POGLEDAJTE U KOM DELU GRADA IMA NAJVIŠE KORONE: Google maps dobija besplatnu i korisnu funkciju!

Kako pandemija koronavirusa ne stišava i kako mnogi predviđaju još jedan talas, Google je rešio da izbaci jednu zanimljivu opciju.

IZVOR: MONDO / 9TO5GOOGLE /

Google je objavio da je u pripremi verzija Google Maps aplikacije koja omogućava korisnicima da pogledaju delove grada i u kakvom se stanju oni nalaze, kada je u pitanju broj obolelih od Covid-19.

Naime, korisnik će moći da vidi celu mapu grada i obojeno-kodiranu verziju iste koja pokazuje da li određeni delovi grada imaju više od 100.000 pozitivnih slučajeva. Te informacije će biti dostupne u više od 220 zemalja, kao i kod teritorija koje Google Maps podržava. 

Gde je to moguće, Google će smanjiti broj od 100.000 u zavisnosti od veličine gradova, ali to zavisi od brojeva i informacija kojim Google raspolaže. Google ističe da prikuplja informacije iz više izvora, kao što su Johns Hopkins, The New York Times i Wikipedia, koje dobijaju informacije od lokalnih i međuvladinim organizacija. To su isti izvori koje Google uzima da prikaže na rezultatima pretrage, prenosi Techcrunch.

Ovaj novi sloj, mreža ili layer, će biti dostupan na Google mapama za Android i iOS uređaje ove nedelje, što znači da će vam biti potrebno nekoliko dana kako biste videli novu opciju. 

Trebalo bi da smo i mi u tih 220 zemalja. Nova funkcija će vam pokazati i koji delovi grada imaju pad, kao i rast obolelih od koronavirusa. Pretpostavljamo da će žarišta biti obojena crvenom bojom, dok nešto umerenije sredine će biti obeležene žutom, zelena će verovatno označavati "korona free" deo, ali treba sačekati opcija da izađe.

Mondo

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар