Napravite čaj od semenki lubenice, izuzetno je zdrav i koristan u lečenju

Semenke lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad probavnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju oboljelih od žutice i upala u organizmu.

Pixabay

Semenke lubenice sadrže supstancu citrulin koja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova i povoljno deluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pektoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Semenke lubenice su zdravi sastojak koji je posebno upotrebljiv za lečenje bolesti bubrega i mokraćnih puteva. Korišćenjem čaja od svežih sjemenki lubenice uklonićete kamen i pesak u bubrezima, piše portal Zdravljebezdoktora.


RECEPT:

Sveže semenke lubenice izdrobite ili iseckajte mlinom, pa kuvajte 15 minuta u dva litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a treći dan se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko sedmica u istim intervalima – dva dana korišćenja sa jednim danom pauze.

Stručnjaci savetuju da tokom leta pripremite i nakupite dovoljnu količinu sjmenki kako bi ih imali raspoložive za dugotrajno korišćenje kada lubenice nisu dostupne.

Semenke lubenice se preporučuju i za jačanje srca kao i mišićne strukture u telu. Takođe, jačaju pamćenje i poboljšavaju koncentraciju.

Sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, mangana, niacina i poluzasićenih zdravih masnoća.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар