Najveći godišnji horoskop za 2013. godinu: ŠKORPIJA

Škorpije imaju godinu kada će mnogo toga što nisu stigle prethodnih godina da naplate i realizuju u ovoj 2013. Svakako da će se osećati sigurnijim i „moćnijim“ od ulaska Jupitera u znak Raka od kraja juna, kada će im intuicija pomoći da prepoznaju priroritete i prave ljude sa kojima treba da nastave poslovnu saradnju. 

Karijera:

Iako Saturn drage Škorpije prolazi vašim znakom od oktobra prošle godine to nije razlog za tugu. On će vas učiti da budete jače, otpornije, zavodljivije i odgovornije. Škorpije će u Novu godinu ući sa sjajnom energijom i komunikacijom, biće veoma vredne, zato se malo odmarajte, a više radite, jer period do 11. januara, kao i period od 17. januara - 2. februara može doneti puno dešavanja. Početkom godine očekuju vas dobre vesti vezane za novac, a druga polovina januara je idealna da se u domu naprave neke lepe svečanosti i da se kupi nešto vredno. Škorpije koje se bave privatnim poslovanjem mogu imati izuzetno dobre ideje kako da dođu do novca, pa iskoristite taj period.!

Februar je pun inovacija, i mislim da će vam tehničke spravice mnogo pomagati da posao završite lakše, ali da spojite lepo i korisno (neki lep kraći poslovni odmor). Škorpije u Novu 2013. ulaze sa puno elana, energije, dosta okrenute materijalnoj sigurnosti i biće u mogućnosti da tokom januara i februara dođu do zanimljivih novih kontakta kroz posao, da čuju neke povoljne vesti, uđu u poslovni ortakluk, započnu nešto novo ili prosto da nastave sa puno elana sa svojim poslom. Posebno će poslovno biti inspirativne i sklone da dobro prenose znanje, ali moraju dosta da rade na svojoj mentalnoj energiji, da budu vrlo snalažljive u poslovnim aktivnostima u periodu od 3. do 13. februara, kao i u periodu od 22. do 27. februara, kada su moguće nepredviđene poslovne obaveze, ali koje ćete završiti sa lakoćom i bolje nego što ste očekivali.

Studenti rođeni u ovom znaku takođe ulaze u jako ozbiljan i odgovoran period, i bilo bi dobro iskoristiti period od 11. do 27. januara i period od 3. do 12. februara, kao i period od 25. do 27. februara. Iako je mart mesec više mesec kada Škorpije treba da čuvaju energiju i rešavaju neke stvari koje ne vole, ipak period od 15. do 20. marta može doneti završavanje nekih sitnijih poslovea, kao i period od 29. marta, kada bi većina Škorpija koje su vezane za državne ustanove, umetnost i privatno poslovanje imale pred sobom vrlo važne odluke i period pokretanja novih projekata. To je i period kada će Škorpije voleti da rizikuju, kada će raditi više nego obično, ali kada mogu imati konkretnije ciljeve i veće ambicije (period od 29. marta - 3. aprila i period od 7. do 15. aprila). Budući da je Škorpija poznata kao prodoran i energičan znak posebno ta poslovna energija može dolaziti do izražaja baš u aprilu mesecu, kada slobodno treba preuzimati i teže poslove (posebno vezano za drugu polovinu aprila meseca).

Prvih pet dana maja mogu biti vrlo značajni po mudrim i taktičnim odlukama, ali mogu doneti vrlo bitne poslovne dogovore i sastanke, a iako će biti Pomračenje 9. maja. Škorpije to mogu osetiti kao i svaki normalan dan, još energičnije, oštrije, upornije i sa aspektima podrške na poslu, a u periodu od 7. do 14. maja stoji im izuzetna mogućnost dolaska do uspeha. Ne treba zaboraviti da prva polovina maja nosi i sjajno strpljenje i da će Škorpije znati da procene kada je vreme za neke veće poslovne akcije.

Za Škorpije koje ne rade, preporuka da pokrenu to pitanje od kraja marta, tokom celog aprila i prve polovine maja, jer to može biti vrlo pozitivan period za nalaženje posla gde bi mogle da se zadrže malo duže. Kroz poslovne odnose Škorpije nisu uvek dobro došle, jer je to znak koji je direktan, pomalo provokativan i voli da radi stvari po svome. Posebno u slučaju pripadnika koji rade u većim kolektivima savet da pripaze na komunikaciju sa kolegama kroz period od 12. do 15. maja i period od 20. do 26. maja, koji iako može doneti smisao za dolaskom do novca i mogućnost da Škorpijama novac dolazi na nekoliko strana, ipak savetuje da se strpljivije procene sve planirane buduće troškove (to recimo nije uopšte dobro vreme za kupovinu auta, uplatu letovanja, kupovinu knjiga ili pravljenje nekih većih svečanosti u kući). Poslednji dani maja 2013. će posebno nositi upornost, visoke ambicije i sjajne prilike za Škorpije i materijalno i profesionalno, posebno u periodu od 29. maja - 2. juna koji ne treba propustiti.

Ulaskom u juni Škorpije će biti vrlo zauzete, ali opet nešto sentimentalnije i sklone da se nađu drugima u nevolji. Ovo je period kada će biti jako puno posla i kada će biti puno lepih prilika preko posla, s tim da je savet zvezda da se pravi balans između posla i porodice i da se u tom periodu izbegavaju veći fizički poslovi, jer može dolaziti do iscrpljenosti. Škorpije u tom periodu treba da koriste pomoć drugih i traženja protivusluga, jer će tako olakšati mnoge svakodnevne i poslovne obaveze. Druga polovina juna za mnoge je preporučljiva za odmor sa porodicom, a za ostale smanjenje posla i preporuku da se malo odmorite bar do 6. jula, kada ponovo treba ući u isti poslovni ritam, koji će sigurna sam biti vrlo brz i interesantan.

Škorpije koje planiraju život, duži boravak ili traže posao van zemlje mogle bi računati na jako dobre aspekte od 1. do 11. jula. Škorpije će inače biti vrlo intuitivne u julu i to treba da koriste. To može biti značajan period posebno za Škorpije koje se bave uslužnim zanimanjima, uvoz, izvozom, pedagogijom i medicinom. Sjajna koncentracija u radu i dobar poslovni osećaj Škorpije bi mogle osetiti i privatno i poslovno u periodu od 30. jula - 16. avgusta, s tim da je napomena da Škorpije koje rade za druge malo obrate pažnju na odnose sa šefovima, jer to može biti period nesporazuma koji bi mogao posebno da se oseća kroz period od 27. jula - 5. avgusta i od 14. do 18. avgusta. Savet tih dana je da inače budu manje samopopustljive i da izbegavaju da od malog problema prave veći, jer se sve može rešiti diplomatski.

Škorpije koje se bave porodičnim poslovima ili očekuju neki vid podrške kroz posao preko bliskih osoba mogle bi očekivati veću promenu posebno u periodu od 1. do 12. jula i od 27. jula - 15. avgusta. Kraj avgusta i početak septembra je drugi period koji je mnogim Škorpijama preporučljiv za odmor i to što bliže, samo da je more, da se ne putuje nešto mnogo dugo. Bitni sastanci, dobar period za grupne aktivnosti, poslove sa javnošću i sl. od 4. do 17. septembra. I za studente u ovom znaku taj period je jako važan, jer se može nazvati period odricanja, ali pobede.

Sa ulaskom Venere u znak Škorpiona nastaje period transformacije, ali period kada će Škorpije tek imati šta profesionalno da pokažu. To jeste period izazova, dramatičnog izražavanja, strastvene ljubavi prema poslu, ali period kada će Škorpije u odnosu na druge gledati mnogo unapred (zato je i period od 12. do 23. septembra i od 25. septembra - 2. oktobra jako važan, čak za završavanje nekih poslova koji nisu uspeli da se realizuju do kraja). Interesatno deluje i period od 10. oktobra - 8. novembra, kao i period od 23. novembra - 1. decembra koji će doneti da Škorpije mnogo rade, završavaju neke poslove i imaju kontakta sa ljudima sa kojima nisu u prošlosti imale dobru saradnju, ali se sada napravio momenat za bolje projekte, kao i period kada će Škorpije mentalno biti vrlo jake, ubedljive i prelaziti sve prepreke. Iako po raspoloženju taj period nosi privatne oscilacije, biće im naklonjen profesionalno. Posebno Škorpije koje se bave javnim zanimanjima ili su na visokim položajima mogle bi računati na veću popularnost, ali ovo je i period kada mogu videti na koga pouzdanije mogu da se oslone od 12. do 31. decembra.

Kraj godine može doneti naplatu nekog novca, koji nisu uspevale jako dugo (ili da dobiju sudski proces koji je stajao godinama). Posebno u periodu od 30. septembra - 5. decembra. Škorpije mogu doći do sjajnih otkrića, mogu biti izuzetno pronicljive, tajanstvene, pouzdane u radu, ali posebno dobre u istraživačkim poslovima ili poslovima koji traže neki rizik. Škorpije imaju godinu kada će mnogo toga što nisu stigle prethodnih godina da naplate i realizuju u ovoj 2013. Svakako da će se osećati sigurnijim i „moćnijim“ od ulaska Jupitera u znak Raka od kraja juna, kada će im intuicija pomoći da prepoznaju priroritete i prave ljude sa kojima treba da nastave poslovnu saradnju. Posebno je važno reći da Škorpije koje su ostale bez posla iz nekih nerazjašnjenih razloga, imaju mogućnost da se vrate na isto radno mesto, kao da se ništa nije ni desilo. Škorpije treba da se spreme, jer je pred njima godina u kojoj će dobro spojiti iskustvo, znanje i umeće.

Ljubav:

Većina Škorpija ulazi u Novu 2013. sa nekom malom prazninom i osećajem da su na početku. Ipak nije sve tako crno, jer uticaj Venere u prvim znacima januara nosi da se treba okrenuti uživanju, slobodi, avanturama i da treba zanemariti i predrasude i uticaj sredine. Ovo je period kada Škorpije neočekivano mogu upoznati nekog novog, ali sve može biti na vrlo slučajan način, takoreći greškom. Ne tako loš period posebno za slobodne Škorpije pokreće se od 7. do 17. januara, kao i u periodu od 23. do 28. januara. Ne treba propustiti nijedan trenutak da se u januaru da pauza za sebe i rad na sebi, a mnogi mogu imati prijatna iznenađenja preko telefonske, internet komunikacije.

Ženske slobodne Škorpije mogu imati mogućnost javljanja ili kontakta sa starim prijateljima iz škole i neko prijateljstvo može preći i u nešto više. Parola treba da bude „ne očekivati ništa, ustvari očekivati nemoguće“, samo je bitno izbegavati osobine isključivosti i principijalnosti koje štete vama samima. Januar nosi, posebno Škorpijama koje su u nekom komplikovanijem statusu, da se mogu boriti same sa sobom, da im može nedostajati partner, ali da će ostati tvrodglave da ne popuste. Neki lakši razgovor bi prijao svima, samo da se oslobode „stege“ posebno krajem januara.

Februar je mesec kada se Škorpije koje su u braku slobodno mogu baviti uređenjem prostora, češćim viđanjima sa bliskim članovima porodice i kada mogu uključiti neku kreativnu aktivnost. Za one slobodne, svakako potreba za većom nezavisnošću, ali mesec i kada može biti pogrešnih zaljubljivanja koja mogu brzo proći (od 5. do 10. februara i od 18. do 19. februara). Februar mesec nosi mešavinu jake strasti, svađa, nesporazuma, pa opet ljubavi, pa sam sigurna da pripadnicima koji su i u dugim vezama neće biti dosadno. Za ostale savet da ne slušaju sugestije makar i bliskih prijatelja, jer najbolje mogu osetiti šta dalje treba da preduzmu u odnosu na svoju situaciju.

Za Škorpije koje planiraju neka javna predstavljanja svojih voljenih osoba posebno srećan period od 20. februara, koji je inače period sreće i blagostanja. Škorpije u februaru treba posebno da prihvataju pozive prijatelja na zabave, putovanja, jer je to period kada mogu upoznati interesatne nove osobe. Ulazak Venere u Ribama izuzetno može pojačati emocije, doneti im vrlo platonske, jake emotivne odnose, za većinu i mogućnost zabranjenih veza i emotivne misterije, ali sa mešavinom vrlo jakih emocija. Škorpija je znak koji zna često da iskomplikuje stvari i što je situacija teža, to je njoj bolje, pa se većina pripadnika tako može ponašati u ovom periodu. Ipak za one blaže, vreme ljubavi, romantike. Savet - da se kreću blizu vode, mirnih mesta, svetih mesta, jer će tu doživeti nešto dobro (dobar period od 8. do 20. marta).

Kraj marta i početak aprila Škorpijama nosi i bolju energiju, kao da izlaze iz anonimnosti i mogu biti više izložene javnosti, ali za mnoge pripadnike i ljubav na prvi pogled. Celo proleće može posebno Škorpijama sa komplikovanim odnosima doneti stalne oscilacije, nemir, ljubav, strast i sve tako u krug. Savet zvezda je da bi bilo dobro doći do neke prekretnice do početka maja, jer situacija može biti bolnija od početka jeseni do početka zime. Za Škorpije koje su u braku, period tenzija oko finansija, podele imovine, kupovina, roditelja mogao bi se pojaviti u periodu od 12. do 16. aprila, više u periodu od 27. aprila - 11. maja. Škorpije koje su u dužim emotivnim odnosima imaće jako pozitivan period marta, sredine aprila i početka maja kroz veće odluke, ali je to i sjajan period za planiranje potomstva, kao i period od 31. maja - 21. juna. Škorpije koje su dugo u braku posebno od početka proleća mogu biti naklonjene zdravlju svoje voljene osobe i sklone da razmišljaju o promeni prostora ili mesta.

Juni za mnoge Škorpije može biti kontradiktoran, jer može biti sumnji u vernost voljene osobe, da vas je neko slagao ili niste sigurni u osećanja partnera, pokušajte da ne donosite nikakve odluke naglo, već da otvorenije porazgovarate sa voljenom osobom. Ipak stvari se dosta mogu promeniti, posebno za Škorpije prve dekade, sa ulaskom srećnog Jupitera u vodeni znak Raka kada će Škorpije želeti da menjaju svoj život, da budu više okrenute duhovnosti, kada mogu da se osećaju emotivno sigurnijim u sebi i kada će imati šansu da imaju bolje emotivne izbore. Za ostale dobro vreme za zajednički odmor sa voljenom osobom ili neki zanimljiv kraći put, večeru (period od 26. juna - 9. jula i od 16. do 22. jula). U slučaju da nisu uspevali da izađu iz loših emotivnih odnosa, savet je da je juli period „zadnjeg voza“, jer leto može ponuditi posebno srećne prilike. Od jeseni će Škorpije imati više puteva i za koji god da se odluče može biti bolji nego trenutni.

Za kraj juna i početak avgusta savetuje se - za one u stabilnim odnosima, da manje budu džangrizavi, izbegavaju poređenja, analiziranja i da više rade na komunikaciji sa voljenom osobom, ali da izbegavaju spominjanje partnerove/kine porodice. Slobodnim Škorpijama u ovoj godini biće potreban neko bez priče o prošlosti, traumama, neko ko bi ih poredio sa bivšom osobom i neko ko je strpljiv i tolerantan. Jesen najavljuje da će Škorpije posebno biti u vrlo jakom karmičkom periodu kada će prepoznati emocije sa nekim koga su volele u nekoj od prethodnih reinkarnacija (period od 4. septembra - 12. oktobra). To je i period kada će vrlo mlade Škorpije prolaziti kroz period velike transformacija, ali skrivenih ljubavi.

Jesen ne nudi pesimizam, i ne treba da odmah odustajete, već traži da unesete malo vere i da čitate između redova .Za Škorpije koje su u stabilnim odnosima, period od 17. avgusta - 12. septmebra može doneti sreću preko profesionalne strane voljene osobe, ali planiranje nekih zajedničkih lepih stvari. To je vreme kada će mnogi saznati nešto što su dugo očekivali. Druga polovina oktobra za mnoge će više biti okrenuta poslu i u tom periodu Škorpije neće imati realnu sliku šta žele, dok je nešto bolji period otvoren od 7. do 12. novembra, od 21. novembra - 2. decembra i od 13. do 31. decembra (kraj godine posebno srećan za Škorpije koje su u dužim emotivnim odnosima, a za ostale period kada će mnoge Škorpije napokon staviti tačku i želeti jedan period samoće da se odmore od svega).

Za slobodne Škorpije mogućnost da im se ponavljaju slične situacije od početka ove godine, ali period kada će imati želju za ozbiljnom vezom. Decembar je mesec u kojem će Škorpije posebno biti harizmatično tajanstvene, ali diplomatične, pa će sve odluke biti u njihovim rukama. Ovo je godina stalnih uspona i padova za ovaj znak, a mnogi će mučiti muku sa pogrešnim partnerima/kama. Biće tu prekida, pa obnavljanja i sve tako u krug da bi došli do kraja godine i potpuno digli ruke. Za slobodne i one koji su u braku, nešto pozitivniji aspekti, iako Škorpijama treba malo više vremena da se naviknu, prilagode novom partneru, samo prvi jak utisak na početku upoznavanja može nositi da se nešto može pokrenuti ka nečem baš dobrom.

Zdravlje:

Škorpije bi u Novu 2013. trebalo da uđu sa većim rezervama energije, povremenim melanholičnim raspoloženjem, međutim uglavnom dobro. Dobro je i pokrenuti novi režim ishrane ili promeniti navike, upisati nešto novo baš u januaru, jer će to doneti da se bolje osećaju. Međutim, period posebno od prve polovine februara, kao i u periodu od 22. do 27. februara i od 9. do 14. marta nosi apatičnost, sklonost prehladama, nesanice, unutrašnju nervozu, pa je to period u kojem bi bilo dobro pojačati organizam vitaminima i kretati se više.

Škorpijama će jako biti važne emocije u ovoj godini, harmonija i sklad u braku, vezi, pa ako to ne budu imale, mogle bi prolaziti kroz ličnu agresivnost, psihološku iscrpljenost, sklone opekotinama i nestrpljivim izjavama posebno tokom druge polovine marta. U tom periodu potrebno je naći način da izbacuju svoje nezadovoljstvo! Ipak sa ulaskom Marsa u znak Ovna imaće više fizičke energije, biće mnogo preduzimljivije pa se može reći da je to period jačine.

Proleće generalno nosi da emotivno nezadovoljstvo može doneti puno sitnih zdrastvenih problema, od pojačnog besa, problema sa kičmom, glavom. Posebno Škorpije koje se bave sportom trebalo bi da malo povedu računa o mogućim povredama ili težem prihvatanju poraza kroz period kraj marta, sredina aprila.

Početak leta može doneti sklonost sitnijim povredama i problemima sa disajnim organima kod mlađih članova ovog znaka, a prva polovina jula je manje preporučljiva za osobe koje se moraju operisati. U drugoj polovini godine, posebno u periodu od 27. jula do 5. decembra treba više obratiti pažnju na predeo stomaka, jer se Škorpije mogu suočavati sa čestim problemima u tom delu. Razlozi mogu biti razni, od dubokog preživljavanja svega što im se dešava emotivno do poslovnog pritiska.

Decembar mesec je posebno mesec kada Škorpije treba da teže miru, dobrom raspoloženju, redovnim lekarskim pregledima i selekciji preparata koje koriste. To je mesec kada ih jako može pogoditi nepravda, nekorektnost ili netoleratno ponašanje, pa moraju prosto prihvatiti stvari kako dolaze i to shvatiti kao lekciju. Ipak, poznato je da je ovaj znak sjajan pacijent, ali takođe je poznato da sam sebe zna da uništi čuvenim mazohizmom. Zbog toga drage Škorpije volite sebe, imajte više nade i čuvajte psihu, probajte da se distancirate od svega što vam ne prija i da unosite promene. Škorpije posebno u ovoj godini treba više da obrate pažnju na zdrastveno osiguranje, kao i izbor lekara (jesen, proleće).

Izvor: Nataša Paunovski, B92/superzena
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар