DUGOROČNA PROGNOZA VREMENA ZA DECEMBAR 2019 - JANUAR I FEBRUAR 2020: Bez snega za doček Nove!

Prognoza vremena za kraj 2019. godine: kakvo nas vreme čeka u decembru, ali i u januaru i februaru 2020. godine?

Image by Lorri Lang from Pixabay 


Prijatno jesenje vreme nastavlja se i u decembru. Temperature će biti malo iznad prosečnih, a retko će se spuštati ispod nultog podeoka.

Biće mestimično oblačno, povremeno sa pojavom kiše.

Oko 25. decembra se može očekivati sneg, ali se neće formirati snežni pokrivač.

Bez snega će biti i tokom novogodišnjih praznika.

Pogledajte i grafički prikaz kretanja vremenske situacije do kraja 2019. godine (Izvor: Republički hidrometeorološki zavod Srbije)

RHMZ

U nastavku je prognoza vremena za decembar sajta accuweather.com:


accuweather.com

JANUAR 2020: Blaži i prosečno vlažan, slabi ili umereni mrazevi u trećoj dekadi

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5.2ºS.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.


FEBRUAR 2020: Malo blaži i malo suvlјi, Srednja mesečna količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 0.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 6.8ºS.

Mesečna suma padavina tokom februara biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 24 mm.

Izvor: RHMZ


Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар