Astro prognoza za JUN 2023: Svi važni datumi i događaji koji vas očekuju ovog meseca

Jun 2023. donosi usporavanje i pasivniju energiju od one koja nas je obasipala poslednje vrijeme. To je prilika da se povežemo s mudrošću svojih osećaja, da se naučimo predati i prepustiti, ići sa tokom...

Foto: Pixabay

Ponekad samo prihvatanje stvari onakvim kakve jesu može doneti najveće promene i pomake. Slušajte svoju intuiciju i verujte joj, te joj dopustite da bude vaš vodič dok prolazite kroz sve što vam mesec donosi.

1. juna Merkur napušta fazu sjene. Planet komunikacije, sada se vraća na pravi put nakon izlaska sa svog retrogradnog puta 21. svibnja/maja. Merkur je poznat kao glasnik bogova, stoga obratite pozornost na sve poruke ili uvide koji vam mogu biti dostavljeni. Ako ste tijekom posljednjih nekoliko tjedana doživjeli tehnološke nesreće, kašnjenja, pogrešnu komunikaciju ili ugovorne sporove, mogli biste primijetiti da stvari teku glatko od ove točke nadalje.

3. juna očekuje nas pun Mjesec u Strijelcu. Pun Mjesec u Strijelcu mnogo je svjetliji od onih koje smo doživjeli u posljednjih nekoliko mjeseci. Ima razigranu vibraciju, podsjećajući nas da nađemo vremena za lakoću, radost i avanturu. Kako možete unijeti te kvalitete u svoj život? Saturn, naš glavni učitelj i planet karme, također će se aktivirati pod ovim punim Mjesecom pa iako ćemo se možda naći u nekim izazovnim lekcijama i možda čak otplaćivati neke karmičke dugove.

5. juna Venera ulazi u Lava, što je je vrlo važan kozmički događaj koji treba uzeti u obzir. Obratite pozornost na ono što se događa na ovaj dan u vezi s pitanjima srca i s vašim financijama, jer to može dati trag o temama s kojima ćete se baviti sljedećih mjeseci. Venera putuje kroz Lava, a 23. srpnja/jula će se kretati retrogradno.

Venera je retrogradna samo svakih 18 meseci, što čini ovu energiju rijetkom. Retrogradna Venera je vrijeme otvaranja srca. Često smo vođeni da očistimo i iscijelimo rane naših srca koje blokiraju protok ljubavi. Tijekom retrogradne Venere također se možemo naći kako istražujemo teme oko našeg odnosa s novcem i osjećamo li dovoljno zadovoljstva ili radosti u našim svakodnevnim rutinama. Venera u Lavu također nas može potaknuti na razmišljanje o strastima, svrsi i tome kako uistinu možemo zablistati. Venera će biti u Lavu do listopada/oktobra, tako da će sve ovo biti snažne teme za nas u nadolazećim mjesecima.

11. juna retrogradni Pluton se vraća u Jarca. Pluton je stacioniran retrogradno 1. svibnja/maja u znaku Vodenjaka, ali na ovaj dan prelazi u Jarca, gdje će ostati do kraja 2023. Pluton mijenja znakove otprilike svaka dva desetljeća, čineći ovaj prijelaz između Vodenjaka i Jarca rijetkim i posebno posebnim! Pluton se prvi put preselio u Vodenjaka u ožujku/martu ove godine pa dok tek počinjemo raspakirati ovaj ciklus, čini se da smo malo odahnuli. Kako se Pluton vraća u Jarca, ton će se promijeniti i mogli bismo se naći u ponovnom preispitivanju transformacija iz prošlosti.

Pluton je prvi put ušao u Jarca 2008. i dok većina nas neće gledati tako daleko u prošlost, mogli bismo ponovo pregledati razdoblja između listopada/oktobra 2022. i ožujka/marta 2023. Razmotrite sve promjene, preokrete ili transformacije koje su se dogodile i divite se koliko daleko ste došli! Iako Pluton u retrogradnom hodu neće donijeti nikakve nove informacije, pomoći će vam da fino prilagodite sve nove energije koje su sada došle u vaš život. Retrogradni Pluton također je vrijeme kada možemo zaroniti dublje u svoju podsvijest kako bismo ogulili slojeve i otkrili veću istinu. Zbog toga je to dobra prilika za iscjeljivanje i čišćenje trauma.

11. juna imamo Veneru u Lavu kvadrat Jupiter u Biku. Ovo je prekrasna energija za rad! Spaja savršenu količinu kreativnosti pomiješanu s poduzimanjem akcije. Ponekad možemo biti pasivni s našim kreativnim projektima i vizijama, ali sad nam kozmičko nebo daje poticaj, podsjećajući nas da idemo naprijed s našim kreacijama. Ovo je izvrstan dan da se uhvatite u koštac s kreativnim projektima koje želite dovršiti, osobito ako su zahtjevni.

17. juna događa se mladi Mjesec u Blizancima koji nosi prijateljski ton, inspirirajući nas da uživamo u društvu drugih! Možda se osjećamo posebno društvenim ili možda privučeni da na neki način podijelimo svoju priču. Također postoji prekrasna romantična energija povezana s ovim mladim Mjesecom, koja nas vodi da budemo optimistični u pogledu stvari srca. Ako ste nedavno prošli kroz prekid, ovaj mladi Mjesec je divno gorivo za novi početak. Možete koristiti energiju ovog mladog Mjeseca da se usredotočite na ljubav prema sebi i da postavite namjere za svoju sljedeću vezu.

Oko ovog mladog Mjeseca također postoji snažna energija koja nas podsjeća da poštujemo svoje vještine i talente bez obzira na status naše veze. Ponekad možemo izgubiti osjećaj neovisnosti i zaboraviti na darove koje imamo u sebi kada smo u partnerstvu s drugima. Ponekad se čak možemo naći kao podrška u vezi dok druga osoba živi svoje snove. Ovaj mladi Mjesec poziva na stvaranje veće ravnoteže i pomoći će vam da pronađete svoj neovisni put, bez obzira na status vaše veze.

17. juna očekuje nas retrogradni Saturn u Ribama. Saturn postaje retrogradan istog dana kad i mladi Mjesec, pojačavajući svoju energiju. Saturn je prešao u Ribe u ožujku/martu 2023., tako da je ovo prvi put u gotovo 28 godina da doživljavamo retrogradni Saturn u Ribama!

Tijekom ovog retrogradnog razdoblja, pozvani smo da pregledamo lekcije i učenja naše prošlosti, samo kako bismo bili sigurni da smo ih razumjeli! Vrlo dobro možemo primijetiti da se teme koje su prevladavale u ožujku/martu vraćaju radi daljnje provjere. Saturn može donijeti izazove, a njegova retrogradnost te izazove može iznijeti bliže površini. Ali sa Saturnom, naš zadatak je ojačati se i preuzeti odgovornost. Saturn nikada ne donosi izazov s kojim se ne možemo nositi, stoga vjerujte da možete proći kroz sve što se pojavi!

18. juna Sunce čini kvadrat s Neptunom. Neptun je planet iluzija, snova, kreativnosti i bezuvjetne ljubavi. Smatra se višom oktavom Venere. Na ovaj dan možemo s većom lakoćom kanalizirati Neptunovu energiju. Možemo se osjećati dodatno kreativno, više u kontaktu sa svojim srčanim centrom, a naši snovi mogu biti življi i proročanski. Međutim, Neptun također može stvoriti iluzije i s tim može doći mentalna maglovitost i osjećaj zbunjenosti. Vjerujte svojim instinktima, posebno pod ovim rasporedom. Budite sigurni da ne donosite odluke kroz ružičaste naočale. Iskoristite ovu energiju za poticanje kreativnih projekata i samoizražavanja.

19. juna Venera ulazi u fazu sjene. Nadolazeća retrogradnost Venere jedan je od najvećih kozmičkih događaja u godini. U to vrijeme Venera prelazi u fazu sjene, što znači da se počinje opuštati za svoje retrogradno putovanje. Drevni astrolozi vjerovali su da kada je planet stacioniran retrogradno, ulazi u podzemlje, kreće se dublje u podsvijest i skrivena područja života.

Upravo u ovoj točki Venera će se početi pripremati za svoje podzemno putovanje. Možda još ne možemo shvatiti što dolazi, ali teme koje se sada pojavljuju u vezi s ljubavlju, novcem, ljepotom i vezama vjerojatno će se vratiti u nekom obliku tijekom sljedećih mjeseci.

21. juna Sunce ulazi u Raka na dan Solsticija. Na ovaj dan, energetska mreža planeta prelazi u višu harmoniju, stanjujući veo i dopuštajući nam pristup duhu stvari s većom lakoćom. S tankim velom, naše namjere i vibracija također postaju moćniji. Solsticij također označava službeni početak ljeta na sjevernoj hemisferi i početak zime na južnoj hemisferi.

Sunce koje izlazi iz lepršavih Blizanaca u osjetljivog Raka vodit će nas da budemo više u kontaktu sa svojim srcem i tijelom. Rak je također znak povezan s odanošću, obitelji i stvaranjem osjećaja doma. Uz aktiviranje svih ovih energija, možda ćete poželjeti istražiti ritualni rad, povezivanje s prirodom i slavljenje promjene godišnjih doba.

21. juna Ceres, asteroid božice žita i žetve, ulazi u Vagu, stvarajući dotok hranjive, podržavajuće i regenerativne energije. Ta se energija najbolje izražava kroz ženske principe puštanja, dopuštanja i prepuštanja. Uparite ovo sa snažnom energijom Venere koja također teče našim kozmičkim nebom u ovom trenutku, stvarno se čini da smo vođeni da zakoračimo na mjesto povjerenja i dopuštanja.

30. juna Neptun kreće retrogradno, pridružuje se i Plutonu i Saturnu. Imati tri retrogradna planeta, plus Veneru na putu, što može stvoriti učinak usporavanja na našem kozmičkom nebu. Možda ćemo se prirodno osvrnuti unatrag kako bismo krenuli naprijed. Neptun je planet kreativnosti, iluzija i snova. U retrogradnom stanju, može podići veo, vodeći nas da vidimo istinu. Možda prije nismo jasno vidjeli stvari, ali sada možemo vidjeti što se događa iza kulisa.

Zamislite ovo kao mađioničara koji otkriva trik. Ono što ste vidjeli bila je samo iluzija, ali sada kada znate kako se to radi, stvara pomak. Ova promjena može biti velika ili mala, ovisno o tome gdje se nalazite u vlastitom životu. Sada je pronađena viša istina, a ta će se viša istina nastaviti razvijati kako budete rasli u svijesti.

  • ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар