Dugoročna prognoza vremena za avgust i septembar 2019.

Kakvo nas vreme čeka do kraja leta 2019. godine? Za avgust meteorolozi u najkraćem kažu: biće toplo.

Foto pixabay.com

Do 5. avgusta, očekuje se malo svežije vreme, a 2. je moguća i pojava vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama.

Zatim, od 6. do 23. avgusta, prognozira se malo toplije i uglavnom suvo vreme, s najvišim dnevnim temperaturama, uz povremena kolebanja, od 27 do 32 stepena, sredinom prve i krajem druge dekade avgusta i do 33. Kiša mestimično ili lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom prognoziraju se oko 8, 9, 13, 14, 19. i 21. avgusta, a oko 26. i 29. moguća je i pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

Pogledajte grafički prikaz kretanja vremenske situacije tokom avgusta 2019. godine:


RHMZ Srbije

Sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda


SEPTEMBAR: Prosečno topao i prosečno suv

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 13.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 23.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 6 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 48 mm.



OKTOBAR: Miholјsko leto. Prosečno topao i malo suvlјi

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti niža za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku nižim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 18.3ºS.

Mesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 15 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 30 mm.

Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар