UPOZORAVAJUĆE: Pljunuli je na radnom mestu, preminula od koronavirusa!

Prodavačica putnih karata umrla je od posledica koronavirusa nakon što su je pljunuli dok je bila na radnom mestu.

Image by Jürgen Jester from Pixabay 
Beli Mužinga radila je u martu na stanici u jugozapadnom Londonu, kada ju je neko pljunuo i zakašljao se u nju i koleginicu. Nekoliko dana posle tog napada obe žene su se razbolele od virusa.

Mužinga, koja je imala istoriju respiratornih problema, primljena je u bolnicu Barnet i stavljena je na respirator, ali je nažalost preminula, navodi Gardijan.

Sindikat je u toku istrage izveštavao o incidentu železničkom inspektoratu, bezbednosnom ogranku Kancelarije za drumski i železnički saobraćaj.

"Nedavno je najavljeno da će 60.000 funti biti isplaćeno preživelim zdravstvenim radnicima koji umiru usled pandemije. Naše je mišljenje da ovu nadoknadu treba proširiti i na porodice svih radnika koji su u opasnosti pokušavajući da održe našu zemlju i vitalne službe", rekao je Manuel Kortez, generalni sekretar sindikata radnika železnice.

"Naša železnička industrija mora da ozbiljno shvati koji se zadaci smatraju 'ključnim' i da mora zaštititi sve naše članove i putnike", smatra Kortez, a prenosi Gardijan.

Britanska saobraćajna policija pokrenula je istragu o incidentu.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар