Najlepše uskršnje drvo na svetu! (VIDEO)

Jedna porodica iz grada Zalfelda u Nemačkoj pretvorila je svoje dvorište u pravu turističku atrakciju, a postali su poznati i van Nemačke.


Porodica Folkera Krafta drvo u svom dvorištu ukrasila je sa čak 9.500 uskršnjih jaja! Ovu tradiciju ukrašavanja „uskršnjeg drveta" započeli su pre više od četrdeset godina.

U pojedinim krajevima Nemačke običaj je da se, po uzoru na Božić, i na Uskrs ukrašava drvo i to, naravno, uskršnjim jajima. Naime, kada je Folker bio dečak, prvi put je video drvo ukrašeno šarenim jajima i odlučio da će kada bude imao svoju porodicu, u dvorištu imati „uskršnje drvo".



Tradiciju je počeo 1965. godine, kada su on i njegova žena Krista drvo ukrasili sa 18 šarenih plastičnih jaja. Drvo je raslo, pa su se troškovi ukrašavanja proporcionalno uvećavali.

Zbog toga su Kraftovi tokom cele godine prikupljali ljuske od jaja, koja su koristili u svakodnevnoj ishrani. Sistem je jednostavan - probuši se rupica i na vrhu i na dnu, a sadržaj se duvanjem izbaci napolje. Prazne ljuske su farbali i odlagali do Uskrsa.

U „projekat" je uključena cela porodica, a broj jaja je s godinama narastao na čak 9.500!
(B92)
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар