Merkur u Lavu: Idealno vreme da počnete da radite nešto kreativno

Kada je Merkur u Lavu, osećate se mentalno superiorni i sigurni u svoj stav. Vaše reči biće pune strasti i način pomoću kojeg osvajate. Misli su originalne i idealan je period da počnete raditi nešto kreativno!

Ilustracija pixabay.com

Suncu, Veneri i Marsu u Lavu, pridružio se i Merkur od 11. kolovoza/avgusta 2019. godine.

Kada Merkur, planet govora, logike, intelekta, komunikacije, našeg načina razmišljanja i prometa, uđe u veličanstvenog Lava bit ćete fokusirani na ljubav, djecu, kreativnost i umjetnost.

Vaše riječi mogu imati notu dramatike, poput glumca na sceni, jer su one sredstvo pomoću kojih sada možete dominirati u razgovoru. I oni introvertniji tipovi imat će potrebu da otvoreno izraze svoje stavove.

Lavovi će biti jako komunikativni, mnogo će razmišljati o ljubavi, više će komunicirati s djecom, imat će potrebu da budu kreativniji i da dijele savjete.

Kada je Merkur u Lavu, osjećate se mentalno superiorni i sigurni u svoj stav, da riječi mogu biti sredstvo pomoću kojih se igrate. Svakako ćete biti jako uvjerljivi, posebno kada budete htjeli promovirati vaše ideje ili kada budete htjeli izraziti svoju kreativnost, a ona u ovom periodu može doći do punog izražaja i zato iskoristite ovaj period.

Ono što budete izlagali, iz svake vaše riječi zračit će samopouzdanje i ponašat ćete se kao da sve najbolje znate, jer morate biti u pravu i teško ćete priznati da ste negdje pogriješili.

Imat ćete potrebu da se hvalite, ali ne samo sebe osobno nego i vašu djecu, jer sada želite biti u centru pažnje s onim što govorite. Vaše riječi bit će pune strasti i način pomoću kojeg osvajate. Ipak, izbjegavajte aroganciju i pretjerivanje.

Ljubav ćemo teatralno izražavati, puno ćete razgovarati s djecom, a djeca mogu biti bučnija i glasnija nego inače. S obzirom na promjenjivo vrijeme, treba biti oprezan jer u ovom periodu moguća je nervoza srca i aritmija.

Povoljan period za one koji uče, za glumce, za vođenje poslova i trgovinu i za razgovore s autoritetima. Bit ćete organizirani, a vaše riječi će biti postojane, stav samouvjeren i nepokolebljiv. Mnogo ćete razmišljati o ljubavi, o zabavi i o svim vrstama kreativnosti. U vama će se probuditi ona velikodušna crta vaše osobnosti.

Merkur u Lavu će od sutra biti u kvadratu s Uranom u Biku. Period kada možete biti intelektualno superiorni zbog vaših naprednih ideja.

Misli su originalne i idealan je period da počnete pisati knjigu ili raditi nešto kreativno. Izbjegavajte konfrontacije jer sada imate “kratak fitilj”.

Dakle, bez pretjerivanja i obratite pažnju na srce (oni koji s njim od ranije imaju problema) jer su moguće aritmije.
Milena Marić
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар