DUGOROČNA PROGNOZA VREMENA za oktobar i novembar 2020.

Kakvo nam vreme meteorolozi najavljuju za oktobar 2020. godine? U najkraćem, možemo očekivati Miholjsko leto.

Image by Thanks for your Like • donations welcome from Pixabay 

Tokom prvih pet dana meseca oktobra biće nestabilno, pa će se smenjivati oblačni i sunčani intervali, a povremeno će padati i kiša.

Početkom druge sedmice doći će do razvedravanja. Jutarnja tempretaura kretaće se oko 12 stepeni, a najviša dnevna ustaliće se oko 22. podeoka.

Do kraja meseca biće uglavnom suvo, s kišom samoko oko 15. i 30. oktobra. Od 16. počinje pretežno oblačan i suv period, abiće prijatno toplo, bez jutarnjih mrazeva.

Evo i prikaza prognozirane vremenske situacije pojedinačno, po danima, u oktobru, na sajtu Accuweather:



Sezonska prognoza za novembar i decembar RHMZ Srbije

NOVEMBAR

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 5.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 12.0ºS.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 40 mm.

DECEMBAR 2020: Blaži i malo suvlјi

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.9ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 15 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 31 mm.


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар