Najveći godišnji horoskop za 2013. godinu: LAV

Lavovima je posebno prva polovina 2013. društveno aktivna, a imaju mogućnost do 1. juna da uz stalne poslove započnu nešto dodatno što bi došlo potpuno neplanirano u neposlovnom okruženju. Lavovi koji žele da menjaju sve moraju biti strpljivi i ići korak po korak, jer neće sve biti tako jednostavno.

Karijera

Lavovima je početak godine period kada bi više trebalo da budu uključeni u porodične poslove, i kada mogu završavati one obične poslove koje drugi ne vole. Ipak, uticaj Sunca i Plutona preko njihovog polja posla mogao bi im doneti mogućnost da skupe energiju i volju u pokretanju projekata koje su želeli, ali nije zavisio od njih od rođendana prošle godine.

Pozitivan period u januaru mogao bi biti otvoren u periodu od 1. do 16. januara kada bi Lavovi mogli da pokažu izuzetnu genijalnost, originalnost i drugačiji pristup poslu.To je dobar period za nova poslovna upoznavanja ili kontakte. Takođe, ne tako loš period kada bi mogli primiti neke bitnije informacije, imati veću naklonjenost prijatelja i saradnika u poslu doći do dela poslovne slobode koja im je od izuzetnog značaja mogla bi se pokrenuti u periodu od 5. do 16. februara. Iako su Lavovi izuzetno temeljni u poslu, veoma dobri autoriteti i vole da se oslone na svoje potencijale, ipak 2013. godina nudi pomoć sa svih strana, pa internet može biti značajno sredstvo bitnije profesionalne komunikacije. Većina Lavova bi mogla da se osloni na starije članove porodice ili partnera u pokretanju nečeg novog u periodu od 20. februara do 5. marta.

Lavovi mogu malo opreznije profesionalno ući u novu 2013. godinu, znajući da ništa ne dobijaju lako, ali korak po korak može biti izuzetno dobrih šansi za nešto dobro. Važno je reći da je zimski period jako pozitivan za direktnu komunikaciju i dogovore u vezi promena, a da je tek period od 30. marta do 15. aprila (konkretne akcije), kao i period od 20. do 30. aprila, a zatim od 2. do 11. maja za realizaciju planiranog.

Lavovi koji ne rade ili nisu zadovoljni poslom, samo nek izbegavaju nepotrebna nezadovoljstva i od početka godine polako, ali sigurno krenu u traženje nečeg boljeg - možda ne upali odmah, ali svakako period od početka proleća nosi bolje šanse za direktna zaposlenja sve do kraja maja meseca. Pravi profesionalni napredak i najveću snagu Lavovi preko pozicije karijere mogli osećati kroz period od 12.do 30. maja, dok ulazak u jun nudi izuzetno bitne kontakte, dogovore i jako dobre organizacione sposobnosti (važan period od 9. do 26.juna).

Lavovi u ovoj godini a posebno u periodu proleća i leta neće trpeti odbijanja, mogu biti uporniji baš kada osete veće prepreke, ali će im biti jako važno da drugi primete njihov trud i rad. Posebno Lavovi koji se bave nekom vrstom uslužnih poslova mogli bi u ovom periodu da računaju na srećne okolnosti. Često će im ideje padati na pamet slučajno kroz kafenisanje sa prijateljima ili slučajne susrete sa osobama koje dugo nisu videli (period od 28.juna do 23. jula).

Pošto je leto njihovo godišnje doba mogu dobro spajati privatne i poslovne obaveze, ali mogu posle dužeg vremena imati osećaj da nešto rade na pravi način. Nije loše napraviti manju pauzu i uzeti odmor u periodu od 24. jula do 8. avgusta, pošto im taj period može doneti samo manje glavobolje oko sitnih poslova, malo novca, pa će im odmor baš trebati.Već period od 10. do 22. avgusta može doneti sjajne rezultate i lično zadovoljstvo kroz posao.U tom periodu će im posebno biti naklonjene osobe rođene u zemljanom znaku.

Lavovi koji rade za druge duže od šest godina i duže vreme osećaju pritisak od strane autoriteta posebno mogu biti skloni da veća nezadovoljstva prenose na porodicu i osećaju se vrlo ugroženo i poniženo u periodu od 28. jula do 8. septembra. Savet zvezda je ako ne možete trenutno nešto da promenite idite po principu “ništa nisam čuo, ništa nisam video”, ali se trudite da radite svoj posao najbolje što možete. Period od 28. do 31. avgusta može biti interesantan kroz krakotrajna poslovna putovanja, potpisivanje bitnije dokumentacije, važne dogovore telefonom. Ipak, Lavovima neće prijati prva polovina septembra i imaće osećaj da je sve na njima, da su pod velikim pritiskom, da ih sve nervira i teško ide, pa će podrška najmilijih u tom periodu biti najbitnija.

Već period od 15. do 17. septembra može doneti kvalitetan rad, a period od 30. septembra do 20. oktobra nosi bolju energiju, poslovni pokret, ali i odlično vreme za neki vid usavršavanja kroz posao što će Lavovima biti na prvom mestu sa samim ulaskom u novu 2013. godinu (osećaće da mogu biti bolji i da kroz proširenje svog znanja i obrazovanja mogu doći do boljeg posla ili pozicije). Nije loše da o tome više razmišljaju u periodu od 15. marta do 20. aprila ili u periodu od 15. do 21. oktobra.

U letnjem periodu neće trpeti rivalitet, konkurenciju ali će im privatno i poslovno više odgovarati rad sa manje ljudi, u tišini i noću. Mogu očekivati i dobijanje pomoći od stranih državljana posebno u periodu od 24. oktobra di 6. novembra.To je jako lep period za Lavove kada mogu pokazati šta umeju, ali kada će prenositi jednu pozitivnu energiju na poslovno okruženje. U tom periodu posebno mogu imati dar za umetnost, pedagogiju, javne poslove i poslove vezane za inostranstvo. Period od 6. novembra do 4. decembra može biti malo naporan u smislu da treba izdržati taj period u obavljanju svakodnevnih poslova, ali da se mogu privatno osećati malo istrošeno i sklono da ne dobijaju dovoljno podrške pa se mogu na kratko distancirati. Period poslednjih dana decembra može nositi sa sobom to da će dosta rizikovati, seći sve što im soji na putu i prosto želeti da završe ovu godinu sa konkretnim projektima, ali da će skupljati poene za sledeću godinu.Važno je reći da Lavovi mogu očekivati jedan jako važan profesionalan period promena nabolje od 22. aprila do 6. novembra kada bi mogli da računaju na nešto što će ovu godinu činiti značajnom. Često će imati jako veliku podršku bar jedne zrelije osobe u porodici, što će im mnogo značiti, a tu osobu mogu prepoznati jer često može biti malo zahtevnija kao ličnost, sklona da im otvoreno kaže šta treba da promene i sl.

Lavovima je posebno prva polovina 2013. godine društveno aktivna, a imaju mogućnost do 1. juna da uz stalne poslove započnu nešto dodatno što bi došlo potpuno neplanirano u neposlovnom okruženju. Lavovi koji žele da menjaju sve moraju biti strpljivi i ići korak po korak, jer neće sve biti tako jednostavno. Lavovima posao mnogo znači ove godine, a za one koji ne rade ovo svakako može biti godina većeg nezadovoljstva i osećaja neke lične uskraćenosti. Posebno mogu biti odlični u poslovima koji im se nalaze daleko od mesta rođenja i stana u kome trenutno žive. Ovo je godina kada Lavovi uče završne lekcije, ali kada iako mogu imati veća odricanja na koja nisu navikli, mogu biti psihološki jači nego što im se čini. Lavovi koji su na višim položajima, posebno od jula 2013. godine trebalo bi da obrate pažnju na skrivenu izdaju ili krađu.Lavovi mogu sve ako su motivisani, nije im teško da uče i krenu od nule, ali im u ovoj godini treba velika podrška porodice.

Ljubav

Lavovi bi u Novu godinu mogli ući sa jačim emocijama i očekivanjima, i imati mogućnost da se zaljube (jako lepi tranziti pojačani kroz period od 1. do 10. januara). Venera koja prolazi znakom Strelca donosi im potrebu za slobodom, ali i većim emotivni optimizam. Ovo je jako lepo vreme za Lavove koji planiraju zajednička putovanja sa voljenom osobom, kao i planiranje potomstva. Već od 11. januara do 2. februara Lavovi moraju da se vrate starom ritmu, poslu, obavezama, ali u tom periodu ukoliko se ništa konkretno ne desi emotivno trebalo bi da izbegavaju vraćanje na prošle ljubavi, da se sećaju nekih prethodnih dobrih vremena i idu linijom manjeg otpora. “Bolje biti sam, nego sa bilo kim” bi bio moto tih dana pa se trudite da sebe zaposlite daljim entuzijazmom, da razmišljate o stvarima koje dugo niste radili ili javljanju ljudima koje dugo niste videli. Pomirite se da ono što je bilo je bilo lepo dok je trajalo i da treba da idete dalje, jer vas čeka nešto novo i mnogo bolje! To je savet zvezda i kroz period od 8. novembra do 31. decembra 2013. godine, jer bi manje krize sa emotivnom prošlošću Lavići imali u tom periodu. Ipak, iz svake loše lekcije nauči se neka pouka pa taj period nosi to da možete slučajno saznati nešto o osobi sa kojom ste bili, što vas može neprijatno iznenaditi, ali vam i olakšati da idete dalje.

Februar nije loš za Lavove koji su u braku ili dugim vezama i vreme je dobrih i brzih odluka i podrške samog partnera. Takođe, odličan period za hobije, prijatelje i jedan pokret u periodu od 3. do 16. februara, kao i od 19. do 28. februara. Lavovi koji u tom periodu planiraju ozbiljnije emotivne odluke svakako mogu računati na podršku planeta, ali je to vreme buđenja za Lavove iako mesec njihove opozicije kada je jako bitno da izbegavaju ekstremne odluke, odluke u fazama besa. Ovo je vreme kada bi trebalo da očiste sve što im je smetalo do tog perioda i sami naprave neke promene. To može biti period i nekih naglih iznenađenja i emotivnih ponuda od osoba od kojih to nikad ne bi očekivali. Manja sklonost tajanstvenosti i pomalo skrivanju emocija, ali dobroj intuiciji u emotivnom smislu Lavovi mogu računati kroz ceo mart, posebno u prvoj polovini tog meseca kada mogu predosećati neke stvari i na osnovu toga donositi bitne odluke.

Lavovi koji su u braku mogu računati na veću materijalnu i moralnu podršku voljene osobe, ali ne smeju zapostavljati emotivni odnos u smislu prelaženja u naviku, jer voljena osoba može skriveno biti nezadovoljna i patiti u sebi. Period od 9. do 14. marta posebno traži da Lavovi ne budu idealistični, nerealni i ne preduzimaju neke lude ideje, već da se malo smire i teže boljoj samokontroli na ovom polju. Za slobodne Lavove ovo može biti period skrivenih simpatija koji se posebno može osećati u periodu od 15. do 22. marta. Sa ulaskom Venere u vatreni znak Ovna Lavovi emotivno mogu delovati jače, preduzimljivije, a posebno oni u braku mogu preduizimati zajedničke važne odluke i akcije dajući voljenoj osobi prostor za samoizražavanje i odmor. Slobodni mogu doći do faze “ili –ili” - ili će biti situacija brzog ulaska u nešto što se kasnije može pokazati dobrim ili može biti situacija da sami sebe pokreću da se nešto konkretno desi. Sve u svemu, ne treba zaboraviti da će period od 22. marta do 8. aprila posebno biti značajan jer pojačava strast, zaštitnički odnos i nosi puno nepredviđenih, ali odličnih okolnosti. Lavovi će imati želju da rizikuju i kažu sebi “nek ide život”!

Prijatan emotivni period može biti i od 11. do 17. aprila, koji je posebno dobar Lavovima koji žive daleko od svoje domovine, ali i period koji nosi sreću preko zajedničkih putovanja i svečanosti sa voljenom osobom. Lavovi koji su u nekim vezama koje još nisu razvijene ili nemaju konkretan status imaju mogućnost da stave tačku i pokrenu novu emotivnu fazu, ne trpeći netoleranciju i bezobrazluk, a to može biti pojačanije od 12. do 18. aprila. Za one sa stabilnim statusom ovo je dobro vreme za zajedničke dogovore u partnerskim odnosima oko materijalnih stvari, plaćanja letovanja, sitnije kupovine. Posebnu crtu male posesivnosti Lavovi bi mogli osetiti krajem aprila kada ne treba preterivati, a period kada može dolaziti do većih očekivanja u odnosu na mogućnosti ili osećaja potrebe za većim fizičkim zadovoljstvima mogu očekivati kroz period od 29. aprila do 7. maja.

Posebna napomena za Lavove koji nemaju baš dobre odnose sa porodicom svoje voljene osobe da u toku aprila do prve polovine maja izbegavaju provokacije ili loše odnose jer se mogu pogoršati! Kroz kraća putovanja, posete rođacima i prijateljima i neke spontane situacije može im se pokrenuti jedan lep emotivni period kada će imati potrebu za komunikacijom, ali i mogućnost (posebno slobodni Lavovi, i to muški pripadnici) da istovremeno imaju dve lepe emotivne prilike, a to je pojačano kroz period od 15. maja do 4. juna. To je period i finih druženja, izlazaka, veselosti, ali i crte da Lavove kriju neku svoju tugu iz prošlosti, ipak dajući sebi šansu da idu napred.

Jun iako mirniji i topao više nosi povezanost sa porodicom i ponovo Lavove tera u malu nostalgiju i sećanja, pa se posebno u tom periodu treba probuditi te dati šansu osobi koja će biti pored vas.To je inače period kada Lavovi mogu dosta maštati, ali kada bi im prijao neki krakotrajan odmor. Prijaće im posebno noćni izlasci i češća komunikacija sa porodicom i kumovima, period od 5. juna do 5. jula. Sa ulaskom u jul, možda prva tri dana mogu biti malo promenljivija kada se neće dobro snalaziti u svojoj koži, ali već od 5. so 22. jula mogli bi računati da njihovo vreme dolazi i da je ovo posebno srećan period za ljubav, zaljubljivanje, venčanja, dobijanje dece, skuplje kupovine i uživanje, tako da će se u tom periodu osećati srećnijim i ispunjenijim. Crta mudrosti, strpljenja da posavetuju druge, sporije donošenja odluka može im doneti dobre mogućnosti na emotivno-porodičnom planu poslednjih dana jula, kao i periodu od 8. do 18. avgusta kada će više biti okrenuti emotivnim analizama, novcu, ali manjem kritikovanju osoba koje vole u smislu promena navika, dok period od 22. avgusta do 2. septembra može nositi neočekivane situacije, pozive na neka lepa mesta, izražene estetske kriterijume, sklonost diplomatiji u ljubavi kojoj treba težiti tokom cele jeseni, ali za slobodne i malom strahu od trajnog vezivanja i braka. Zbog toga mnogi treba da ostave neke odluke do 10. oktobra kada će imati jasniju sliku da li žele da donose neke veće sudbinske promene.

Period od 13. septembra do 11. oktobra savetuje Lavove da budu emotivno manje provokativni, da izbegavaju da troše energiju na nebitne ljude, ali da takođe i oni koji su u braku ili u vezi izbegavaju da se šale na račun voljene osobe jer obična sitnica može preći u ozbiljniji problem! Lavovi koji nisu iskoristili sve ono pomenuto, imaće “zadnju” šansu za nečim dobrim za sebe i za otvaranjem emotivno važnih dešavanja (posebno sa osobama koje nisu iz njihovog mesta rođenja) u periodu od 15. do 21. oktobra. Period od 24. oktobra do 6. novembra i generalno 2013. godina će za mnoge Lavove biti godina prekretnica - primećeno je dosta prekida veza i razvoda u ovoj godini, međutim, znate da sve zavisi od ličnog horoskopa, pa ovo može biti i pozitivna godina kada Lavovi mogu naći potpuni emotivni mir.

Sve što je staro odbacivati! Lavovima samo kroz nove osobe slede izuzetno srećne promene! Za one koji su u vezama i braku trebaće s vremena na vreme više snage da izdrže sve životne napore, ali samo ravnopravnost i dobar dogovor može doneti godinu kada se može postići više nego što se očekuje!

Zdravlje

Creva , želudac i mokraćni kanali jako mogu mučiti starije pripadnike ovog znaka pri čemu je savet da budu malo više discilinovani prema sebi u periodu od 8. maja do 8. septembra 2013. godine. Pozicija saobraćaja posebno kroz pripadnike koji voze malo starije automobile savetuje da se čuvaju kvarova ili problema sa težim vozilima u periodu juna i jula. Inače za ostale, period od 10. januara do 8. februara I period od 1. do 15. marta može doneti probleme sa kostima, kolenima i pritiskom.

Bilo bi dobro da se posebno Lavovi koji skijaju ne forsiraju mnogo u tom periodu. Cirkulacija, vene, krvotok i stopala mogu biti mali problem u periodu marta meseca. Na psihološkom nivou Lavovi mogu tokom cele godine reagovati dosta impulsivno u odbrani sopstvenih interesa što može doneti veću i čestu svakodnevnu napetost koja je povezana sa prethodnim problemima.

Početak proleća može nositi krakotrajne glavobolje, kao i period od 12. do 22. aprila, dok početak leta sklonost neredovnoj ishrani i boljem apetitu noću što može za mnoge doneti naglo gojenje. Posebna sklonost prehladama, infekcijama i osetljivosti kompletnog organizma biće pojačana u periodu od 10. septembra do 15. oktobra kada nije loše posetiti lekara.

Početak i kraj godine traži redovnije stomatološke preglede. Na Lavove zdrastveno u ovoj godini mnogo utiče porodična harmonija, kao i mesto i okruženje u kojem žive. Moraju pokrenuti neke novije hobije, okrenuti se više budućnosti i biće kao novi. Zbog uticaja Meseca u Lavu baš na sam doček Nove 2013. godine Lavovi bi mogli biti u punom sjaju, pa je preporuka posebno ženskim pripadnicima da pokažu svoju lepotu i eleganciju. Nakit koji nosite imaće posebnu energiju u ovoj godini i štitiće vas od negativnih uticaja, pa je sporedan savet da nabavite kamen koji vam odgovara!

Izvor: Nataša Paunovski, B92/superzena
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коментара:

  1. Анониман23. мај 2013. 22:34

    Very good site you have here but I was wanting to know if you knew of
    any message boards that cover the same topics discussed here?
    I'd really like to be a part of community where I can get comments from other experienced individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Cheers!

    my weblog: click here

    ОдговориИзбриши