Očistite energetsko smeće u svom stanu / kući i unesite pozitivnu energiju

Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay 

Da li ste nekada imali osjećaj da u nekim prostorijama vlada negativna energija? Naravno da jeste. Bez obzira radilo se o neprijatnom vazduhu, naelektrisanosti, hladnoći, nelagodi, ili osjećaju mira i spokoja – u svakom prostoru se osjećaju ostaci energije i aktivnosti onih koji su u njemu boravili.

Pročišćavanje prostora vjerovatno je najstarija tehnika koja se primjenjuje s ciljem postizanja zdravog i prijatnog životnog ambijenta. Mnogi je poistovjećuju s feng šuijem, međutim, ipak je riječ o različitim pojmovima. Feng šui koristi različite čulne podsticaje (oblici, boje, materijali, sunčeva svjetlost, zvuk…( u svrhu stimulisanja pozitivnih reakcija u organizmu i postizanja određenih ciljeva, poput odmora, takmičarskog duha, društvenosti, kreativnosti, skladnog odnosa sa životnim partnerom, itd.

S druge strane, pročišćavanje prostora podrazumjeva oslobađanje životnog prostora od nagomilanih negativnih uticaja.


Energetski trag

Ovdje je riječ o praski koja se zasniva na iskustvu, a iskustvo pokazuje da u prostorijama ostaju „psihički tragovi“ misli i emocija što se u njima javljaju i šire. Osjećaj koji nam se javlja dok smo u nekim prostorijama često oslikava karakter osoba koje u njemu provode najviše vremena, te nam zato boravak u nekom prostoru prija, a u nekom nam je on neobjašnjivo nelagodan.

S druge strane, energetski trag na prostoriju ostavljaju i događaji koji su nam izazvali negativne i snažne emocije, poput svađa, nasilja, mučenja… naročito ako se to ponavljalo.

Imajte na umu to da i sami unosimo u kuću nelagodu kad se u nju vraćamo nervozni, ljuti ili nakon neke svađe, a ta teška energija u prostoru može ostati danima i tako nas energetski oslabiti.


Detoks doma

Da bi prostor u kojem živite imao „dobru vibraciju“, veoma su važni urednost i čistoća. Prvi korak u čišćenju doma jeste krečenje i izbacivanje nepotrebnih stvari, te sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na energetsko čišćenje, čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine – posljedice negativnih emocija, događaja, misli i stresa.

Praksa pročišćavanja prostora ima dvije sonove namjene: ukloniti nepoželjne informacije, tj., lošu energiju iz prostora, te prožeti prostoriju novom, svježom, čistom i prijatnom energijom.

Za prvi kroak preporučuje se krečenje i pranje podova biljnim esencijama, dok se za drugi korak savjetuje kađenje. U svijetu feng šuija postoje još dvije jednostavne tehnike za pročišćavanje energije i detoksikaciju životnog prostora, a one glase ovako:


Detoks limetom

Iscijedite sok od tri limete, a zatim ga uspite u pola litra vode. Dodajte tome devet smrvljenih listova limete. Ovako pripremljen rastvor iskoristite za prskanje svih vrata u svom domu. Preostalom tečnošću obrišite podove i namještaj.

Uvijek to radite izvana prema unutrašnjosti (prema središtu prostorije).


Čišćenje zelenim čajem

Pomiješajte listove zelenog čaja, malo himalajske soli i šaku riže, a zatim tom smjesom poprskajte unutrašnjost prostorije. Istočna narodna medicina smatra da ovu tehniku treba da primjenjujemo kad god težimo novom početku i želimo se osloboditi stare energije.


 Neka voda odnese svu negativnost

Može se koristiti uz kađenje prostora mirisnim štapićima, ili kao zamjena, s podjednako dobrim rezultatima. Ima isto svojstvo kao i tradicionalno potapanje osoba u ljekovitu kupku. Vodi se dodaju dijelovi ljekovitih biljaka, poput listova, pupoljaka, cvjetova, grančica, kore ili korijena, a zatim se time brišu podovi pošto se prethodno očiste uobičajenim sredstvima za čišćenje.

Za dubinsko čišćenje – vodom se namoči spužva, kojom se zatim prebriše namještaj. Za jači mentalni doprinos – preporučuje se čišćenje iznutra ka spoljašnosti, to jest od najdaljeg zida sobe ka ulaznim vratima. Podnim brisačem i svježom vodom pređite preko podova s jasnom namjerom da uklonite sve što vam stvara nelagodu i neprijatnost. Korisno je vizualizovati vodu kao tečnnu, sjajnu energiju koja „guta“ i odnsi sve negativne čestice.


 „Obojite“ dom pozitivnom energijom

Najčešće korištene biljke za čišćenje prostora jesu tamjan, ruzmarin, žalfija, lavanda i lovor. U nekim pokrajinama u Kini mirisni biljni štapići čak se koriste i kao pomoćno sredstvo za sterilizaciju prostorija, budući da imaju antiseptičko dejstvo.

Mnogi aktivni sastojci mirsnih štapića ujedno djeluju umirujuće na um, što pomaže u brobi s nesanicom, otpuštanju svakodnevnih „tenzija“ i neutralisanju stresa. Čim se obavi prvi korak čišćenja prostora, zapale se biljke po izboru i u mislima se ponovi molba za otklanjanje negativne i prizivanje pozitivne energije u prostor.

Pozitivna energija koju želite da prizovete može biti različite prirode, zavisno od vaših trenutnih potreba i želja. Ona može biti romantična, smirena, društvena, kreativna, okrepljujuća… a takođe može donijeti više prisnostimeđu članovima porodice. Važno je da prije čišćenja znate šta biste trenutno željeli da prizovete u životni prostor, kako biste se lakše i jasnije usredsredili na misli kojima ćete takvu energiju stvoriti. Čim zapalite tamjan ili druge biljke, posvetite se vizualizaciji željenih prizora.

Dim treba da širote po cijeloj kući, slijedeći suprotan smjer od onog uobičajenog za čišćenje od ulaznih vrata ka dijelovima kuće koji su najudaljeniji od vrata. Dim posebno navodite na zidove i namještaj koji vam je važan ili koji najčešće koristite zamišljajući da ga tako „bojite“.

aura

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар