Retrogradni Mars do 30.juna 2016: Šta nam se i kako vraća?

Mars, planeta borbe, želje za akcijom, osvajanja, hraborsti i strasti, kreće se do 30. juna / liopnja unazad. Dosta energije i vremena trošićmo na rutinske stvari, dosadne poslove. Osećacemo se preuornim od obaveza, nervozni, napeti, agresivni.

Pixabay.com

Mars mora imati cilj prema kojem hrli, stoga mu je prirodan smer kretanja direktan, pa mu teško pada razdoblje retrogradnog hoda. Nije mu u prirodi vraćati se i osvrtati iza sebe.

Ovo je vreme za takmičenje, ali sa samim sobom. Takodje imaćemo osećaj da nas neko ugrožava, osećaj ljutnje, netrpeljivosti, netolerancije. Želja da uzmemo pravdu u svoje ruke, za borbom i dokazivanjem. U ovom periodu dobro je da uradimo nesto sto odavno odugovlačimo, da završetak nešto staro, i da ne započinjemo, ako se ne mora, niŠta novo.

"U razdoblju retrogradnog Marsa javljat će se zbunjenost, posebno po pitanju smjera kretanja, odlučnosti, radnji koje bismo trebali obaviti, inicijative koje (ne) bismo trebali poduzeti i slično. Zbog koga ili čega se borimo, gdje se vraćamo i zašto, ima li smisla sva ta borba, uložena energija?

Svaka akcija u pozadini mora imati vjeru, inače ništa od toga, svaki naš cilj mora služiti samo plemenitom i dobrom, jedino tada ima smisla. Dakle, svatko od nas vođen svojim idealima, vjerovanjima i prije svega osjećajem pravde kreće u izravnavanje računa.

Vraćamo se na staro bojno polje, lako se budi stari osjećaj ljutnje, nesnošljivosti, gorčine, bijesa, povreda, sve to, naravno, može biti praćeno visokim tenzijama, napetošću, svađama, pa i fizičkim prijetnjama. Ono što bi trebao biti cilj jest da se pozabavimo upravo tom potisnutom destruktivnom energijom; zapitati se zašto smo ljuti i zašto opetovano neprimjereno (burno, žestoko) reagiramo. Stvari bi se sada trebale popraviti, kako u psihičkom, tako i u fizičkom smislu.

Također, pametno je posvetiti se radu, koliko god sada može nedostajati Marsova entuzijazma i poleta. Posvetite se svim odgođenim i nedovršenim poslovima, budite aktivni, razvijajte zdrave navike. Što više radite i konstruktivno trošite energiju, to će biti manje mjesta za ružne (psihološke) scenarije koje Mars može donijeti. Istina, za sve će nam trebati malo više volje nego inače, no što je, tu je.

Dakle, bacite se na posao, no ipak budite pažljivi i maksimalno oprezni, posebno da ne precijenite svoje mogućnosti. Dobro procijenite omjer vremena i snage za akcije koje kanite poduzeti. Budući da je kretanje Marsa retrogradno, ovo nije baš najbolje vrijeme za važnije početke, već bismo se više trebali baviti rekapitulacijom.

Mars je sklon ozljedama, upalama, opeklinama, ožiljcima i lomovima, pa u ovom razdoblju budite što oprezniji. Zbog onih neopreznih i brzopletih liječnici će imati pune ruke posla. Uz njih ruke bi mogli trljati i razni majstori i mehaničari, stoga ih zovite ako postoji i najmanja sumnja u svoje znanje i sposobnost jer sada nije vrijeme da sami popravljamo po stanu.

Mars će retrogradno djelovati i u smjeru prava, morala, vjere, školstva, kulture, turizma, sporta i crkve. Stoga oni koji rade u ovim područjima ili imaju bilo kakve veze s njima, mogu jače osjetiti djelovanje ovog retrogradnog Marsa; od osobnih borbi i vraćanja na nedovršene bitke, do toga da se radi red u firmama pa eto i inspekcija, neplaćenih kazni, neriješenih poslova, vraćanja na stara radna mjesta, zadatke, projekte i slično.

Oni koji imaju planete u prvoj dekadi Strijelca, Blizanaca, Riba i Djevice, najviše će osjetiti ovaj aspekt, ovisno o planetama s kojima Mars radi aspekt u natalnoj karti, kao i o ostalim čimbenicima.

Do kraja svibnja Mars će boraviti u znaku Strijelca, a od kraja svibnja do početka kolovoza u Škorpionu pa ćemo tada ratovati i s radošću se boriti sa svojim demonima, negativizmom, destrukcijom koja ide iz jakih strasti, hrabro se suočavati sa strahom od besmisla, beznađa, zla, završetaka, smrti te se silno truditi nadjačati svoje sumnje, probleme, krize, kočnice, utege."

Astrolog: Uranovo dijete

Preuzeto sa: sensaklub.hr
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар