Najveći godišnji horoskop za 2013. godinu: BLIZANCI

Blizanci mogu krenuti u početak godine sa nekom strepnjom, neizvesnošću, sumnjom u pozitivan ishod. Međutim, njihovo vreme tek dolazi i imaće izuzetno plodan period s kraja proleća i početka leta, a posebno kraja leta i početka jeseni.

Karijera:

Iako Blizanci ulaze malo umorniji u Novu 2013. godinu, iscrpljeni od prethodne godine, ipak ne treba zaboraviti da im Jupiter, koji trenutno prolazi njihovim znakom, daje jako puno zaštite, s tim da je savet zvezda da nije loše malo napuniti baterije za praznike, pa krenuti u konkretne promene. Ne treba zaboraviti da će Blizanci pred sam ulazak u 2013. već imati ideje šta žele da menjaju. Posebno Blizanci okrenuti obrazovanju, poziciji inostranstva mogu računati na jako dobre profesionalne aspekte u periodu od 1. do 5. januara, od 8. do15. januara i od 21. do 25. januara, kada bi mogli pokazati odlično umeće, ako izbegavaju površnost i neorganizovanost. Imaće faze da se naglo iznerviraju i lako odustaju tokom januara, ali će ih to brzo proći. Međutim ovaj znak bi posebno sa ulaskom u februar mesec imao mogućnost da pokrene pravu profesionalnu energiju i menja sve što želi, tako da će biti spremni za nešto novo, što će im dati jednu novu energiju da idu napred (jako bitan period od 1. do 8. februara, period od 12. do 15. februara i 19. februar).

Januar mesec je mnogim Blizancima vreme vraćanja dugovanja, ekonomisanja na materijalnom planu, a savet je - pažnja prilikom ulaska u dodatne troškove. Nemojte se iznenaditi ako neki stari račun stigne na adresu, koji niste stigli da platite. Ipak, situacija na finansijskom planu se može brže pokrenuti od 24. januara, posebno u periodu od 30. januara - 5. februara, kada će mnogi pripadnici uspeti da završe redovne obaveze. Blizancima koji se bave nekom vrstom medijskih, komunikativnih poslova, poslova vezanih za putovanja, prevođenjem mogu računati na dobre aspekte posebno od 22. januara - 4. februara i od 9. do 14. februara. U slučaju potpisivanja važne dokumentacije, kao i poslovnih dogovora ne treba žuriti i treba se više koncentrisati na period od 12. do 17. februara, jer može biti sitnijih grešaka ili nedovoljnog samopouzdanja. Ipak ne treba zaboraviti da sve vreme uticaj Jupitera nosi svestranost, umeće da ovaj znak istovremeno radi više poslova, jedan vedar duh koji bi više dolazio do izražaja u februaru mesecu, pa Blizanci treba da se malo odmore tokom praznika, a da ostavljaju tokom druge polovine januara stvari koje su im bitne.

Malo će im faliti vere, volje s vremena na vreme, pa nije loše okrenuti se više duhovnoj strani i radu na sebi posebno od druge polovine februara, a posebno da izbegavaju nepotrebna žrtvovanja, haotičnost u svakodnevnim planovima ili veća očekivanja od drugih tokom kraja februara, kao i u periodu od 1. do 10. marta, kada može dolaziti do slabljenja volje, umora, uticaja drugih na njihove poslovne odluke što bi trebalo izbegavati. Jedno manje stanje apatije, kada ne smeju poslovno pokazivati nikakve slabe tačke. Jasnije vizije šta žele i pokretanje sjajne energije imaće u periodu od 22. do 27. februara. Pravo buđenje za ovaj znak kada će preuzimati više stvari odjednom, imati hrabrost i crtu preduzimljivosti, ali i sposobnost da se suoče sa starim poslovnim problemima i pokažu veći autoritet na poslu pojavljuje se od 13. marta - 20. aprila kada maksimalno treba pokazati sve kvalitete, ali u tom periodu pokrenuti važne poslove, projekte i posebno samostalne ideje.

Za Blizance koji imaju privatan biznis, period druge polovine februara nosi lekciju na kog se od svojih saradnika mogu osloniti i neki vid poslovnog čišćenja. Posle toga kao da će sve biti na početku, ali kako treba! U periodu od 13. marta do 20. aprila, Blizanci bi mogli pokazivati posebne vodeće sposobnosti i ovo je period koji profesionalno nikako ne treba propustiti! Period od 22. aprila do 10. maja je period kada se treba smiriti, paziti na finansije, ne obećavati mnogo i ponovo malo puniti poslovnu energiju pre sledećih važnijih akcija. U tom periodu Blizanci najviše treba da obrate pažnju na novac i materijalna sredstva, berze, jer mogu naglo gubiti novac, a inače često im se može dešavati da im novac samo prođe kroz ruke.

Za Blizance koji imaju podršku partnera svakako da početak godine može nositi da se naplati nešto od pre na teži način, ali da sam partner/ka ima nešto bolju poziciju finansija baš u tom osetljivijem periodu, pa da se stvari srede preko partnerskih odnosa. Blizanci će često imati situaciju da danas imaju novca, ali za dva dana već dolazi do krize, pa stalno moraju imati rezervna rešenja. Blizanci koji imaju kredite mogu se suočavati sa malim poteškoćama pri plaćanju tog kredita od početka godine sigurno do sredine maja koji im donosi veliko trošenje energije i povremeno ljutnju oko toga, ali za one taktičnije sve može biti kako ste planirali, samo budite uporni i ne dozvolite da vam vreme prolazi u razmišljanju.

Ovo je znak koji ne sme ništa prepuštati slučaju, čekati i sanjariti, jer za to neće biti vremena u periodu od 1. februara - 9. maja i to je period kada se ne sme stati! Blizanci koji čekaju posao, mogli bi računati na povećanje dobrih mogućnosti, pomoć prijatelja ili pomoći interneta u periodu od 20. januara - 6. februara i od 9. do 29. marta. Treba izbegavati sve vrste novčanih rizika, svađa oko finansija ili pokretanje samostalnih poslova i investicija od 11. do 18. maja, jer to može biti izuzetno teško vreme i vreme gubitaka, pa se treba strpiti do samog ulaska Venere u znak Blizanaca od 19.maja, koja će vam dati mnogo svežine, boljeg raspoloženja, bolje ideje i energiju da krenete direktno napred i da sve što ste zamislili od jula prošle godine upravo sada realizujete na pravi način.Može biti nagrada sa neba i kroz period ulaska u vaše sazvežđe od 21. maja, kada se može desiti da se neka novčana situacija reši kroz prethodnu strpljivost, a ljudi za koje ste mislili da vam nisu poslovni prijatelji da se pokažu kao fer. Ipak, potrebno će biti još mudrosti i taktičnosti i kroz poziciju karijere i same poslovne i materijalne delatnosti od 23. do 31. maja, kada je jako važno izbegavati neumerenost, veća očekivanja i kada se treba samo dobro koncentrisati i izbegavati “kukanje nad svojom sudbinom”, jer to može biti prolazan i završni težak aspekt iz koga možete izaći i sa bitnim poslovnim lekcijama, ali period koji će vas naučiti sa budete malo skromniji i mnogo više cenite neke druge vrednosti.

Sa ulaskom Marsa u vaš znak, od 1. juna, stvari će se menjati iz minuta u minut i odjednom će se pokrenuti komunikacija na pravi način, snalažljivost i sjajne vesti, ideje i poslovne situacije koje treba iskoristiti do 16. juna. Drugu polovinu juna iskoristite da se malo odmorite i naspavate, a sa ulaskom Jupitera u znak Raka, koji će napokon ući u vaše drugo polje (novac, zarade), imaćete mogućnost da sve svoje prethodne muke naplatite, da do ovog perioda možete slobodno da kupujete bez minusa ili da planirate neku važniju stambenu ili poslovnu investiciju.

Kraj juna je jako dobar za važnije razgovore sa starijim osobama kroz posao.To je i vreme dobrih ponuda, pa Blizanci mogu imti slobodan izbor u kojem smeru žele da krenu, da li žele da nastave posao koji rade, da se obrazuju u inostranstvu ili skrase na nekom drugom mestu. U svakom slučaju prijaće im pažnja u tom periodu i imaće predosećanje da je pred njima vreme mira i sreće. Zanimljiv period za komunikaciju, putovanja preko posla i nove porjekte mogao bi se otvoriti od 24. juna do 13. jula, kao i period od 25. do 31. jula, koji posebno može biti naklonjen Blizancima koji imaju privatno poslovanje.

Leto je dobro za sve vrste važnijih porodičnih akcija, ali već od početka jula osećaće neku prijatnu euforiju, pa će jedva čekati jutro da bi mogli odmah svoje ideje da stave na pravo mesto. Mnogo veće samopouzdanje, moć ubedljivosti, medijalnost, plodnost duha i dobar period posebno za Blizance koji se obrazuju ili su vezani za javne poslove, biće u periodu od 23. do 30. jula i od 1. do 4. avgusta. Period od 15. avgusta do - 6. septembra može doneti komunikaciju sa bivšim kolegama, ali izuzetan smisao za procenu daljih poslovnih dešavanja. Posebno je važno u tom periodu izbegavati mešanje posla i emocija ili donošenja privatnih problema u posao.

Ulazak Venere u znak Vage doneće im ljupkost, društvenost, popularnost koja će poslovno više doći do izražaja u periodu od 3. do 13. septembra, koji je sjajan za pravne poslove, društvene poslove, javne poslove i sve vrste poslova vezanih za marketing, diplomatiju, politiku. Blizanci će u tom periodu zračiti i sve profesionalno završavati uz pomoć urođenog šarma. Taj period treba označiti kao bitan, jer mogu imati jako puno poslovne sreće. To je lepo vreme da se posvete sebi ili nešto kupe što su jako dugo želeli da poseduju.

Druga polovina septembra može imati mala previranja, pa je jako važno težiti diskreciji, nemešanju u tuđe probleme i nekako ostati po strani, dok će period od 7. do 12. oktobra i od 20. do 26. oktobra najaviti sjajne mogućnosti da Blizanci dobiju nagrade, a da to uopšte ne očekuju. To će biti vreme neočekivanih poslovnih izazova, putovanja, unapređenja i nekih baš lepih stvari, pa će po prvi put biti malo zatečeni, ali jednako srećni. Iako mogu biti u periodu baš povećanih obaveza, kada uopšte neće imati vremena za prijatelje i porodicu, to može biti i period bitnijih kontakata kroz posao, za studente vrlo važan perioda za obrazovanje (period od 31. oktobra -15. novembra).

U decembar mesec će mirnije ući, ali će imati još jedan bitan poslovni cilj do isteka ove godine. Možda će ta želja biti najjača u ovoj godini i može se realizovati kroz period od 9. do 31. decembra. Za taj projekat biće im jako bitna podrška okoline, prijatelja posebno voljene osobe. Za Blizance koji se duže vreme bore sa isterivanjem neke nepravde ili dolaska do istine i regulisanja nekih svojih prava koje ima indirektne veze sa poslom, sigurno je da period od kraja leta do kraja ove godine najavljuje uspeh iznad očekivanja.

Generalni utisak: Blizanci mogu krenuti u početak godine sa nekom strepnjom, neizvesnošću, sumnjom u pozitivan ishod. Međutim, njihovo vreme tek dolazi i potpuno sam sigurna da će imati izuzetno plodan period s kraja proleća i početka leta, a posebno kraja leta i početka jeseni. Blizanci mogu puno, imaju zaštitu Jupitera, samo nikako ne smeju dozvoliti da se olenje, očekuju ili se oslanjaju na druge, da sanjare i da im tako prolazi vreme, već treba da uzmu stvari u svoje ruke. Bolje procene poslovnog okruženja ipak mogu imati od leta. Blizanci se ove godine posebno mogu dobro osećati pored mlađih kolega i osoba koje poseduju elan. Biće im jako teško da rade sa sitničavim osobama, ali i osobama koje su pred penzijom.

Ljubav:

Samo Blizanci koji su u dugim vezama, braku mogli bi očekivati da u Novu 2013. uđu sa nekim mirom, ali opet sa nekim planovima sa voljenom osobom (prijala bi im promena tipa da zajedno negde otputuju, vide neke zemlje koje su priželjkivali ili samostalno naprave neku zabavu za prijatelje). Ostali će i dalje biti u nekoj potrazi za idealnom polovinom, a pošto kod njih ne ide sve po principu “sve je jednostavno i lako” sam početak godine može nositi puno neočekivanih susreta, ali sve može ostati na udvaranju, prolaznim avanturama, obećanjima (pokušajte da ne obećavate ono što ne možete ispuniti). Sve se to može odvijati kroz neplanirane situacije ili potpuno neorganizaciju kuda su krenuli, s kime treba da se vide u periodu do 7. januara, kada će se malo primiriti i imati malo lakše aspekte kroz ljubav. Mnogim Blizancima koji su braku posebno ovo može biti lep period za godišnjice, veridbe i dobru energiju mogu osećati preko voljene osobe kojoj treba prepustiti sve bitne odluke.

Sa ulaskom Venere u znak Jarca mnogi će se osamiti i malo izolovati od svega ili okrenuti poslu, dok drugi mogu biti potpuno nezainteresovani (period od 10-19.01.). U novim vezama potrebna će biti stalna dinamika između 10. i 30. januara, jer voljena osoba može imati utisak da se ne trudite i da vam uopšte nije stalo. Iako je ovo znak koji je veseo, posle nagle euforije i potrebe da se ide stalno negde gde se nešto dešava, u drugoj polovini januara ovaj znak će se malo primiri, ali i smiriti. Od 22. januara može biti prijatnih vesti preko prijatelja, a do kraja januara i nekih neplaniranih putovanja grupno što će im dati dodatni motiv i bolje raspoloženje. Bilo bi dobro da se tokom druge polovine januara iskoristi vreme za neke korisne stvari, ali da se veći emotivni planovi dešavaju od 6. do 26. februara, kada će Blizanci ponovo krenuti da se emotivno bude i imati period kada im neće biti važne predrasude i kada će verovati u momenat, ne vreme. Neće ništa prepuštati slučaju, već će posebno biti aktivni.

Mnogi mogu započinjati emotivne veze daleko od kuće, u avionu, na nekim neobičnim mestima, a posebno Blizanci koji koriste više fejsbuk, internet čak mogu imati puno udvaranja i emotivnih prilika da nađu svoje srodne polovine preko ovih spravica. Blizanci koji dugo osećaju umor i pasivnost u vezi, mogli bi poželeti prekid veza i neku promenu sa novom osobom posebno u periodu od 7. do 15 februara. Za Blizance koji su u svežim vezama, svakako februar nosi kao važan mesec dosta komunikacije, brze planova sa voljenom osobom, ali krajem meseca i neke nepotrebne izjave, pa dobro razmislite pre nego što nešto kažete, jer može biti situacije da šokirate voljenu osobu (period od 15. do 20. februara).

Na ulasku u mart prijaće im mir, šetnje, biće skloni da nalaze način da zadive osobu koja im se dopada makar rekli nešto što nije tačno, ali je to period kada ovaj znak može biti uspavan, sklon da veruje da nije najbitniji svojoj voljenoj osobi i kada ga treba aktivirati. Prijaće mu duže spavanje, tepanje, ali neka akcija pre svega od strane voljene osobe, u suprotnom može biti sklon skrivenom flertu, udaljenosti i to važi za sve pripadnike pa je ovaj mesec bitan da osobe koje su pored ovog znaka budu mudre, duhovite i da preuzmu inicijativu, jer se Blizanci početkom marta mogu osećati nesigurno. Skloni su i da ubede sebe da je neka osoba njihova najveća ljubav, a da to nema veze sa istinom (period od 2. do 10. marta i od 14. do 20. marta).

Blizanci koji su u dugim odnosima ili u braku, mogli bi pokrenuti neki kraći put ili izlet sa voljenom osobom, jer će im prijati prisnost i imaće potrebu za ljubavlju, posebno od 11. do 13. marta i u period od 4. do 5. marta i od 23. marta - 8. aprila. Mart mesec nosi i dosta neplaniranih situacija, pa će biti pripadnika, mada manje, koji mogu na jedan platonski, ali drugačiji način započeti nešto što će im doneti vrlo važno iskustvo za dalje (po principa biti sa osobom koja poseduje osobine na koje nisu do sad nailazili). Slobodni Blizanci će posebno imati želju da uzmu stvari u svoje ruke i da ne samuju od 22. marta -15. aprila. I to jeste lep period za nove veze, profesionalni plan voljene osobe, druženja i sl. Savet u martu je da se posebno pojedini pripadnici čuvaju da ne pokvare neko prijateljstvo koje može preći u prolaznu romansu. Savet za period od 22. aprila - 10. maja, posebno ženskim pripadnicima, da izbegavaju kontradiktornost, teranje inata, jer to može biti period velikih izazova i prekida veza.

Proleće inače nosi pojačanje strasti i dosta prilika za više fizičke nego emotivne odnose. Zbog toga razmislite šta očekujete i želite i nemojte sebe ubeđivati da je to to, ako nije pokazano od samog početka! Blizanci koji su u vezi mogu imati neke sumnje, nesigurnost koju će dobro prikrivati, ali mogu više biti okrenuti novcu i imati mogućnost da zanemare partnerske odnose na šta treba uticati, dok Blizanci koji su u braku mogu da se osećaju umorno i da im ponovo treba odmor u tišini. Inače za sve ostalo, mali savet zbog Pomračenja koje će možda ovaj znak jače osetiti u emotivnom smislu, treba se čuvati problematičnih, teških veza, ljubomore, skandala i svađa posebno od 24. aprila -10. maja, jer to može inače biti vrlo izazovan emotivni period za mnoge. Vrlo je bitno u tom periodu ostati pribran i ne izazivati situaciju ako osetite neku napetost u vazduhu.

U periodu od 10. do 17. maja može doći do nekog bitnog emotivnog saznanja, istine ili pravog osećanja i smera u kojem Blizanci žele da idu. Za mlađe članove period skrivenih avantura i flertova. Druga polovina maja je posebno emotivno olakšana i Blizanci će se napokon osećati dobro u svojoj koži. To je period sreće, dinamike, odličan za prava upoznavanja, lične dobre planove, podrške porodice i prijatelja i jedne veselije energije. Kao da su puno naučili iz prethodnog perioda i sada mogu lakše da dišu, iako taj period mora doneti i malo detinjasto ponašanje, idealizaciju, njima će biti dobro. Blizanci koji su u braku posebno mogu biti ponosni na svoje najmilije, ali će imati želju da ih iznenade nečim lepim od ulaska u juni mesec i da ove godine drugačije isplaniraju godišnji odmor.

Blizanci koji nisu imali tu sreću da uživaju u proleću, ućiće u juni sa nekim emotivnim samoanalizama i napraviti izbor koji je najbolji (period od 1. do 27. juna može doneti neki vid pokajanja i vraćanja na pravo okruženje i osobu koja vam je dala šansu, a vi ste je malo prokockali). Blizanci će imati jedno dugo, vrlo emotivno leto. Uživaće da se glupiraju, budu u centru pažnje, da imitiraju voljene, ali da dosta putuju i rade uz podršku voljenih osoba od jula, a period od 28. juna - 4. jula posebno nosi da će biti privlačni, skloni da mnogo rade na sebi, ali i da imaju vrlo uzbudljive ljubavne momente. Za one koji su “preživeli” emotivni rat i napore u maju, sačekaće ih još jedan izazov od 5. do 14. jula koji mogu proći smireno i bez dramatike i onda krenuti potpuno napred.

Leto je vaše godišnje doba i vreme kada se Blizanci osećaju najbolje, pa iskoristite to vreme za romanse, vreme za porodicu. Druga polovina maja i početak juna, kao i druga polovina avgusta i prvi dani septembra su jako srećni za Blizance koji su odlučili da stanu na ludi kamen (iako može biti male nervoze oko finansija i organizacije venčanja tokom aprila i prve polovine jula), ali će na kraju sve ispasti kako su želeli.

Blizanci koji planiraju zajednički život sa osobom koju vole posebno mogu imati vrlo plodan stambeni period od 15. do 26. jula, a Blizanci koji planiraju proširenje porodice period juna i posebno period od 6. avgusta - 2. septembra. Kraj jula ostalim najavljuje da manje analiziraju i ne plaše se promena. Blizanci koji su u braku posebno mogu biti okrenuti svojim partnerima tokom druge polovine avgusta. Inače moram najaviti da bi posebno taj avgust za mnoge bio sudbinski, jer može biti nekih neplaniranih bračnih ponuda ili ponuda da se ode zajednički van zemlje. U svakom slučaju nek Blizanci malo budu u pripravnosti od 16. avgusta - 2. septembra, jer se svašta nešto može desiti spontano.

Prva polovina septembra osim što je dobra za emotivne ceremonije, okupljanja, jako je lepa za zajedničke kupovine i planiranja budućnosti. Sve bitno kod Blizanaca pokreće se od februara do 10. septembra i sigurno je da bi to trebao biti najplodniji emotivno –bračni period važnih dešavanja za njih. Posle toga kao da se malo smanjuje energija i može nositi aspekt napetosti, nervoze, loših emotivnih prilika posebno za pripadnike koji taj period mogu dočekati sami. Druga polovina septembra nosi i sličan aspekt kao u aprilu i početkom maja, da će većina pripadnika imati situaciju neke tenzije, razdražljivosti, svađa, nesporazuma, pa se ponovo u tom periodu treba primiriti. Mislim da će kraj jeseni i početak zime najbolje osetiti Blizanci koji su u stabilnim emotivnim odnosima ili braku, Blizanci koji su dosta vezani za partnere/ke koji nisu iz njihovih država i da to može biti optimističniji period za zauzete Blizance (period od 7. oktobra - 7. novembra).

U periodu decembra, ako se prevaziđu povremene tenzije, mnogi mogu planirati dalju stabilniju budućnost sa osobama koje posebno često budu pored vas u periodu od 8, do 28. decembra. To je odlično vreme za razgovore i rešavanja problema koje ste stavljali “ispod tepiha”, ali odlično vreme za finansijske zajedničke akcije. Moram da naglasim da Blizancima neće uopšte biti dosadno. Iako imaju stalne uspone i padove emotivno, njima bi 2013. mogla biti jedna od nainteresatnijih godina za ljubav i brak, s tim da im ne garantujemo lakoću, jer može biti perioda koji će ih naučiti da budu odgovorniji, oprezniji i da se malo “spuste na zemlju”. U svakom slučaju ovaj znak ma koliko da upadne u krizu, uvek nalazi način da se snađe i oporavi i jako ga raduje nešto bolje. Tako da za Blizance nema krize! Moram da dodam da je ovo znak koji će emotivno najviše iznenaditi sebe posebno po pitanju emotivnih izbora u ovoj godini!

Zdravlje:

Blizancima ulazak u Novu 2013. nosi potreban odmor, ali ne u smislu da sedite kući i gojite se, već odmor tipa skijanje, odlazak na neke lepe destinacije ili selo, gde ćete se fizički aktivirati. To može sprečiti i malu depresivnost, jer iako je ovo znak poznat po veselju, radosti i dobrom druženju, često se u ovom periodu godine oseća loše fizički i čak dolazi do faze da mrzi praznike i gužve. Da ne bi apatija prelazila u hronične reumatske probleme, znači prvi zadatak u Novoj 2013. treba da bude neki hobi, sport, akcija, vežbe. Cela godina nosi osetljivost creva, stomaka i mokraćnih kanala, pa je poseban savet zvezda da Blizanci više vode računa o sebi, ishrani u periodu od druge polovine marta do kraja aprila i od druge polovine septembra do početka novembra meseca. Mart je mesec u kojem treba izbegavati lekove na svoju ruku, ali kada je potrebno zaštiti imunitet i paziti na disajne organe. Početak proleća je pravo vreme za izbacivanje loših navika, dijete, posebno period od 22. marta - 20. aprila i od 18. maja -28. juna. Stariji pripadnici ovog znaka mogli bi biti posebno senzibilniji i osetljiviji tokom cele godine, pa je savet zvezda da moraju biti disciplinovani. Period mart, jul, septembar nosi aspekte lažnih lekarskih lečenja i dijagnoza. Blizanci su poznati da vole život i ljude i moraju izbegavati samoću, distanciranje posebno kroz period kraj zime, početak proleća i decembar mesec. Većina Blizanaca ima jako velike promene na polju zdravlja, postoje veće mogućnosti da mnogi ostave nikotin i pređu na zdraviji režim ishrane. Biće teško, ali imaće energiju da istraju.

Izvor: Nataša Paunovski, B92/superzena
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар