Prolećna magija za ljubav, isceljenje, plodnost i blagostanje

Ezoteričari oduvek veruju kako je najjači uticaj magije upravo u proleće i to određenim danima. Period ponovnog budjenja prirode simboliše i njeno obnavljanje sa božanskog prauzora, ali isto tako i energija koje su se istrošile, pa im je potreban podsticaj za novi vremenski ciklus. Šta treba raditi prvog dana proleća, 20. marta?

GLady / Pixabay
Prolećni ekvinocij - ravnodnevica označava početak proleća i počinje ove godine 20. marta. Posmatrano iz ezoterijskog ugla, prolećna ravnodnevica je trenutak kad cela priroda na tren zastane, kad su svetlost i tama podjednaki. Zato se ovaj dan smatra izuzetno moćnim, magičnim.

Za stare Slovene Sunce nije samo nebesko telo koje nas greje i daje nam život već ono predstavlja božanstvo. Jarilo je u slovenskoj mitologiji bog prolećne vegetacije i plodnosti, a ponekad je bio dovođen u vezu i s ratom. Zamišljan je kao izuzetno lep mladić koji jaše na belom konju – u beloj odeći, bosonog, okićen poljskim cvećem i sa svežnjem klasja u rukama.

Zbog toga su u različitim prolećnim obredima devojke odevene u belo i ovenčane cvećem jahale na belim konjima. U njegovu slavu pravljene su i lutke od slame koje su nazivane imenom ovog božanstva. Mnogi obredi, naročito oni za plodnost i blagostanje, izvode se baš između 20. i 21. marta…


Na prolećni ekvinocij Sunce počinje svoj tranzit kroz zodijački znak ovna. Zaštitnik znaka ovan je planeta Mars, koja se odnosi na akciju, strast i dinamiku.

Tokom ovog razdoblja energija je u porastu. Prolećni ekvinocij je jedan od najvažnijih mističnih dana u godini. Od davnina ljudi su verovali da se na ovaj dan ispunajvaju sve želje. Na primer, u prošlosti su se na ovaj dan u mnogim domovima pekli  slatki kolači za koje se verovalo da će privući zdravlje ukućana tokom cele godine. U njih su se stavljali novčići, prsten ili dugmići, pa su se na osnovu njih vršila mnogobrojna gatanja.

Na dan prolećne ravnodnevnice obavljaju se mnogi magični rituali za ljubav, sreću, uspeh i finansijsku dobrobit. Uprkos činjenici da se rituali i ceremonije u današanjem društvu smatraju ostatkom prošlosti, moć rituala za prolećni ekvinocij i dalje ima važan uticaj. Tako, ovog dana, prema verovanju, usamljene osobe moraju ustati u zoru, okrenuti se prema istoku, gledati u Sunce tri puta reći svoju želju – da nađu ljubav, ostvare porodicu, rode zdravu decu. Takođe, mogu se pomisliti želje za zdravlje, finansijsko blagostanje, nadahnuće koje treba izgovoriti tri puta naglas.

Prema drevnim verovanjima, na ovaj dan, dakle 20. marta, trebalo bi napraviti magični predmet koji isceljuje, podstiče plodnost i donosi blagostanje. Potrebno je sirovo jaje na kome se izbuše dve rupice (na svakom kraju), kako bi sadržaj iscurio. Prazne ljušture pažljivo iscrtajte simbolima plodnosti, nebitno da li su iz kelteske, druidske ili slovenske mitologije, važno je da VAMA mnogo znače! Zatim nekoliko puta dunite u svaku rupicu kako bi se UDAHNUO ŽIVOT u amajliju, koja se čuva u kući do naredne godine.

Rituali za ljubav i strast. Da bi se oni uspešno izveli potrebno je imati: fotografiju voljene osobe koju pokušavamo vratiti, vuneni konac jarke crvene boje i sveću rozih tonova. Da bi energija mogla da se pošalje u Svemir, neophodno je ritual izvesti u pravo vreme koje simbolizuje rast energije. Kada ste nabavili sve ove predmete, pripremili se psihički i sačekali veče punog meseca možete početi sa izvođenjem rituala:

Prvo uzmite crveni vuneni konac i vežite ga u čvor. Dok ovo radite jako se fokusirajte na Vašu želju i izgovorite je ( kako bi se simbolično uvezala). Ovo ponovite 3 puta, svaki put ponavljajući tu istu želju. Plamen sveće treba da traje dok se sam ne ugasi ili dok se sveća skroz ne istopi. Vosak koji ostane treba se pažljivo pokupiti i zakopati ispod drveta. Isto uraditi i sa iskorišćenim koncem. Fotografija voljene osobe se samo treba sačuvati od pogleda drugih ljudi.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар