Najveći broj zaraženih od početka pandemije, dr Radmilo Janković upozorio: "Poslednji talas korone, mislim da ćemo se svi zaraziti"

Dr Radmilo Janković, zamenik direktora Kliničkog centra iz Niša, ima i opominjuću poruku: „Ovo je naš poslednji talas korone. Kada to kažem, mislim da ćemo se svi zaraziti.

Foto: Slavoljub Marković

U Srbiji se beleži najveći broj zaraženih od početka panemije. Lekari koji ne skidaju skafandere, upozoravaju i pozivaju na vakcinaciju, smatraju da je ovakav epilog bio očekivan. Struka je jednom rečju - ogorčena.

„Ovo je civilizacijski sunovrat nebeskog naroda“, tako je dr Radmilo Janković, zamenik direktora Kliničkog centra iz Niša prokomentarisao to što smo danas oborili rekord u dnevnom broju zaraženih koronom.

„Strašno“, to je ocena doktora koji uporno i dugo apeluje na vakcinaciju.

Pod skafanderom i u borbi zaživote naš sagovornik je već duže od godinu dana, ali njegove apele kao da nije imao ko da čuje.

„Ne vredi. Sve sam pokušao, nisam uspeo“, priznaje dr Janković.

Ima i opominjuću poruku.

„Ovo je naš poslednji talas korone. Kada to kažem, mislim da ćemo se svi zaraziti“, upozorava dr Janković.

Janković već mesecima upozorava.

Nedavno je rekao i da očekuje više od 10.000 novozaraženih dnevno jer je „pokrenuta spirala eskponencijalnog rasta koju je teško zaustaviti“.

„Sad ne može da se uradi ništa, ovu spiralu ćemo teško zaustaviti, ovo je eksponencijalni rast koji niko ne može da predvidi“, rekao je Janković i istakao da smatra da će brojevi novozaraženih ići i preko 10.000 dnevno“, smatra Janković.

Nova

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар