastrofične) događaje tokom 2010, posebno u prolećnom delu do 5.maja. Prirodne katastrofe, ali i avionske, pomorske i ostale nesreće češće tokom proleća do 5. maja, ali i od 7.avgusta do 7.novembra. Pripadnici svih znakova moraju se pripremiti na dramatične promene, šanse i zbivanja koja će se brzo smenjivati ili nestajati. Oni koji se osećaju moćnije i neoštećeno lakše će se sinhronizovati sa mogućnostima 2010. Oni slabiji i potrošeniji moraju pojačate odbrambene mehanizme na svim mogućim nivoima, da bi sačuvali sebe i svoje preostale resurse od pohlepnih nasrtaja različitog oblika. Novi oblik oštrine i hladnoće zahvatiće međuljudske odnose... uglavnom povezano sa novcem i materijalnim dobrima.

Pojačano aktiviranje zdravstvenih problema kao što su bolesti pluća i disajnih organa, debelog creva, problema sa kožom, degenerativne koštano-zglobne promene, ali i razni oblici emocionalnih blokada, psiho-mentalnih poremećaja (depresija, neuroze, strahovi...). I to najčešće od 3 do 7 sati izjutra, i od 15-19 sati. Godina belog metalnog tigra zahteva budnost, oprezan pristup i spremnost na brzu reakciju, u bilo kom potrebnom pravcu koji nalaže aktivirana situacija.

METRO VELIKI KINESKI HOROSKOP ZA 2010.
Kliknite na svoj znak po kineskom horoskopu da biste videli sta vas ceka u 2010.



Pacov Bivol Tigar


Zec
Zmaj Zmija
Konj Koza
Majmun
Petao
Pas Svinja
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар