HOROSKOP ZA JESEN 2017. (oktobar, novembar, decembar 2017)

Astronomski, jesen traje od septembarskog ekvinocija do decembarskog solsticija. Na leto su ostala samo sećanja, sada i sve dalja, jesen donosi obilje obaveza, ali i preispitivanja, uključujući i ona na emotivnom planu. Jesen ne dozvoljava opuštanje, kome bismo se često rado predali, dok padaju kiše ili sanjarimo utopljeni u fotelji. Pa, šta nam je činiti?

Pixabay

Jesen počinje u trenutku kada Sunce, u svom prividnom kretanju tokom godine, preseče nebeski ekvator i krene na južnu nebesku hemisferu. Tog dana Sunce izlazi tačno na istoku, a zalazi tačno na zapadu; obdanica i noć su jednaki i traju po 12 sati. Taj dan se zove jesenja ravnodnevnica ili jesenji ekvinocij.

Jesenja ravnodnevnica se tradicionalno proslavljala kao druga, divlja ili zelena žetva, vreme praznovanja u čast majke Zemlje i njenih plodova. U vreme kada ista dužina noći i dana najavljuje dolazak zime, ovaj praznik je predstavljao sipatetički magijski gest kojim je trebalo obezbediti dovoljno hrane za zimski period tako što su se iznosili i jeli najbolji plodovi žetve. U ovo vreme je, prema predanju, Bog svetlosti izgubio bitku protiv svog mračnog blizanca i alter ega, boga tame.

Jesenja ravnodnevnica je vrlo moćan period za rituale kojima je u centru pažnje bilo nedovršen posao, kao i rešavanje nesuglasica sa drugima, prestanak svađa i umirenje bezrazložnog gneva, ali i rešavanje porodičnih pitanja. Jesenji ekvinocij je vreme kada moramo sagledati i videti da li smo zadovoljni postignutim rezultatima.

U trave i tamjane koji se najčešće vezuju za ravnodnevnicu spadaju paprat, geranijum, mirta, bor i Solomonov pečat. Na jesenju ravnodnevnicu pale se sveće plave boje kojom se sibolizuje jesenja kiša i zelena za majku Zemlju i divlju žetvu, da bi se prikazalo spajanje neujednačenih aspekata života i uravnoteženog razmisljanja.

Drevni druidi, koji su živeli u skladu sa prirodom, kroz ovaj dan su odavali počast suncu kao i božanstvima koja su im podarila plodonosnu letinu. Jesenja ravnodnevica je za njih vreme vreme kada se ubiru plodovi rada, ne samo u materijalnom nego i duhovnom smislu.


Vreme je da saznamo i kakve ćemo plodove svojih aktivnosti požnjeti ove jeseni. Jesenji horoskop koji je pred vama je za portal Mycupoftea pripremila Aleksandra Grujić.

OVAN

LjUBAV

Početak jeseni za većinu Ovnova biće vrlo dinamičan! Vatrena energija Venere iz njihovog polja ljubavi i zabave i Urana iz njihovog znaka doneće im razrešenje problema sa partnerom i mnogo pozitivniju energiju! Mnogi od vas, podstaknuti pozitivnim promenama poput selidbe ili početkom zajedničkog života sa stalnim partnerom poželeće već početkom oktobra brak ili proširenje porodice!

Slobodni Ovnovi oko 10. oktobra srešće se sa velikom promenom, ulaska Jupitera iz njihovog polja braka i veza u znak Škorpije i prelazak u njihovo astrološko polje sudbine, karme i transformacije! Ovaj Jupiterov tranzit učiniće vas strastvenijim, magnetičnijim i privlačnjim posebno jednom Biku, Raku ili Strelcu! Krajem oktobra raskrstićete, na možda pomalo buran način, sa nekim u koga već neko vreme nemate mnogo poverenja!

Slobodnim Ovnovima ovaj tranzit doneće karmičke ljubavi posebno od 8. novembra kada se i planeta ljubavi pridruži planeti Jupiter! Do kraja novembra moguća su čuda, a okolnosti pod kojima ove veze budu počinjale moguće da će biti pomalo komplikovane. Ipak, istrajte u borbi za ovu ljubav jer Jupiter i Venera iz znaka Škorpiona će upravo zahtevati od vas borbu! Decembar mesec ove godine obeležiće veličanstveni prelazak Saturna iz znaka optimističnog i otvorenog Strelca u znak stabilnog i sistematičnog Jarca! Pred samu Novu godinu njegov susret sa Venerom označiće povratak nekim starim, ali pravim vrednostima. Mnogima od vas doneće povratak na neku emotivnu prošlost, a neki će se konačno odlučiti na mnogo veću odgovornost, ulazak u brak i velike planove sa partnerom! Mnogima od vas ovaj tranzit doneće promenu statusa!

POSAO I FINANSIJE

Početak jeseni, pod uticajem Marsa i Venere bićete pretrpani poslom, ali ćete uživati i u plodovima svog rada. Od viška glava ne boli, a sa novim poslovnim projektima stiže i uvećana zarada i stabilnost na polju finansija. Ukoliko se bavite trgovinom, poslovina u vezi sa transportom, ali i pravnim poslovima ovo će biti period manje tenzije, ali i velikih prilika za napredovanje. Oktobar mesec mnogim Ovnovima, kroz veliku planetarnu promenu i prelazak planete mogućnosti i sreće Jupitera iz njihovog polja partnerstva u astrološko polje nasledstva, ali i kredita i tuđeg novca od 10. oktobra daje punu podršku zvezda kada je dobijanje novca u pitanju. Tokom novembra stiže veliki uspeh, posebno onim Ovnovima koji se bave rizičnim poslovima, finansijama i ulaganjima. Ipak, savet je da dobro razmislite kada pozajmljujete novac drugima, posebno Blizancu i Lavu.


BIK

LjUBAV

Prethodni period mogao je obeležiti fokus na posao i npredovanje. Moguće je da ste se na emotivnom planu osećali uspavano ili pomalo mlako! Sredina oktobra doneće veliku energetsku promenu mnogim Bikovima kroz prelazak Jupitera iz znaka harmonične Vage u znak strastvene i prodorne Škorpije i vašu prirodnu kuću partnerstva, braka i veza. Do sredine oktobra većina Ovnova imaće priliku da na najbolji mogući način učvrsti svoje stabilne veze, pa eto vesti o prinovi i ponuda za brak. Ovaj tranzit delovaće sve do jeseni 2018. godine, a upravo ovo polje biće osvetljeno i u fokusu. Oktobar i novembar mesec biće test za većinu zauzetih Bikova, a vaše partnere mogu iznenaditi vaši dodatni zahtevi. Po prirodi strastveni i posesivni, ulaskom Jupitera u znak Škorpije produbićete vaše želje i očekivanja. Ono što vas definitivno od oktobra više neće zanimati to su površni odnosi! Sada ćete ići na sve ili ništa.

Slobodni Bikovi u oktobru i tokom prve polovine novembra mogli bi da se zaljube jače nego ikad u jednog Jarca, Raka ili Škorpiju. Posebno jake, karmičke i romantične susrete doživećete između 7. i 15. novembra, kada se Jupiteru pridruži i Venera. Decembar mesec označiće za vas period pozitivne energije, ali i preispitivanja, posebno Bikovima koji su u slobodnijim vezama sa Lavom, Blizancima ili Vagom. Ulazak Saturna u znak Jarca od 21. decembra, označiće za mnoge od vas stabilizaciju ili zahlađenje u mnogim odnosima, ali i povratak neke daleke prošlosti.

POSAO I FINANSIJE

Posao će krajem septembra prosto cvetati, posebno ukoliko se bavite kreativnim poslom ili poslom koji je vezan za hedonizam i uživanja. Mars i Venera iz vašeg astrološkog polja kreativnosti doneće vam mnogo novih i lepih ideja, a na osnovu neke od njih tokom jeseni ćete sebi obezbediti uvećanu zaradu ili povišicu. Mnogim Bikovima Jupiter će po izlasku iz znaka Vage doneti novu poslovnu ponudu koju bi trebalo da prihvate, posebno ukoliko je reč o partnerskom poslu sa Jarcem ili Lavom. 10.oktobra  iz vašeg astrološkog polja posla Jupiter će preći u znak ambiciozne Škorpije i u vaše astrološko polje partnerstva. Ovo će obeležiti početak perioda u kojem će se pred vama pružati prilike za partnerstvo, ali i period mnogo veće zarade. Između 6. i 18. novembra moguća su i javna priznanja za mnoge Bikove. Novembar će ujedno biti i period idealan za ulaganja i pozajmice. U decembru vas takođe očekuje velika astrološka promena i tranzit Saturna iz znaka Strelca koji vam nekoliko godina unazad donosi izazove i probleme sa dugovima ili naplatom zarade, u znak zemljanog stabilnog Jarca i vaše astrološko polje inostranstva. Osetićete da vam je veliki kamen pao sa srca, rešićete mnoga finansijska pitanja, a većini Bikova pružiće se prilika za rad u inostranstvu ili saradnju sa strancima.


BLIZANCI

LjUBAV

Kraj septembra i početak jeseni za većinu Blizanaca biće period emotivnih promena, novih početaka i zaljubljivanja. Sunce iz njihovog astrološkog polja ljubavi i sreće doneće im period sređivanja emocija i rešavanja nesuglasica sa partnerom! Oktobar mesec mnogi Blizanci velikom planetarnom promenom i ulaskom Jupitera iz znaka lepršave Vage i vašeg polja ljubavi u znak manipulativne Škorpije ulaze u jednu strastveniju emotivnu fazu. Skloni igricama, ali površni, ovog puta ni vi nećete ostati imuni na ovu jaku energiju. Posebno od 11. do 17. novembra kada se i Venera bude pridružila Jupiteru, čak i vi koji niste skloni posesivnosti i ljubomori poželećete više od vaše trenutne veze sa Vodolijom, Bikom ili Strelcem!

Slobodnim Blizancima ovaj tranzit može doneti strastvenu ljubav preko posla. Tokom prve polovine decembra Blizanci će još jednom preispitati u kakvim vezama se nalaze! I pod uticajem Venere, iz njihovog polja veza i braka, zahtevaće punu pažnju partnera, a moguće su i razne manipulacije i izlivi ljubomore – što vama nije svojstveno! Oko 21. decembra sam početak zime označiće i velika energetska promena i prelazak Saturna koji vas je nekoliko godina mučio i stavljao na test vaše brakove i veze, a nekima doneo samoću. Boraveći u vašem polju partnerstva iz znaka Strelca u znak Jarca označava kraj perioda preispitivanha veza brakova i period u kojem ćete želeti da budete načisto sa svojim partnerom.Veze na daljinu, povremeni susreti i površni odnosi sa ovom energijom Jarca biće na velikim ispitima. Mnogi slobodni Blizanci ulaze u period većih odgovornosti, a već oko Nove godine sreću svoju karmičku ljubav u znaku Škorpije, Ovna ili Lava.

POSAO I FINANSIJE

Poslu uglavnom pristupate sa lakoćom, a u prethodnom periodu mogli ste doživeti veliki uspeh – posebno ukoliko se bavite kreativnim poslovima. Krajem septembra tranzit Marsa i Venere kroz znak Device i vaše polje svakodnevice učiniće da većinu posla donesete kući, posebno ukoliko se bavite administracijom ili posao obavljate preko kompjutera. Početak oktobra i veliki prelazak Jupitera iz vašeg polja ljubavi u polje posla označiće početak perioda u  kojem će vaš fokus biti pre svega na stabilizaciji posla, ali i velikoj promeni na ovom polju. Mars iz znaka Vage tokom oktobra može vam doneti prekid nekih saradnji sa Strelcem ili Škorpijom. Ovo će se pokazati kao idealan potez, jer vam ubrzo sledi lepa promena i jedna nova saradnja. Tokom novembra meseca većina Blizanaca doživeće procvat posla, ali i napredovanje i priznanja, posebno ukoliko se bave poslovima vezanim za estetiku i medicinu. I u decembru vaše polje partnerstva napustiće Saturn i osloboditi vas nekih pogrešnih ili napornih saradnji.


RAK

LjUBAV

Nežnim i intuitivnim Rakovima krajem septembra uzburkaće se pod uticajem Venere i planete promena Urana. Slobodni Rakovi mogu pomešati ljubav i posao što se može ispostaviti kao veliki izazov, ali taj kolega – Jarac, Riba ili Blizanac imaju sve ono o čemu ste maštali. Pružite priliku ovoj osobi i uživajte u nesvakidašnjim susretima. Oko 10. oktobra Jupiter, planeta ekspanzije i sreće, prelazi u vaše polje ljubavi, kreativnosti, dece i u znak uporne Škorpije. Ovaj tranzit narednih godinu dana mogao bi vam doneti velike i pozitivne promene u ljubavi. Slobodni Rakovi će procvetati, a već između 11. i 18. novembra moguća su fatalna zaljubljivanja. Veze u ovom periodu počinjaće strastveno, a emocije će biti intenzivnije nego ikad. Slobodnim Rakovima period oko Nove godine doneće karmičke ljubavi koje mogu trajati večno. Mnogima od vas vraća se i neko iz prošlosti. Dajte još jednu šansu ovoj velikoj ljubavi.

Zauzetim Rakovima Jupiter iz Škorpije doneće želju za decom i proširenjem porodice. Decembar za većinu Rakova označava kraj perioda u kojem im je glavni fokus bio na poslu i napredovanju u karijeri. Svečano, 21. decembra, Saturn ulaskom u znak Jarca i vaše polje braka i partnerstva označava početak perioda od dve i po godine koji će od vas zahtevati maksimalnu ozbiljnost u vezi, braku, više odgovornosti i posvećivanja. Mnogi od vas će upravo tada početi ozbiljno da razmišljaju o sledećem koraku.

POSAO I FINANSIJE

Početak jeseni pod uticajem Marsa iz polja komunikacije moguća je napetija poslovna komunikacija, ali i pojačan obim posla. Kraj septembra može vam doneti poslovno putovanje i potpisivanje važnog ugovora, kao i uspešnu saradnju sa Lavom ili Strelcem. Oko 10. oktobra tranzit Jupitera iz znaka Vage u znak Škorpije i prelazak u vaše astrološko polje kreativnosti, moguće su razne inovacije, ali i promene poslova. Svim Rakovima koji se bave kreativnim, javnim ili poslovima u vezi sa zabavom sledi period velikog uspeha i transformacije. Mogući su prekidi saradnji u novembru, ali to se dešava za vaše najviše dobro. Preko Lava ili Jarca stiže poslovna ponuda o kojoj dugo razmišljate. Decembar će biti mesec prekretnica za vas, jer će Saturn konačno napustiti vaše polje posla. Ovaj tranzit doneće vam napredovanje, ali i stabilniju finansijsku situaciju i bolje poslovne pozicije. Posebno pred Novu godinu moguća je saradnja sa veoma uspešnim ljudima koja će dugoročno imati efekta na vašu karijeru.


LAV


LjUBAV

Početak jeseni obeležiće za vas predivan period i imaćete osećaj da se stvari u vašem emotivnom životu konačno slažu na svoje mesto! Početkom oktobra prelazak Jupitera iz vašeg polja komunikacije, putovanja i kraćih veza u znak Škorpije i vaše polje intime, porodice i emocija uneće u vaš ljubavni život više romantike, strasti i produbiće odnose u kojima ste sada. Slobodnim Lavovima, posebno u periodu od 25. oktobra do 20. novembra moguće je zaljubljivanje u blizini kuće ili preko člana porodice. Na neki način ova ljubav može biti i zabranjena ili komplikovana, ali je vredna svakog rizika! Iznenadiće vas duboke emocije i velika količina strasti prema Strelcu, Raku ili Devici!

Zauzetim Lavovima ovaj tranzit doneće još dublju povezanost sa partnerom, ali i ljubomoru i posesivnost. Nemojte preterati sa dramom, jer je ovo vrlo izazovna energija. Podržite partnera u uspehu i iznenadiće vas njegova darežljivost. Decembar mesec mnogim Lavovima doneće pozitivnu energiju, a pod uticajem Venere iz znaka Strelca, zračićete i privlačiti samo dobro u svoj ljubavni život. Konačno početak zime za mnoge od vas označiće i period olakšanja, jer će Saturn koji je nekima od vas u prethodne dve i po godine mogao doneti razdvojenost od partnera, veze na daljinu, pogrešne izbore, ali i samoću napustiti vaše polje ljubavi! Zasijajte u svom punom sjaju pred samu Novu Godinu. Krajem godine neki od Lavova počinju vezu preko posla sa nadređenim, starijom osobom, ili osobom na položaju u znaku Vodolije, Jarca ili Ovna!

POSAO I FINANSIJE

Tranzit Marsa i Venere, kroz vaše astrološko polje finansija, već početkom jeseni doneće dobru zaradu i uvećane prihode. Početak oktobra Lavovima donosi pozitivnu energiju i poslovni entuzijazam. Mars iz znaka Vage mnogima od vas doneće potpisivanje važnih ugovora ili dogovor o vrlo uspešnoj saradnji sa Jarcem ili Ribom. Velika planetarna promena – prelazak Jupitera iz vašeg polja komunikacije, kraćih puteva, novih poznanstava u vaše polje svakodnevice, ali i nekretnina doneće stabilnije prihode u vaš život, ali i sudbinske poslovne prilike. Posebno u periodu od 4. do 18. novembra moguća su rešavanja pravnih pitanja, ali i kupovina ili prodaja nekretnine i zarada kroz nasledstvo. Ovo će ujedno biti period u kojem ćete spojiti lepo i korisno. Period pred Novu Godinu donosi još jednu promenu. Tranzitom Saturna u njihovo polje posla, većina Lavova pristupiće mnogo ozbiljnije, odgovornije svom poslu, pa će zato završiti dugo odlagane projekte.


DEVICA

LjUBAV

Device će srećne i ispunjene ispratiti leto 2017. godine, jer ih na jesen čeka nova postavka planeta i energija reda koja im mnogo više prija! Krajem septembra Venera i Uran će doneti nekima od vas nove ljubavi, ali i pomalo stresa jer će se emocije između vas i jednog Jarca, Bika ili Riba prebrzo razbuktati na šta niste navikli! Oslobodite se vaših konvecionalnih shvatanja i prevelike želje za kontrolom i za uzvrat ćete dobiti pravu ljubav. Početkom oktobra tranzit Jupitera u vaše polje komunikacije, misli i kraćih putovanja doneće vam mnogo strastveniju i dublju komunikaciju i povezanost sa partnerom. Za neke od vas počinje period ugovora i potpisa pa je moguće i ozvaničenje mnogih veza. Novembar mesec, posebno slobodnim Devicama, može na jednom kraćem putu pa čak i u komšiluku doneti novo poznanstvo koje će vam uzburkati emocije. Škorpija ili Strelac su vaša sudbina. Kraj decembra i početak zime većini Devica donosi novitete na polju ljubavi, dece i uživanja.

Zauzete Device poželeće proširenje porodice i dobiti nove odgovornosti. Ipak, znak Jarca je znak prošlosti pa će se mnoge Device krajem godine vratiti svojim starim ljubavima, a mnoge od vas očekuju sudbinski susreti. Veze koje počnu oko Nove godine predodređene su da traju večno.

POSAO I FINANSIJE

Venera i Mars iz vašeg znaka krajem septembra doneće vam pozitivna dešavanja na polju posla, a ukoliko imate svoj biznis ovo će biti period procvata. Jupiter je već godinu dana u vašem polju finansija i mnogim Devicama doneo je uvećanje prihoda, ali i promene izvora zarada. Moguće je da ste trošili dosta i to posebno na lepe stvari i ulepšavanje. U oktobru, oko 10. dešava se za vas još jedna lepa promena. Planeta sreće iz polja finansija preći će u znak Škorpije, pa ukoliko ste pametno iskoristili ovaj tranzit kroz Vagu sada ćete svoj stečeni novac moći pametno da uložite dalje. U novembru mnogima od vas moguće je potpisivanje novog ugovora koji uključuje i veću zaradu. Od 7. do 15. novembra biće idealan period da rešite neko pravno pitanje, ali i da kupite nešto o čemu odavno maštate. Krajem godine, tačnije 21. decembra Saturn ulazi u znak Jarca i većini vas donosi olakšanje i period nagrada i ubiranja plodova vaših dugogodišnjih zalaganja.


VAGA

LjUBAV

Harizmatične Vage su prethodnih godinu dana bile miljenice zvezda i na meti mnogih udvarača. Vaši odnosi prolazili su razne testove, a oni koji su opstali pokazali su se kao pravi. Kraj septembra mnogim Vagama doneće tajnu ljubav, vrlo moguće preko posla sa Strelcem, Jarcem ili Škorpijom, ali i izazove u postojećim vezama. Zauzete Vage potiskivaće u sebi nezadovoljstva pa bi partner mogao da oseti tu energiju. Otvorite se, recite šta imate i nesuglasice će se rešiti! Početak oktobra, pod utucajem Marsa i Sunca iz vašeg znaka, bićete nikad privlačniji suprotnom polu, a u vezama ćete pokazati više strasti. U novembru Venera, vladar vašeg znaka prelazi u Škorpiju i zajedno sa Jupiterom doneće malo posesivnosti u vaše odnose, ali i produbljivanje mnogih osećanja prema Blizancima ili Ovnu. Kraj godine slobodnim Vagama donosi sudbinsku ljubav preko posla. Novu godinu dočekujete zaljubljeni.

POSAO I FINANSIJE

Za većinu Vaga početak jeseni doneće mnogo posla u tajnosti ili nekoj vrsti izolacije i pripremanje za lepe promene koje im donosi kraj godine! Iza vas je godina Jupiterovog boravka u vašem znaku. Bili ste miljenici zvezda, a period ispred vas neće biti ništa manje dobar! Jupiter 10. oktobra napušta vaš znak, a lepe vesti su da prelazi u znak Škorpije i vaše astrološko polje finansija i sticanja! Kupite nove i velike novčanike jer će narednih godinu dana biti period velike zarade. Već od 4. do 18. novembra osetićete čari ovog tranzita i uz Veneru u vašem polju novca dobiti povišicu. Neki dug će vam biti vraćen, a ovo je i idealan period i za pozajmice i kredite. Nova poslovna ponuda preko Strelca ili Blizanca već u startu obećava posebno ukoliko je reč o pravnim i administrativnim poslovima, ili saradnjama u vezi sa umetnošću i javnosti.


ŠKORPIJA

LjUBAV

Krajem jeseni slobodne Škorpije mogu upoznati zanimljivu Devicu ili Vagu, ali svako poznanstvo i veza do ulaska Jupitera u njihov znak biće veoma površno. Zauzetim Škorpijama Venera iz njihovog polja komunikacije doneće priliku da poboljšaju komunikaciju sa partnerom i reše neke probleme razgovorom. Vi ste neko ko traži jaku strast i emocije, a upravo prelazak Jupitera u vaš znak probudiće vas iz zimskog sna i uneti u vaš život više ljubavi. Od 10. oktobra, pa u narednih godinu dana, očekuje vas mnogo lepih ljubavnih prilika. Već od 6. do 19. novembra Venera će vam svojim tranzitom kroz Škorpiju doneti ljubav o kakvoj sanjate – strastvenu i zasnovanu na dubokim osećanjima sa jednom Škorpijom ili Ribom. Kraj godine nekima od vas vratiće prošlost u život, a zauzete Škorpije odlučiće se na zajednički život, brak ali i proširenje porodice.

POSAO I FINANSIJE

Kraj septembra Škorpijama donosi uspeh kroz timski rad, udruženja i partnerstva. Moguće je da ćete se osećati pomalo iscrpljeno, ali finansijska nagrada neće izostati. Malo jači poslovni tempo je uvertira za velike jesenje planetarne promene koje Škorpijama najavljuju veliki uspeh! Jupiter, planeta sreće i uspeha, nakon čak 12 godina ponovo dolazi na poziciju vašeg znaka! Ovo će označiti i okončanje višegodišnjeg perioda delovanja iz senke, jer sada dolazi vaših pet minuta. Kraj oktobra i prva polovina novembra, posebno do 15., označiće period za vas velikog entuzijazma, pozitivne energije, ali i javnih nastupa i bolje reklame, posebno ukoliko imate svoj biznis. Sve Škorpije koje se bave negom lica i tela, estetikom, ali i tudjim novcem, ugovorima i osiguranjem doživeće veliki uspeh u ovom periodu. Polje finansija 21. decembra će konačno tri godine biti oslobođeno od Saturna, pa će protok novca će sada biti mnogo lakši.


STRELAC

LjUBAV

Mars i Venera iz vašeg astrološkog polja posla krajem septembra mogu vam doneti ljubav na poslu, sa kolegom ili nadređenim. Zauzeti Strelčevi mogu pomalo zapostaviti partnera, ali već početkom oktobra energija se menja i vi ulazite u rasterećeniji period. Prelazak Jupitera u znak Škorpije od 10. oktobra učiniće vas tajanstvenijim, a kako će se ovaj tranzit odvijati u vašem polju snova tako se otvaraju mogućnosti za upoznavanje sudbinske ljubavi. Novembar mesec, posebno u periodu između 7. i 20. novembra donosi sudbinsku ljubav koja na neki način može biti zabranjena ili tajna. Ukoliko je reč o Vagi, Lavu ili Jarcu – ovo je veza koja će, uprkos svemu, opstati. Krajem godine većina Strelčeva osetiće olakšanje jer će Saturn 21. decembra konačno napustiti njihov znak. Mnogi od vas upravo pred Novu Godinu mogu sresti svoju sudbinsku ljubav preko posla.

POSAO I FINANSIJE

Strelčevi će početkom jeseni napredovati u poslu, doživeće priznanja nadređenih i shvatiti koliko mogu i vrede. Očekuje ih naporan rad tokom prvog dela oktobra, a vrlo je moguće da će morati da se bore, pa čak i da ulaze u manje konflikte sa kolegama, zarad ličnog uspeha. Od 10. oktobta tranzit Jupitera iz njihovog astrološkog polja kolektiva u polje izolacije i tajnosti doneće im oslobađanje od pritiska okoline, a ovo će posebno prijati Strelčevima koji vole individualne poslove, rad u manjim kolektivima u tajnosti i bez pritiska. Moguća je i promena poslovnog prostora. Mnogima će upravo ovaj tranzit doneti odlazak u inostranstvo, ali i posao sa strancima. Kraj godine i početak zime označiće prelazak Saturna u vaše astrološko polje finansija, što će većinu Strelčeva staviti pred novu životnu lekciju o novcu! Ipak, ovaj tranzit donosi i stabilnost na polju finansija, a zarada će najviše dolaziti kroz stabilne ili državne strukture i preko poslova u vezi sa nekretninama.


JARAC

LjUBAV

Traziti planeta krajem septembra većini Jarčeva će doneti razrešenje nekih nesuglasica sa partnerom. Pod uticajem izazovnog aspekta Marsa i Urana, moguća je nervoza u odnosu sve do 10. oktobra. Ipak, ukoliko je reč o partneru Škorpiji, Devici ili Vodoliji ova tenzija može začiniti vaš odnos na neki način i doneti vam oseveženje veze ukoliko rešite da popustite u svojim čvrstim stavovima i prihvatite partnera kakav jeste! Oktobar donosi brojna iznenađenja i planetarne promene, a jedna od njih je prelazak Jupitera u vaše polje druženja i kolektiva. Već u novembru mesecu doživećete jake emocije i zaljubljivanje, posebno u periodu od 5. do 15. novembra. Vrlo je moguće da je ovo jedan Rak ili Bik koga već poznajete. Osvrnite se oko sebe, među vašim prijateljima ili poznanicima je upravo taj neko ko će vam uzburkati emocije. Konjukcija Saturna i Venere 21. decembra označiće početak perioda mnogo ozbiljnijih emocija i ljubavnih veza za vas, a mnogim Jarčevima ovo će doneti i povratak na nešto davno zaboravljeno.

POSAO I FINANSIJE

Jarčevima će prijati energija od početka jeseni, a pod uticajem Venere iz znaka zemljane Device lakše će obavljati sve poslove koje budu imali. Početkom oktobra očekuje ih saradnja sa inostranstvom. Planetarna promena 10. oktobra i tranzit Jupitera u znak Škorpije većini Jarčeva doneće trajnije zaposlenje i rešenje neke poslovne situacije koja je duže vreme aktuelna. Venera i Mars će se pobrinuti da Jarčevi tokom novembra meseca budu omiljeni u kolektivu i dožive veliki uspeh upravo kroz timski rad. Neki od vas odlučiće se na partnerstvo sa prijateljem u znaku Device ili Raka. Decembar mesec doneće poslovni put ili pojačanu komunikaciju sa strancima, ali i novo životno poglavlje ulaskom Saturna u vaš znak. Već od 21. decembra idete u pravcu novih pozicija, bolje zarade i veće odgovornosti.


VODOLIJA

LjUBAV

Na ljubav gledate vrlo otvoreno i lepršavo i prethodni period mogao je doneti energiju koja vam je prijala, ali možda to ipak bio samo nedefinisan odnos sa Ribom, Vagom ili Lavom. Jesen stiže a sa njom i velika energetska promena. Jupiter, planeta noviteta i sreće, iz pravične i diplomatske Vage prelazi u znak posesivne i zahtevne Škorpije! Već oko 10. oktobra on će preći u vaše astrološko polje statusa, karijere i uspeha. Ljubavne veze koje su zasnovane na dubokim i strastvenim osećanjima potrajaće i svedočiće velikom uspehu, posebno one sa Ovnovima ili Blizancem.

Slobodnim Vodolijama novembar mesec može doneti ljubav preko posla, sa nadređenim ili saradnikom. Saturn nam donosi još jedno u nizu planetarnih promena ove jeseni njegovim prelaskom u znak Jarca i vaše polje tajni, podsvesti i snova. Dolazi vreme da se neki vaši snovi ostvare ili da upoznate onog o kome sanjate. Ovaj tranzit nekima od vas, posebno oko 21. decembra, može doneti sudbinsku ljubav, ali i skrivanje od očiju javnosti i tajne veze.

POSAO I FINANSIJE

Većina Vodolija početkom jeseni pod uticajem Marsa iz znaka vredne Device biće pune energije i orne za posao. Venera i Mars u tandemu doneće uvećane troškove, nekima i rasipništvo, ali i rešavanje nekog pravnog pitanja. Od 11. oktobra, kada Jupiter promeni znak i pređe u njihovo astrološko polje karijere, statusa i uspeha, za većinu Vodolija počinje jednogodišnji period napredovanja i rađanja veće ambicije. Novembar donosi rađanje novih poslovnih ideja. Mnogima od vas poslovne ponude izlgledaće zahtevno ili rizično. Angažmane od Ribe ili Raka trebalo bi da prihvatite, posebno ukoliko poslovi imaju veze sa finansijama, nekretninama, regeneracijom duha ili tela. Poslovi koji zahtevaju ulaganje biće vrlo uspešni ukoliko ih započnete u novembru. Ambicija će vam rasti iz dana u dan, a većini Vodolija do Nove godine sledi napredovanje, dobar odnos sa nadređenima, ali i preuzimanje veće odgovornosti!


RIBE

LjUBAV

Kraj septembra i početak jeseni većini Riba doneće izazove na polju ljubavi. Slobodnim Ribama smeši se nova ljubav pod uticajem Neptuna iz njihovog znaka, posebno Ribama koje su rođene u drugoj dekadi. Venera i Uran u vama će probuditi i želju za slobodom pa su moguće i duple ili paralelne veze. Zauzete Ribe biće ponesene nekom platonskom ljubavlju prema Biku, Raku ili Vagi pa iako se konkretno možda ništa neće događati mogu se naći na meti partnerove osude i sumnje.

Ulaskom Jupitera i znak odlučne Škorpije oko 10. oktobra mnoge nedoumice ćete razrešiti, a ovaj tranzit će se dešavati upravo u vašem polju promena i inostranstva. Tokom novembra meseca, posebno između 9. i 20. novembra pod uticajem Venere i Jupitera slobodne Ribe se mogu odlučiti na vezu na daljinu ili će upoznati vrlo važnu osobu koja je možda u inostranstvu ili u drugom gradu. Ribe u braku ili dužoj vezi poželeće proširenje porodice ukoliko reše nesuglasice sa partnerom. Decembar većini Riba donosi više konkretnih dešavanja u ljubavi, posebno oko nove godine kada je moguć i povratak nekome iz prošlosti!

POSAO I FINANSIJE

Početak jeseni, pod uticajem Marsa i Venere iz znaka Device, doneće vam pojačan obim posla, ali i moguće konflikte sa saradnicima. Ipak, jesen većini Riba donosi uspeh o kome duže vreme maštaju. Unapređenje ali i ponuda od Škorpije ili Jarca koja se ne odbija je izvesna. Jupiter menja poziciju i iz njihovog polja dugova i troškova prelazi u polje inostranstva i promena. Mnogima od vas ovo će doneti saradnju sa inostranstvom, posao u stranoj firmi ili posao koji uključuje česta putovanja. Ne bojte se promena – rešite se svega što vas guši. Već od 10. oktobra ovaj tranzit doneće vam rešavanje nekog duga ili pozajmice i kredita! Period od 4. do 15. novembra mnogima od vas doneće poriv za trošenjem, ali i zaradu preko stranaca. Kraj jeseni i početak zime najavljuje tranzit Saturna iz znaka entuzijastičnog Strelca u znak stabilnog Jarca. Izazovni aspekti koje je Saturn pravio nekoliko godina sa konačno prestaju, a Ribe ulaze u stabilniji i uspešniji poslovni period.

Izvor: Mycupoftea
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар